Nieuws‎ > ‎Aankondigingen‎ > ‎

Kijkoperatie voor Ilse Heylen

Geplaatst 2 sep. 2012 23:25 door Reno Rutten

Na haar schitterende 5e plaats op de Olympische Spelen van Londen en meteen haar 3e maal op rij binnen de top 8 op de Spelen (!!!) heeft Ilse Heylen reeds een tweetal weken geleden de training hervat. Haar liefde voor de sport en ‘goesting’ om te trainen zijn zo groot dat een langere rustperiode uitgesloten bleek…

 

Tijdens deze trainingen ondervond Ilse echter meer en meer last aan de elleboog. Het leek wel alsof er iets stoorde en dit ging stilaan ook met meer en meer pijn gepaard. Na verder onderzoek bleek het om gewrichtsmuizen te gaan. Een korte definitie: een gewrichtsmuis of los fragment is een los stukje bot of kraakbeen dat in het gewricht rondzweeft. Ze bewegen soms vrij in de elleboog en kunnen op die manier klem komen te zitten. Als reactie op de gewrichtsmuizen kan het kapsel rond de elleboog verdikken. Dit uit zich dan door pijn en een beperkte beweging of een blokkade.

 

Ilse zal op dinsdag 4 september deze gewrichtsmuizen door middel van een kijkoperatie laten verwijderen. De ingreep gebeurt onder volledige narcose maar Ilse mag dezelfde avond al naar huis. Ilse zal hierdoor een tweetal weken de tatami moeten missen. Ze zal dus al redelijk snel de training kunnen hervatten en opnieuw pijnvrij van de trainingsarbeid kunnen genieten.

 

Momenteel staat Ilse 9e (en 2e Europese) op de wereldranking. Het is haar bedoeling om haar deelname aan de Masters (tornooi voor de top 16 in de wereld) veilig te stellen. Op het programma voor dit jaar staan nog volgende tornooien: de Grand Prix in Abu Dhabi (UAE), de Grand Prix in Qingdao (CHN) en de Grand Slam in Tokio (JPN). Het zou voor Ilse de 4e opeenvolgende deelname aan de Masters zijn. Ze won er dit jaar nog brons!

Comments