Nieuws‎ > ‎Aankondigingen‎ > ‎

Massale opkomst voor Ilse Heylen dag op 10 november 2012

Geplaatst 12 nov. 2012 03:10 door Reno Rutten

Op zaterdag 10 november vond de jaarlijkse Ilse Heylen dag plaats. De editie 2012 werd meteen ook de meest succesvolle uit de reeks.

Meer dan 120 jeugdige judoka’s uit heel Vlaanderen vonden hun weg naar de Leuvensen Sportoase om samen met hun idool, Ilse Heylen, op de tatami te staan.

 

De recente topprestatie van Ilse, haar 5e plaats op de Olympische Spelen van Londen, is hier wellicht niet vreemd aan. Drie achtereenvolgende Olympische diploma’s (top 8 op de OS) op rij, het was een Belgische sportvrouw in de laatste 50 jaren niet meer gelukt!!!

 

Ilse, bijgestaan door de trainers van Judocentrum Leuven, zorgde voor een leuke en gevarieerde training, met aandacht voor zowel beginners als gevorderden. Op het einde van de training kreeg de jeugd nog een demonstratie van het kunnen van Ilse. De mooiste en meest spectaculaire worpen uit haar arsenaal passeerden de revue, zowel de kinderen als hun ouders en familieleden keken met bewondering toe.

Het applaus dat Ilse hiermee oogstte was dan ook oorverdovend.

 

Schepen van sport van de Stad Leuven, Mevrouw Els Van Hoof, kwam eveneens Ilse eren voor haar prestatie op de OS en voor haar recente Belgische titel. Zij kon er op de groepsfoto nog net bij. Daarna konden de kinderen nog bij Ilse terecht voor een gesigneerde foto, een handtekening op hun gordel of judopak. Allemaal lachende tevreden gezichtjes, en ook Ilse genoot zienderogen.

 

Vanaf 16 uur was het de beurt aan de volwassenen. Ook zij werden anderhalf uur geboeid door de technische bagage van Ilse en hadden na de training enkel lof voor haar talent als lesgeefster.

 

Volgende week verdedigt Ilse mee de kleuren van het Leuvense damesteam in de interclub, daarna vertrekt zij voor nog twee wedstrijden en een stage naar China en Japan, dit als voorbereiding voor het jaar 2013.
Comments