Nieuws‎ > ‎

Uitslagen


07-10-2017: Provinciaal Kampioenschappen Seniors

Geplaatst 15 okt. 2017 00:19 door Reno Rutten

Afgelopen weekend kwamen 4 van onze judoka's aan de start van dit Provinciaal Kampioenschap Seniors, waar ook junioren en U18 judoka's mogen aan deelnemen.

Lise had slechts 1 tegenstander en kan deze wedstrijd gecontroleerd winnen, en wordt daarmee provinciaal kampioen.

Bij de mannen had Amir een ander parcours nodig. hij wint zijn eerst wedstrijd snel en overtuigend. In zijn halve finale gaat het tot de golden score waar hij kan bewijzen dat hij wel degelijk de sterkere van de 2 was. De finale gaat in begin gelijk op, maar dan kan Amer zijn tegenstander verrassen en wordt daarmee Provinciaal Kampioen!

De 2 anciens, Bart en Max weten match na match door te schuiven tot de finale. Een Leuvense finale dus, waarin de meer ervarn Max aan het langste eind trekt.


3 Titels en één 2e plaats Proficiat !!


23-09-2017: Open van brabant

Geplaatst 15 okt. 2017 00:15 door Reno Rutten   [ 15 okt. 2017 00:15 bijgewerkt ]

-          Verena Walschaerts: poule van 5 (met ook Camillia) 1 overwining en 3 nederlagen, maar een zeer goede mentaliteit getoond. In de wedstrijd die ze wint kan ze scoren na iets meer dan 6 minuten wedstrijd, ook een andere van haar wedstrijden ging tot golden score eer ze de kamp uiteindelijk verloor. Valt net buiten de prijzen....

-          Camillia Lasagni: poule van 5 (met Verena), 2 overwinningen en 2 nederlagen, wint van Verena met wurging., Terecht een 2e plaats achter een ongenaakbare Femke De Bruyn

-          Lotte Petré: poule van 4, 1 overwining ,2 nederlagen. Weinig te zeggen, zowel de overwinningen als de nederlagen waren overduidelijk. Wel een 6e shiai punt gescoord... 3e plaats

-          Amer El Hatif: verliest zijn eerste wedstrijd na ongelooflijk geklungel van de scheids, zijn tegenstander heeft meer dan 5 (!!) minuten met zijn gat achteruit gevochten, een straf kwam er niet. Uiteindelijk wordt een aanval van Amer overgenomen... In de herkansingen vecht hij zich goed terug, toch is hij nog te eenzijdig met enkel en alleen een gevaarlijke rechtse seoi-nage.. 3e plaats

-          Max Fontaine: 1e kamp zeer hard bevochten met een zoveelste tomoe-nage waar de tegenstander zich uiteindelijk laat vangen, 2e kamp zeer goede omschakeling recht-grond naar sankaku met een veel jongere tegenstander die zich volledig laat verrassen. Finale duurt jammer genoeg maar een paar seconden, hier is het Max die zich compleet laat verrassen 2e plaats

-          Lise Luyckfasseel: tabel van 6 waar Lise jammer genoeg (omwille van het aantal wedstrijden) vrijgeloot is. Ze komt tegen een sterke Duitse die ze niet kan gooien maar maakt het mooi af met een klem op grond. Finale tegen Irina Wils van Tervuren, die iets te licht uitvalt voor Lise. 1e plaats


Proficiat aan alle deelnemers!


11/2/2017: Vlaams Kampioenschap

Geplaatst 22 mrt. 2017 06:11 door Reno Rutten   [ 22 mrt. 2017 06:29 bijgewerkt ]

Twee deelnemers streden voor een kwalificatie voor het Belgisch Kampioenschap.

Camilia had niet zo'n eenvoudige loting, maar weet haar eerste kamp overtuigend met ippon te winnen. 
De volgende match ging alleszins zwaarder worden en dat bleek ook. Ze streed goed en met overtuiging maar kwam toch net dat tikketlje te kort. ze was dus aangewezen naar de herkansingen.

Helaas kon ze in de herkansingen het roer niet keren en verliest ze ook de volgende ronde.

Lotte zat in een poule en het was al snel duidelijk dat ze in vorm was. Haar eerste wedstijd weet ze snel en gecontroleerd te winnen. De volgende match was tegen een oude bekende, Jente, daar zie je dat er toch nog een niveauverschil is. Maar Lotte laat zich niet van haar stuk brengen en weet ook haar 3e match overtuigend te winnen.

een mooie 2e plaats op het Vlaams Kampioenschap! Proficiat en present op het BK!

4/02/2017 Provinciaal kampioenschap

Geplaatst 22 mrt. 2017 06:01 door Reno Rutten

JudoCentrum Leuven kwam dit jaar een beetje verzwakt aan het kampioenschap circuit. Vooral door enkele blessures.

Zowel Lotte Petre als Camillia Lasagni waren van de partij, helaas waren er geen tegenstanders en werden ze op deze manier gemakkelijk provinciaal kampioen 2017.

Belangrijkste was wel de selectie naar de regionale waar er gestreden zal worden voor de kwalificatie voor het BK!


14-15/01/2017: Dutch Open

Geplaatst 22 mrt. 2017 05:57 door Reno Rutten

Prachtige resultaten op Dutch Open:

Mooie 5e plaats voor Lotte Petré in U18 - 40kg
en Yort kampte zich in zijn nieuwe gewichtsklasse mooi naar een 7e plaats U15 - 50kg

proficiat!

01/07/2016: Europees kampioenschap Cadets: Jente 2e plaats!

Geplaatst 15 sep. 2016 01:24 door Reno Rutten

Jente heeft dit jaar al een dijk van een prestatie gezet. Ze was dus geslepen om ook op dit Europees kampioenschap te Vantaa (Finland) het beste van zichzelf te geven.

en dat deed ze met haar eigen ingetogenheid maar vastberadenheid!

Dikke proficiat Jente voor deze eerste Europese deelname, zij heeft nog een zeer mooie toekomst voor zich!!

Ze won achtereenvolgens van: MARTINEZ PLA, Gala (Spa), KARDOS, Timea (Hun), BORISOVA, Glafira (Rus) en moest enkel in de finale de duimen leggen voor de Franse QUILGHINI, Charlene.


27/08/2016: Saarbrücken (Dui): Jorre 1e plaats

Geplaatst 15 sep. 2016 01:16 door Reno Rutten

Een indrukwekkend parcours van Jorre in het Duitse Saarbrücken.

Jorre wist er enkele directe concurrenten, met toch wel enig palmares, te verslaan. 

winst tegen BARTONE, Franco (Dui), Tsjakadoea Tornike (Ned), MANQUEST, Florent (Fra), LOMBARDO, Daniel (Ita) en in de finale winst van KOFFIJBERG, Bas (Ned)

Prachtige 1e plaats!!

Proficiat!

27-03-2015: Ilse Heylen behaalt zilver op de Grand Prix van Samsun (TUR)

Geplaatst 29 mrt. 2015 12:56 door Reno Rutten

Amper 1 week na haar schitterende zilveren medaille op de Grand Prix van Tbilisi (GEO), heeft Ilse dit nog eens overgedaan op de Grand Prix van Samsun (TUR).

 

29 dames kwamen in het Turkse Samsun aan de start in de klasse tot 52 kg. Ilse kreeg in haar 1e ronde de taaie Koreaanse Mi-Ri Kim voorgeschoteld. In de 1e minuut domineerde de Koreaanse en was het voor Ilse moeilijk kampen. Na anderhalve minuut vindt ze echter een opening met een mooie binnenwaartse maaibeweging, waza-ari score en mooi gevolgd naar de grond. Houdgreep en een ronde verder, tegen de Nederlandse Birgit Ente.

Ente wordt al heel snel in de kamp bestraft voor een verkeerde pakking. Net iets voor de helft van de kamp een flitsende heupbeweging van Ilse, prachtige ippon en geplaatst voor de kwartfinale waar de Poolse Agata Perenc haar opwachting maakt. Deze Poolse maakte pas verleden jaar de overstap van de klasse tot 57 kg naar de 52 kg. Ilse start deze kamp zeer dominant en aanvallend, de Poolse wordt dan ook binnen de 1e minuut bestraft voor passiviteit. Na anderhalve minuut een mooie binnenwaartse beenveeg van Ilse, tot op het einde doorgeduwd en beloond met een waza-ari score. Ilse blijft Perenc perfect controleren en plaatst zich aldus voor de halve finale tegen de Ierse Lisa Kearney.

 

In de reguliere tijd van deze halve finale wordt er niet gescoord. Beide atleten zoeken echter naar de score zodat er ook geen enkele straf op het scorebord verschijnt. In de golden score speelt de uitstekende fysieke paraatheid van Ilse duidelijk een rol. Kearney raakt stilaan vermoeid en haar aanvallen worden plots valse, negatieve aanvallen. Deze keer zien de scheidsrechters het juist, na 1 minuut en 6 seconden in de golden score krijgt Kearney de bestraffing en Ilse staat voor de 2e maal in 1 week tijd in de finale van een Grand Prix!!

 

Aan de andere zijde van de tabel heeft de Kosovaarse Distria Krasniqi zich weten te plaatsen voor deze finale. In de finale kan Ilse het initiatief niet naar zich toehalen. Ze krijgt als eerste een bestraffing en op 40 seconden van het einde, omdat Ilse iets meer wil proberen en dus wat meer openingen laat, scoort Krasniqi waza-ari. Bij het beschermen van deze voorsprong loopt de Kosovaarse nog een bestraffing op, maar het verandert niets meer aan de uitslag. Opnieuw een prachtige zilveren medaille voor Ilse!!

 

Het podium van de -52 kg in Samsun: 1. Distria Krasniqi (KOS), 2. Ilse Heylen (BEL), 3. Lisa Kearney (IRL) en Agata Perenc (POL).

De uiteindelijke uitslag van deze Grand Prix toont duidelijk aan hoe relatief een wereldranking kan zijn. Juist omwille van de grote kwaliteit aanwezig in deze gewichtsklasse werd de 'gevestigde orde' niet gerespecteerd. Nochtans waren Priscilla Gneto (FRA, brons OS Londen), Jaana Sundberg (FIN, 1e plaats verleden week GP Tbilisi), Laura Gomez (ESP, 3e verleden week GP Tbilisi), Bundmaa Munkhbaatar (MGL, winnares verschillende Grand Slams) edm… hier aanwezig. De enige constante met verleden week is wel degelijk Ilse Heylen!!!

 

Zij behaalt in Samsun haar 49e grote internationale medaille. Zij nam momenteel in 2015 deel aan 3 tornooien en 3x stond ze op het podium: 3e in Tunis, 2e in Tbilisi en 2e in Samsun.

Het moge duidelijk zijn dat deze reeks een zeer positieve invloed heeft op de klassering van Ilse, vooral op de Olympische ranking, die de uiteindelijke kwalificatie voor de OS van Rio 2016 zal bepalen! Het is nu ook zo dat haar kwalificatie voor de Masters (top 16 WRL) zo goed als zeker is.  

 

Ilse neemt nu even de tijd om haar lichaam te laten herstellen van 2 weken zware competitie en 9 kampen op topniveau en zal begin april herstarten met een trainingsstage samen met de junioren in Athene.22-03-2015: Jorre 1e te Bremen

Geplaatst 23 mrt. 2015 05:27 door Reno Rutten

Toch ietwat onzeker naar de loting gaan kijken en jawel … zoals de voorbijgaande jaren een zware loting!

Jorre (U21, ’97) is zijn eerste wedstrijd vrijgeloot, maar of dit een cadeau is? Zijn eerste tegenstander is ofwel Koffijberg Roy (NED, U21, ’96, onlangs eerste EJU Coïmbra en Nederlands kampioen 2015, vorig jaar vier EJU medailles) OF Seilkhan Kanat (KAZ, U21, ’96, oude bekende van het WK Miami waar hij 7de werd). Partij wordt beslist in voordeel Koffijberg Roy.

Eerste kamp Jorre – Roy: ietwat paniekerige kamp van Jorre, zeker in de beginfase. Jorre komt nooit echt in gevaar, maar krijgt geen grip op Roy’s judo. Tot op 2.09 minuten, beenworp van Jorre waarop Koffijberg volledig in brug gaat. Ippon Jorre. Eerste winst is binnen.

Op naar de kwartfinale tegen Suyama Taichi (JAP, U21, ’96, 2de op Japans kampioenschap 2014 en 5de op Asian kampioenschap 2014). Deze flitsende judoka zagen we de eerste wedstrijd aan het werk tegen onze Waalse bekende, Conet A. Deze had geen schijn van kans tegen deze Japanner en verloor snel met ippon. Dit wordt moeilijk! Jorre krijgt totaal geen grip op de Japanner. Loopt er wat achteraan en krijgt snel een shido. Op aanraden van Philip Laats: blijven staan, hoog pakken en druk zetten. Keer na keer blijft Suyama dit toelaten. Jorre zet goed druk en plooit de Jap dicht. Shido volgt. Gelijke stand. Suyama loopt nog eens buiten, ongestraft. Jorre blijft ‘drukken’ en de partij wordt uiteindelijk beslist in Jorre’s voor deel (Shido Jorre 1, shido Suyama 2).

Halve finale tegen Shamsadin Magzhan (KAZ, U21, ’97, 3de Asian kampioenschap 2014, 3de EJU Bielsko 2014). Deze Kazach kan weinig doen tegen Jorre. Werkt stug en wilt shido’s naar Jorre’s zijde krijgen. Na 1.41 minuten ippon score voor Jorre met drop seoi nage links.

Finale tegen Vladislav Lim (BEL, U21, ’96) – tegenstander van Vlaams en Belgisch kampioenschap. Na 3.12 minuten wint Jorre deze kamp met 4 shido’s in zijn voordeel voor niet aanvallen en buitenlopen. Met dank aan Jorre’s kumikata

Rank

Name

Born

Nation

1.

Jorre Verstraeten

1997

BEL

BEL

2.

Vladislav Lim

1996

BEL

BEL

3.

Max Heyder

1996

GER

GER

3.

Roy Koffijberg

1996

NED

NED

 

20/03/2015: Ilse Heylen behaalt zilver op de Grand Prix van Tbilisi (GEO)

Geplaatst 22 mrt. 2015 16:12 door Reno Rutten

Op de vooravond van haar 38e verjaardag heeft Ilse Heylen op de Grand Prix van Tbilisi (GEO) zilver behaald.

 

Ze startte haar competitie tegen de Turkmeense Gulbadam Babamuratova, in 2014 nog vice-Aziatisch kampioene.  Na een spannende kamp in de reguliere tijd met toch regelmatige valse aanvallen van Babamuratova, kon Ilse in de golden score haar stempel nog iets meer drukken, hetgeen uiteindelijk leidde tot een bestraffing voor de Turkmeense.

Kwartfinale tegen de Israelische Cohen, die hier in Tbilisi vorig jaar de Grand Prix won, ze was in 2014 ook 3e op het EK. Ilse neemt in deze kamp resoluut de leiding, Cohen krijgt al snel 2 straffen voor passiviteit. Iets later komt er nog een derde bij. Ilse laat dan de teugels iets vieren en krijgt zelf een strafpunt. Net voor het eind van de kamp kan Ilse echter afronden met een mooie omkeertechniek en dito houdgreep. 20 seconden later staat ze in halve finale tegen de Spaanse Gomez.

 

Deze Spaanse is een gekende tegenstander en al een paar keren, laatst nog op de Grand Slam van Tokio eind 2014, was het net niet. Ook deze kamp start Ilse uitstekend en al snel scoort ze een yuko voordeel. Nog voor half wedstrijd maakt de Spaanse gelijk met een offerworp, maar Ilse is goed gevolgd. Opnieuw een ijzeren houdgreep en haar ticket voor de finale is binnen! Daar wacht de Finse Jaana Sundberg.

 

Helemaal in het begin van de finale neemt de Finse Sundberg een aanval van Ilse mooi over, houdgreep voor de Finse. Ilse slaagt erin om zich uit de houdgreep te bevrijden en de kamp gaat verder. Helaas staat er dan een yuko voordeel voor Sundberg op het scorebord. De Finse beschermt verder haar voorsprong, krijgt nog een straf voor een valse aanval maar Ilse geraakt niet door de stugge verdediging van Sundberg. Een prachtige zilveren medaille op deze sterk bezette Grand Prix van Tbilisi is haar deel.

 

Podium -52 kg Grand Prix Tbilisi: 1. Jaana Sundberg (FIN), 2. Ilse Heylen (BEL), 3. Laura Gomez (ESP) en Odette Giuffrida (ITA).  

 

Het 'goede gevoel' van de afgelopen weken en het harde werk op de stages van Düsseldorf (GER) en Nymburk (CZE) hebben duidelijk gerendeerd. Deze zilveren 48e (!!) internationale medaille heeft natuurlijk een positieve invloed op de wereldranking van Ilse, haar mogelijke kwalificatie voor de Masters (top 16 WRL) en haar voorlopig puntentotaal voor de kwalificatie voor de OS 2016 te Rio!!

 

Op 38-jarige leeftijd behoort Ilse Heylen nog steeds tot de wereldtop in de zeer sterke gewichtsklasse tot 52 kg.

Volgende week zal Ilse de Grand Prix in Samsun (TUR) betwisten. Daarna volgt een verdere voorbereiding met een aantal stages en wedstrijden in aanloop naar de European Games van 25 tot 28 juni te Baku (AZE), die dit jaar de Europese Kampioenschappen zullen vervangen.

1-10 of 156