Nieuws‎ > ‎

Uitslagen


13/10/2018: PK succes voor JudoCentrum Leuven

Geplaatst 14 okt. 2018 14:42 door Reno Rutten

Schitterend werk van de Leuvense judoka's op het Provinciaal Kampioenschap te Zaventem. 8 deelnemers, 8 medailles! Goud: Lotte Petré, Lise Luyckfasseel, Amer Ali Hatif, Max Fontaine, Jo Vanhees. Zilver: Thomas Bailly, Bart Meulemans. Brons: Camillia Lasagni.

foto van Judocentrum Leuven. 

24/03/2018: Tornooi van de Fruitsteek

Geplaatst 25 mrt. 2018 12:51 door Reno Rutten   [ 25 mrt. 2018 13:22 bijgewerkt ]

Afgelopen zaterdag namen enkele JCL'ers deel aan het Tornooi van de Fruitsteek te Sint-Truiden:


               - Bram De Groote, U15, -50 kg, 2 wedstrijden, 2x verloren, geen overwinningen, geen klassering. 10 deelnemers verdeeld over 3 poules, Bram komt terecht in een poule van 3, later zal blijken dat hij is beland in een poule met de 2 latere finalisten van zijn gewichtsklasse. 1e kamp verdienstelijk gevochten tegen een bruine gordel die een kop groter is dan Bram. Bram komt waza-ari achter, scoort dan zelf waza-ari. Beide judoka's hebben kans om de wedstrijd te winnen maar het is de tegenstander van Bram die een 2e en beslissende waza-ari scoort. In zijn 2e kamp heeft Bram weinig kans tegen de nationaal gemedailleerde Islam Geriev, verlies met 2x waza-ari. Bram weet dat hij nog aan zijn techniek kan werken maar de motivatie zit goed!


               - Lotte Petré, U18, -44 kg EN -48 kg, 3 wedstrijden, 2x verloren, 1x gewonnen, 1e in haar gewichtsklasse, 3e in de -48 kg. Na de weging blijkt Lotte alleen te zijn in haar gewichtsklasse en na het akkoord van coach Olivier wordt ze dan bij de drie deelneemsters in de -48 kg geplaatst. Zelfde verhaal in haar eerste 2 wedstrijden, een sterke Lotte die haar tegenstander domineert en die eigenlijk beter is, in de 2e wedstrijd komt ze zelfs waza-ari voor. De ongeveer 5 kg die ze op haar tegenstanders moet inboeten spelen echter in haar nadeel en ze verliest dan ook haar eerste 2 wedstrijden puur op kracht. In haar 3e wedstrijd wint ze van haar trainingsmaatje Babet Swaegers met 2x waza-ari.

 

 

               - Verena Walschaerts, U/+21, -70kg, 4 wedstrijden, 3x verloren, 1x gewonnen, 3e plaats. Redelijk sterke poule van 5 deelneemsters die uiteindelijk door een sterke Duitse zal gewonnen worden. Verena toont een goede mentaliteit en slaagt er toch in om 1x mooi te winnen. Ook in haar verlieskampen heeft ze zich goed verweerd.

 

               - Amer Ali Hatif, U/+21, -66 kg, 5 wedstrijden, 5x gewonnen, 1e plaats + prijs van de beste judoka +21 jaar. 8 deelnemers in deze -66 kg, opgedeeld in 2 poules van 4. Amer wordt ingedeeld in de sterkste poule en weet zijn drie wedstrijden mooi te winnen. Ook de halve finale vormt niet echt een probleem en in de finale wacht (opnieuw) zijn trainingsmakker Thomas Bailly. Amer blijft geconcentreerd en scoort 2x waza-ari. Na afloop van het tornooi krijgt hij zeer terecht de beker van de beste judoka +21 jaar.


Proficiat aan alle deelnemers!


17-02-2018: BK Jeugd te Antwerpen

Geplaatst 17 mrt. 2018 00:36 door Reno Rutten

Op 17-02-2018 trad Lotte aan op het BK dat de komende 2 jaar de organisatie van het BK zal verzorgen.

Lotte wist haar eerste kamp eenvoudig te winnen, daar wachtte de Waals kampioene. Het was een verbeten strijd en Lotte kwam al snel voor! Wat een start, helaas wist de Waalse zich terug te kampen en Lotte naar de herkansingen te verwijzen.

In de kamp om de 3e plaats had Lotte een tegenstander die haar duidelijk niet lag.

Ze verloor dus voor de 3e plaats. Dat is sport, ene moment heb je zicht op een finale plaats en andere moment kom je net te kort voor een medaille... de grootste frustratie voor een judoka...

Wel een prachtige inzet Lotte!!!

10-11/02/2018 VK jeugd te Tielt

Geplaatst 17 mrt. 2018 00:32 door Reno Rutten

Afgelopen weekend kwam de Leuvense Jeugd aan de bak op het Vlaams kampioenschap.

Voor onze U15 was het een overdonderding,een veel groter gebeuren dan het PK en ze waren duidelijk onder de indruk.

Enkel Felix wist 1 wedstrijd te winnen, maar daar bleef het dan ook bij. Otto en Bram gingen al in hun eerste wedstrijd onderuit en kregen geen herkansingen meer.

Bij de U18 waren ze allen heel gedreven om een medaille te pakken. Yort die als 1e jaars een dijk van een wedstijd wist neer te zetten in de halve finale maar uiteindelijk toch de duimen moest leggen tegen de Belgisch kampioen van vorig jaar bij de U15. Door dit verlies was de ontgoocheling te groot, waardoor zijn hoofd nog niet klaar was in zijn match om het brons. Toch een mooie 5e plaats!

Lotte walste in haar eerste 2 kampen over de concurrentie en in haar finalematch wist ze dat het niet gemakkelijk ging worden. Lotte was wel op dreef en deed een fantastische kamp tegen Ramon, maar verloor uiteindelijk zeer nipt in de golden score. Helaas geen Vlaamse Kampioenstitel voor Lotte maar een zeer knappe 2e plaats!.

Camilia leidde heel haar wedstrijd, maar wist het niet af te maken en gaf daardoor de kans aan haar tegenstander. En die trok uiteindelijk aan het langste eind. Geen herkansingen meer voor Camilia... een wrange pil om te slikken.... want ze kwam duidelijk voor meer.

bij de U21, hadden we 1 kandidate, Verena. Ze had een tamelijk gunstige loting en wist haar eerste kamp te winnen, waardoor ze onverhoopt in de halve finale stond. Daar moest ze tegen Stessens, dat op papier normaal de sterkste was. Dit bleek inderdaad zo te zijn uiteindelijk. Dus Verena verwezen naar de kleine finale. Helaas kon ze daar haar bronzen plak niet verzilveren en geen selectie voor het BK.

Veel Succes Lotte!

03-02-2018: PK jeugd te Merchtem

Geplaatst 6 feb. 2018 12:59 door Reno Rutten

Op zaterdag 3 februari werd het provinciaal judokampioenschap voor de jeugd gehouden te Merchtem. Voor Judocentrum Leuven kwamen 8 deelnemers aan de start. 4 Leuvense deelnemers tot 15 jaar, drie deelnemers tot 18 jaar en één deelneemster in de leeftijdscategorie tot 21 jaar. Onze club kan tevreden zijn met hun prestaties want 7 van de 8 Leuvense deelnemers behaalden het podium en daarmee ook de selectie voor het regionaal kampioenschap dat zal plaatsvinden op 10 en 11 februari te Tielt.

 

In de jongste leeftijdscategorie U15 konden Otto Antheunis (- 55kg) en Felix Aesloos (- 50kg) het brons mee naar huis nemen, Bram De Groote (-55 kg) behaalde de zilveren medaille. Jelle Neckebroeck (-46 kg) viel net buiten de prijzen. Onze jeugdige judoka’s hebben gestreden voor wat ze waard waren en ondanks het feit dat zij tot de jongsten behoren (12 en 13 jaar) in deze leeftijdsklasse U15, konden ze toch enkele mooie kampen laten zien.

 

In de leeftijdscategorie U18 en U21 stond er geen maat op de Leuvense judoka’s. De vier deelnemers stonden aan het einde van de wedstrijddag op het hoogste schavotje en bewijzen dat het harde werken van de voorbije weken hun vruchten afwerpt.

Lotte Petré (-44kg, U18), Camillia Lasagni (-63kg, U18), Yort Berckmans (-55kg, U18) en Verena Walsschaerts (-63kg, U21) zijn met hun provinciale titel extra gemotiveerd om zich opnieuw te bewijzen op het regionaal kampioenschap te Tielt volgend weekend.

 

De begeleiding van onze judoka's werd verzorgd door coaches Ilse Heylen, Reno Rutten en Eric Veulemans.

 

Afspraak volgende week op het 2e deel van het drieluik provinciaal, regionaal en nationaal kampioenschap: het Vlaams Kampioenschap te Tielt.

 

07-10-2017: Provinciaal Kampioenschappen Seniors

Geplaatst 15 okt. 2017 00:19 door Reno Rutten

Afgelopen weekend kwamen 4 van onze judoka's aan de start van dit Provinciaal Kampioenschap Seniors, waar ook junioren en U18 judoka's mogen aan deelnemen.

Lise had slechts 1 tegenstander en kan deze wedstrijd gecontroleerd winnen, en wordt daarmee provinciaal kampioen.

Bij de mannen had Amir een ander parcours nodig. hij wint zijn eerst wedstrijd snel en overtuigend. In zijn halve finale gaat het tot de golden score waar hij kan bewijzen dat hij wel degelijk de sterkere van de 2 was. De finale gaat in begin gelijk op, maar dan kan Amer zijn tegenstander verrassen en wordt daarmee Provinciaal Kampioen!

De 2 anciens, Bart en Max weten match na match door te schuiven tot de finale. Een Leuvense finale dus, waarin de meer ervarn Max aan het langste eind trekt.


3 Titels en één 2e plaats Proficiat !!


23-09-2017: Open van brabant

Geplaatst 15 okt. 2017 00:15 door Reno Rutten   [ 15 okt. 2017 00:15 bijgewerkt ]

-          Verena Walschaerts: poule van 5 (met ook Camillia) 1 overwining en 3 nederlagen, maar een zeer goede mentaliteit getoond. In de wedstrijd die ze wint kan ze scoren na iets meer dan 6 minuten wedstrijd, ook een andere van haar wedstrijden ging tot golden score eer ze de kamp uiteindelijk verloor. Valt net buiten de prijzen....

-          Camillia Lasagni: poule van 5 (met Verena), 2 overwinningen en 2 nederlagen, wint van Verena met wurging., Terecht een 2e plaats achter een ongenaakbare Femke De Bruyn

-          Lotte Petré: poule van 4, 1 overwining ,2 nederlagen. Weinig te zeggen, zowel de overwinningen als de nederlagen waren overduidelijk. Wel een 6e shiai punt gescoord... 3e plaats

-          Amer El Hatif: verliest zijn eerste wedstrijd na ongelooflijk geklungel van de scheids, zijn tegenstander heeft meer dan 5 (!!) minuten met zijn gat achteruit gevochten, een straf kwam er niet. Uiteindelijk wordt een aanval van Amer overgenomen... In de herkansingen vecht hij zich goed terug, toch is hij nog te eenzijdig met enkel en alleen een gevaarlijke rechtse seoi-nage.. 3e plaats

-          Max Fontaine: 1e kamp zeer hard bevochten met een zoveelste tomoe-nage waar de tegenstander zich uiteindelijk laat vangen, 2e kamp zeer goede omschakeling recht-grond naar sankaku met een veel jongere tegenstander die zich volledig laat verrassen. Finale duurt jammer genoeg maar een paar seconden, hier is het Max die zich compleet laat verrassen 2e plaats

-          Lise Luyckfasseel: tabel van 6 waar Lise jammer genoeg (omwille van het aantal wedstrijden) vrijgeloot is. Ze komt tegen een sterke Duitse die ze niet kan gooien maar maakt het mooi af met een klem op grond. Finale tegen Irina Wils van Tervuren, die iets te licht uitvalt voor Lise. 1e plaats


Proficiat aan alle deelnemers!


11/2/2017: Vlaams Kampioenschap

Geplaatst 22 mrt. 2017 06:11 door Reno Rutten   [ 22 mrt. 2017 06:29 bijgewerkt ]

Twee deelnemers streden voor een kwalificatie voor het Belgisch Kampioenschap.

Camilia had niet zo'n eenvoudige loting, maar weet haar eerste kamp overtuigend met ippon te winnen. 
De volgende match ging alleszins zwaarder worden en dat bleek ook. Ze streed goed en met overtuiging maar kwam toch net dat tikketlje te kort. ze was dus aangewezen naar de herkansingen.

Helaas kon ze in de herkansingen het roer niet keren en verliest ze ook de volgende ronde.

Lotte zat in een poule en het was al snel duidelijk dat ze in vorm was. Haar eerste wedstijd weet ze snel en gecontroleerd te winnen. De volgende match was tegen een oude bekende, Jente, daar zie je dat er toch nog een niveauverschil is. Maar Lotte laat zich niet van haar stuk brengen en weet ook haar 3e match overtuigend te winnen.

een mooie 2e plaats op het Vlaams Kampioenschap! Proficiat en present op het BK!

4/02/2017 Provinciaal kampioenschap

Geplaatst 22 mrt. 2017 06:01 door Reno Rutten

JudoCentrum Leuven kwam dit jaar een beetje verzwakt aan het kampioenschap circuit. Vooral door enkele blessures.

Zowel Lotte Petre als Camillia Lasagni waren van de partij, helaas waren er geen tegenstanders en werden ze op deze manier gemakkelijk provinciaal kampioen 2017.

Belangrijkste was wel de selectie naar de regionale waar er gestreden zal worden voor de kwalificatie voor het BK!


14-15/01/2017: Dutch Open

Geplaatst 22 mrt. 2017 05:57 door Reno Rutten

Prachtige resultaten op Dutch Open:

Mooie 5e plaats voor Lotte Petré in U18 - 40kg
en Yort kampte zich in zijn nieuwe gewichtsklasse mooi naar een 7e plaats U15 - 50kg

proficiat!

1-10 of 161