Nieuws‎ > ‎

Uitslagen


11/2/2017: Vlaams Kampioenschap

Geplaatst 22 mrt. 2017 06:11 door Reno Rutten   [ 22 mrt. 2017 06:29 bijgewerkt ]

Twee deelnemers streden voor een kwalificatie voor het Belgisch Kampioenschap.

Camilia had niet zo'n eenvoudige loting, maar weet haar eerste kamp overtuigend met ippon te winnen. 
De volgende match ging alleszins zwaarder worden en dat bleek ook. Ze streed goed en met overtuiging maar kwam toch net dat tikketlje te kort. ze was dus aangewezen naar de herkansingen.

Helaas kon ze in de herkansingen het roer niet keren en verliest ze ook de volgende ronde.

Lotte zat in een poule en het was al snel duidelijk dat ze in vorm was. Haar eerste wedstijd weet ze snel en gecontroleerd te winnen. De volgende match was tegen een oude bekende, Jente, daar zie je dat er toch nog een niveauverschil is. Maar Lotte laat zich niet van haar stuk brengen en weet ook haar 3e match overtuigend te winnen.

een mooie 2e plaats op het Vlaams Kampioenschap! Proficiat en present op het BK!

4/02/2017 Provinciaal kampioenschap

Geplaatst 22 mrt. 2017 06:01 door Reno Rutten

JudoCentrum Leuven kwam dit jaar een beetje verzwakt aan het kampioenschap circuit. Vooral door enkele blessures.

Zowel Lotte Petre als Camillia Lasagni waren van de partij, helaas waren er geen tegenstanders en werden ze op deze manier gemakkelijk provinciaal kampioen 2017.

Belangrijkste was wel de selectie naar de regionale waar er gestreden zal worden voor de kwalificatie voor het BK!


14-15/01/2017: Dutch Open

Geplaatst 22 mrt. 2017 05:57 door Reno Rutten

Prachtige resultaten op Dutch Open:

Mooie 5e plaats voor Lotte Petré in U18 - 40kg
en Yort kampte zich in zijn nieuwe gewichtsklasse mooi naar een 7e plaats U15 - 50kg

proficiat!

01/07/2016: Europees kampioenschap Cadets: Jente 2e plaats!

Geplaatst 15 sep. 2016 01:24 door Reno Rutten

Jente heeft dit jaar al een dijk van een prestatie gezet. Ze was dus geslepen om ook op dit Europees kampioenschap te Vantaa (Finland) het beste van zichzelf te geven.

en dat deed ze met haar eigen ingetogenheid maar vastberadenheid!

Dikke proficiat Jente voor deze eerste Europese deelname, zij heeft nog een zeer mooie toekomst voor zich!!

Ze won achtereenvolgens van: MARTINEZ PLA, Gala (Spa), KARDOS, Timea (Hun), BORISOVA, Glafira (Rus) en moest enkel in de finale de duimen leggen voor de Franse QUILGHINI, Charlene.


27/08/2016: Saarbrücken (Dui): Jorre 1e plaats

Geplaatst 15 sep. 2016 01:16 door Reno Rutten

Een indrukwekkend parcours van Jorre in het Duitse Saarbrücken.

Jorre wist er enkele directe concurrenten, met toch wel enig palmares, te verslaan. 

winst tegen BARTONE, Franco (Dui), Tsjakadoea Tornike (Ned), MANQUEST, Florent (Fra), LOMBARDO, Daniel (Ita) en in de finale winst van KOFFIJBERG, Bas (Ned)

Prachtige 1e plaats!!

Proficiat!

27-03-2015: Ilse Heylen behaalt zilver op de Grand Prix van Samsun (TUR)

Geplaatst 29 mrt. 2015 12:56 door Reno Rutten

Amper 1 week na haar schitterende zilveren medaille op de Grand Prix van Tbilisi (GEO), heeft Ilse dit nog eens overgedaan op de Grand Prix van Samsun (TUR).

 

29 dames kwamen in het Turkse Samsun aan de start in de klasse tot 52 kg. Ilse kreeg in haar 1e ronde de taaie Koreaanse Mi-Ri Kim voorgeschoteld. In de 1e minuut domineerde de Koreaanse en was het voor Ilse moeilijk kampen. Na anderhalve minuut vindt ze echter een opening met een mooie binnenwaartse maaibeweging, waza-ari score en mooi gevolgd naar de grond. Houdgreep en een ronde verder, tegen de Nederlandse Birgit Ente.

Ente wordt al heel snel in de kamp bestraft voor een verkeerde pakking. Net iets voor de helft van de kamp een flitsende heupbeweging van Ilse, prachtige ippon en geplaatst voor de kwartfinale waar de Poolse Agata Perenc haar opwachting maakt. Deze Poolse maakte pas verleden jaar de overstap van de klasse tot 57 kg naar de 52 kg. Ilse start deze kamp zeer dominant en aanvallend, de Poolse wordt dan ook binnen de 1e minuut bestraft voor passiviteit. Na anderhalve minuut een mooie binnenwaartse beenveeg van Ilse, tot op het einde doorgeduwd en beloond met een waza-ari score. Ilse blijft Perenc perfect controleren en plaatst zich aldus voor de halve finale tegen de Ierse Lisa Kearney.

 

In de reguliere tijd van deze halve finale wordt er niet gescoord. Beide atleten zoeken echter naar de score zodat er ook geen enkele straf op het scorebord verschijnt. In de golden score speelt de uitstekende fysieke paraatheid van Ilse duidelijk een rol. Kearney raakt stilaan vermoeid en haar aanvallen worden plots valse, negatieve aanvallen. Deze keer zien de scheidsrechters het juist, na 1 minuut en 6 seconden in de golden score krijgt Kearney de bestraffing en Ilse staat voor de 2e maal in 1 week tijd in de finale van een Grand Prix!!

 

Aan de andere zijde van de tabel heeft de Kosovaarse Distria Krasniqi zich weten te plaatsen voor deze finale. In de finale kan Ilse het initiatief niet naar zich toehalen. Ze krijgt als eerste een bestraffing en op 40 seconden van het einde, omdat Ilse iets meer wil proberen en dus wat meer openingen laat, scoort Krasniqi waza-ari. Bij het beschermen van deze voorsprong loopt de Kosovaarse nog een bestraffing op, maar het verandert niets meer aan de uitslag. Opnieuw een prachtige zilveren medaille voor Ilse!!

 

Het podium van de -52 kg in Samsun: 1. Distria Krasniqi (KOS), 2. Ilse Heylen (BEL), 3. Lisa Kearney (IRL) en Agata Perenc (POL).

De uiteindelijke uitslag van deze Grand Prix toont duidelijk aan hoe relatief een wereldranking kan zijn. Juist omwille van de grote kwaliteit aanwezig in deze gewichtsklasse werd de 'gevestigde orde' niet gerespecteerd. Nochtans waren Priscilla Gneto (FRA, brons OS Londen), Jaana Sundberg (FIN, 1e plaats verleden week GP Tbilisi), Laura Gomez (ESP, 3e verleden week GP Tbilisi), Bundmaa Munkhbaatar (MGL, winnares verschillende Grand Slams) edm… hier aanwezig. De enige constante met verleden week is wel degelijk Ilse Heylen!!!

 

Zij behaalt in Samsun haar 49e grote internationale medaille. Zij nam momenteel in 2015 deel aan 3 tornooien en 3x stond ze op het podium: 3e in Tunis, 2e in Tbilisi en 2e in Samsun.

Het moge duidelijk zijn dat deze reeks een zeer positieve invloed heeft op de klassering van Ilse, vooral op de Olympische ranking, die de uiteindelijke kwalificatie voor de OS van Rio 2016 zal bepalen! Het is nu ook zo dat haar kwalificatie voor de Masters (top 16 WRL) zo goed als zeker is.  

 

Ilse neemt nu even de tijd om haar lichaam te laten herstellen van 2 weken zware competitie en 9 kampen op topniveau en zal begin april herstarten met een trainingsstage samen met de junioren in Athene.22-03-2015: Jorre 1e te Bremen

Geplaatst 23 mrt. 2015 05:27 door Reno Rutten

Toch ietwat onzeker naar de loting gaan kijken en jawel … zoals de voorbijgaande jaren een zware loting!

Jorre (U21, ’97) is zijn eerste wedstrijd vrijgeloot, maar of dit een cadeau is? Zijn eerste tegenstander is ofwel Koffijberg Roy (NED, U21, ’96, onlangs eerste EJU Coïmbra en Nederlands kampioen 2015, vorig jaar vier EJU medailles) OF Seilkhan Kanat (KAZ, U21, ’96, oude bekende van het WK Miami waar hij 7de werd). Partij wordt beslist in voordeel Koffijberg Roy.

Eerste kamp Jorre – Roy: ietwat paniekerige kamp van Jorre, zeker in de beginfase. Jorre komt nooit echt in gevaar, maar krijgt geen grip op Roy’s judo. Tot op 2.09 minuten, beenworp van Jorre waarop Koffijberg volledig in brug gaat. Ippon Jorre. Eerste winst is binnen.

Op naar de kwartfinale tegen Suyama Taichi (JAP, U21, ’96, 2de op Japans kampioenschap 2014 en 5de op Asian kampioenschap 2014). Deze flitsende judoka zagen we de eerste wedstrijd aan het werk tegen onze Waalse bekende, Conet A. Deze had geen schijn van kans tegen deze Japanner en verloor snel met ippon. Dit wordt moeilijk! Jorre krijgt totaal geen grip op de Japanner. Loopt er wat achteraan en krijgt snel een shido. Op aanraden van Philip Laats: blijven staan, hoog pakken en druk zetten. Keer na keer blijft Suyama dit toelaten. Jorre zet goed druk en plooit de Jap dicht. Shido volgt. Gelijke stand. Suyama loopt nog eens buiten, ongestraft. Jorre blijft ‘drukken’ en de partij wordt uiteindelijk beslist in Jorre’s voor deel (Shido Jorre 1, shido Suyama 2).

Halve finale tegen Shamsadin Magzhan (KAZ, U21, ’97, 3de Asian kampioenschap 2014, 3de EJU Bielsko 2014). Deze Kazach kan weinig doen tegen Jorre. Werkt stug en wilt shido’s naar Jorre’s zijde krijgen. Na 1.41 minuten ippon score voor Jorre met drop seoi nage links.

Finale tegen Vladislav Lim (BEL, U21, ’96) – tegenstander van Vlaams en Belgisch kampioenschap. Na 3.12 minuten wint Jorre deze kamp met 4 shido’s in zijn voordeel voor niet aanvallen en buitenlopen. Met dank aan Jorre’s kumikata

Rank

Name

Born

Nation

1.

Jorre Verstraeten

1997

BEL

BEL

2.

Vladislav Lim

1996

BEL

BEL

3.

Max Heyder

1996

GER

GER

3.

Roy Koffijberg

1996

NED

NED

 

20/03/2015: Ilse Heylen behaalt zilver op de Grand Prix van Tbilisi (GEO)

Geplaatst 22 mrt. 2015 16:12 door Reno Rutten

Op de vooravond van haar 38e verjaardag heeft Ilse Heylen op de Grand Prix van Tbilisi (GEO) zilver behaald.

 

Ze startte haar competitie tegen de Turkmeense Gulbadam Babamuratova, in 2014 nog vice-Aziatisch kampioene.  Na een spannende kamp in de reguliere tijd met toch regelmatige valse aanvallen van Babamuratova, kon Ilse in de golden score haar stempel nog iets meer drukken, hetgeen uiteindelijk leidde tot een bestraffing voor de Turkmeense.

Kwartfinale tegen de Israelische Cohen, die hier in Tbilisi vorig jaar de Grand Prix won, ze was in 2014 ook 3e op het EK. Ilse neemt in deze kamp resoluut de leiding, Cohen krijgt al snel 2 straffen voor passiviteit. Iets later komt er nog een derde bij. Ilse laat dan de teugels iets vieren en krijgt zelf een strafpunt. Net voor het eind van de kamp kan Ilse echter afronden met een mooie omkeertechniek en dito houdgreep. 20 seconden later staat ze in halve finale tegen de Spaanse Gomez.

 

Deze Spaanse is een gekende tegenstander en al een paar keren, laatst nog op de Grand Slam van Tokio eind 2014, was het net niet. Ook deze kamp start Ilse uitstekend en al snel scoort ze een yuko voordeel. Nog voor half wedstrijd maakt de Spaanse gelijk met een offerworp, maar Ilse is goed gevolgd. Opnieuw een ijzeren houdgreep en haar ticket voor de finale is binnen! Daar wacht de Finse Jaana Sundberg.

 

Helemaal in het begin van de finale neemt de Finse Sundberg een aanval van Ilse mooi over, houdgreep voor de Finse. Ilse slaagt erin om zich uit de houdgreep te bevrijden en de kamp gaat verder. Helaas staat er dan een yuko voordeel voor Sundberg op het scorebord. De Finse beschermt verder haar voorsprong, krijgt nog een straf voor een valse aanval maar Ilse geraakt niet door de stugge verdediging van Sundberg. Een prachtige zilveren medaille op deze sterk bezette Grand Prix van Tbilisi is haar deel.

 

Podium -52 kg Grand Prix Tbilisi: 1. Jaana Sundberg (FIN), 2. Ilse Heylen (BEL), 3. Laura Gomez (ESP) en Odette Giuffrida (ITA).  

 

Het 'goede gevoel' van de afgelopen weken en het harde werk op de stages van Düsseldorf (GER) en Nymburk (CZE) hebben duidelijk gerendeerd. Deze zilveren 48e (!!) internationale medaille heeft natuurlijk een positieve invloed op de wereldranking van Ilse, haar mogelijke kwalificatie voor de Masters (top 16 WRL) en haar voorlopig puntentotaal voor de kwalificatie voor de OS 2016 te Rio!!

 

Op 38-jarige leeftijd behoort Ilse Heylen nog steeds tot de wereldtop in de zeer sterke gewichtsklasse tot 52 kg.

Volgende week zal Ilse de Grand Prix in Samsun (TUR) betwisten. Daarna volgt een verdere voorbereiding met een aantal stages en wedstrijden in aanloop naar de European Games van 25 tot 28 juni te Baku (AZE), die dit jaar de Europese Kampioenschappen zullen vervangen.

14-15/02/2015: BK jeugd te Brugge

Geplaatst 15 feb. 2015 10:28 door Reno Rutten


Dit weekend vonden in het Bloso centrum Julien Saelens te Brugge de Belgische Jeugdkampioenschappen judo plaats. Onder het goedkeurend oog van hun grote voorbeeld, Ilse Heylen, zette de getalenteerde Leuvense jeugd weer enkele prachtprestaties neer.

 

De jongens kampten op zaterdag, de meisjes mochten op zondag de tatami betreden. Voor Judocentrum Leuven mocht Lars Verstraeten de spits afbijten. Hij kreeg met Julien Debruycker uit Moeskroen direct de Waalse nr. 2 voorgeschoteld. Lars had er duidelijk zin in en kon Debruycker verschillende malen in gevaar brengen. Jammer genoeg kan deze iets over de wedstrijdhelft een yuko score laten optekenen. De Waal weet deze score, ondanks nog enkele goede pogingen van Lars, goed te beschermen. Lars dus meteen verwezen naar de herkansingen. Daar treft hij de sterke Arthur Hovhannisyan uit Schaarbeek. Mooie, sterke en aanvallende kamp van Lars die met een waza-ari score deze kamp naar zich toe weet te trekken. In de kamp voor het brons zal hij het moeten opnemen tegen Yorben Delanghe uit Ronse. Lars verloor nog van Delanghe, verleden week op het Vlaams kampioenschap.

Maar Lars is vastbesloten om revanche te nemen. Hij start de kamp met de perfecte ingesteldheid en al snel kan hij, met een prachtige beenworp, Delanghe op de rug werpen. Ippon en brons op dit BK voor Lars Verstraeten!!

 

Podium U18 -50 kg: 1. William Hale (Asahi Marcinelle), 2. Julien Debruycker (Ecole de Judo Mouscron), 3. Lars Verstraeten (Judocentrum Leuven) en Nathan Decuyper (Sint-Pieters-Leeuw).  

 

Volgende deelnemer voor Judocentrum Leuven was torenhoog favoriet Jorre Verstraeten. In zijn 2 eerste kampen deed Jorre simpelweg wat van hem verwacht werd. Hij zette Thomas Vanhamel (JC Beynois) en Francesco Zeami (Royal Visetois) simpelweg met ippon en mooi judo opzij. Het werd dus een heruitgave van de Vlaamse finale tegen Vladislav Lim uit Hooglede. 17 minuten en 14 seconden bedroeg de totale kamptijd toen op het Vlaams kampioenschap, pas na zoveel tijd kon Jorre de gepaste opening vinden in de verdediging van Lim. Die kamp zal waarschijnlijk nog jaren in het geheugen van menig judoliefhebber gegrift blijven, het was ware reclame voor onze prachtige sport. Ook deze keer waren beide jongens aan elkaar gewaagd, al dient het toch gezegd dat Jorre deze keer iets meer de bovenhand had. Na 'slechts' iets meer dan 4 minuten in de golden score kon Jorre Lim met een armklem tot opgave dwingen. De Belgische titel was binnen.

 

Podium U21 -55 kg1. Jorre Verstraeten (Judocentrum Leuven), 2. Vladislav Lim (Hooglede), 3. Siem Van Damme (Zemst) en Aymeric Conet (Sambreville).

 

Op zondag dan, was het de beurt aan de jongste judotelg van de familie Verstraeten. Ook Jente was de uitgesproken favoriete in haar gewichtsklasse! Zij presteerde eveneens naar verwachting en won met ippon van achtereenvolgens Cassandra Sanfilippo (Ryu Kodokan) en Celine Ramon (Neko Ieper). Ook hier werd het een heruitgave van de finale van het Vlaams kampioenschap. En ook hier diende Sofie Stessens uit Kasterlee (opnieuw) haar meerdere te erkennen in Jente Verstraeten.  Het werd dus een 2e opeenvolgende nationale titel voor Jente Verstraeten!

 

Podium U15 -36 kg1. Jente Verstraeten (Judocentrum Leuven), 2. Sofie Stessens (Hirano Kasterlee), 3. Silke Valy (Lummen) en Florence Sarti (JC Chievrois).

 

Op de bijgevoegde foto herkent u van links naar rechts Lars Verstraeten, Jente Verstraeten en Jorre Verstraeten.

Voor meer informatie omtrent Judocentrum Leuven, zie de contactdata hieronder.

 

07-08/02/2015: Vlaams Kampioenschap Jeugd te Dendermonde

Geplaatst 8 feb. 2015 13:39 door Reno Rutten   [ 8 feb. 2015 13:46 bijgewerkt ]

Afgelopen weekend vond in Dendermonde het Vlaams kampioenschap voor de jeugd plaats.

Op zaterdag konden de mannen hun steentje bijdragen. Jorre begon de dag en walste de eerste 2 wedstijden over zijn tegenstanders. In de finale stond dan Lim tegenover hem. Als ik me niet vergis kon Jorre in het onderling duel tegen hem de laatste wedstrijden niet van Lim winnen. Hij was dus zeker gebrand om ervoor te gaan maar met voldoende behoedzaamheid! De wedstrijd gaat gelijk op, hoewel Jorre duidelijk meer aanvallend is en zijn tegenstander iets beter onder controle heeft. Hoewel Lim af en toe gevaarlijk kon uithalen. Het draait uit op een golden score, en na 10 min was de klok van het scorebord op en begon deze opnieuw te lopen. Na 17 min vechttijd (nooit eerder gezien!!!) weet Jorre de verlossende wazari score te behalen en de wedstrijd te winnen. Een prestatie om U tegen te zeggen. Hij kreeg dan ook een staande ovatie van het publiek!!!

Bij de U18 waren de gebroers Romain toch een beetje onder de indruk van de setting van het Vlaams kampioenschap. Ze hadden niet zo'n eenvoudige tegenstander in de eerst ronde. De ene kreeg de latere kampioen voorgeschoteld, de ander een halve finalist die later 3e zou worden. Dat maakte wel dat ze een herkansing kregen, maar duidelijk onder de indruk van vandaag hadden ze een mindere agressiviteit tov het PK. Elk 2 verliesmatchen dus, maar een hele boel ervaring erbij!


Underdog Lars kende een zware loting, eerst tegen Yorben Delanghe, laatstejaars U18 en een van de favorieten. Het gevecht start goed, maar op de grond draait Lars op een gegeven moment de verkeerde richting uit, waardoor hij onherroepelijk in een houdgreep belandt. Yorben doet wat van hem verwacht wordt, namelijk de finale halen, hoewel het niet zo'n eenvoudig pad kende. Uiteindelijk wordt hij 2e en verliest hij tegen Nathan Decuyper PK van Vlaams-Brabant en geen onbekende voor JCL, want zijn vader heeft, jawel een vergunning bij JCL! 
Lars kreeg in zijn eerste herkansing was niet van de poes, Kagermanov van Kosksijde, deze was pas in de golden score verloren tegen Yorben. Lars kwam al tamelijk snel yuko achter en het zag er niet zo best uit, maar Lars wist meer en meer vat te krijgen op de wedstrijd door een goede pakking. Hij draait dan linkse harai goshi in en krijgt wazari. Dat was een trigger voor Kagermanov om een versnelling hoger te schakelen en dat was er ook aan te merken. Lars deed goed weerwerk en dan kwam er een cruciale grondsituatie, waarbij Lars de kans kreeg om ongeveer een minuut grondwerk te doen, waardoor er nog slechts 10 sec op het scorebord stond. Lars een ronde verder, en de weg lag nu open naar de 3e plaats.

Het vertrouwen dat hij uit deze match geput had was duidelijk te zien en zijn volgende 2 tegenstanders maakten geen schijn van kans. Lars resoluut naar de 3e plaats!!! knap werk en een verdiende selectie voor het BK!

Op zondag is het de beurt aan Jente. De eerste 2 wedstrijden waren opwarmertjes voor haar en wint ze zonder problemen met ippon. In de halve finale komt ze tegen Silke Valy van Lummen. Deze was vorig jaar 2e op het BK en dus zeker een bekende voor Jente. Jente komt niet echt goed op dreef en Silke geeft een goede drukking op haar. Jente haar grondwerk was ok, maar toch wel met enige controleverlies, waardoor ze het niet kan afmaken. Ze krijgt op de koop toe een shido om in de broek te grijpen. Jente kan de aanvallen van Silke wel opvangen maar kan zelf niet echt aan de bak komen. Tot een kleine minuut voor het einde Jente een mooie armbeweging doet en de aanval van Silke countered, wazari voor Jente. Nog even de wedstrijd uitmaken en op naar de finale.

De finale, een heruitgave van de finale van Dutch open tegen Sofie Stessens. Na de eerste aanval van Sofie blokt Jente deze en zet ze een counterbeweging in, gevolgd door een houdgreep. Game over voor Stessens en de Vlaamse titel is binnen voor Jente.

Afspraak volgende week voor de familie Verstraeten en alle supporters op het BK te Brugge!!!


1-10 of 154