Nieuws‎ > ‎Uitslagen‎ > ‎

02-11-2013: BK te herstal

Geplaatst 4 mei 2014 12:59 door Reno Rutten


 

Lise Luyckfasseel (-63 kg), Jennyfer Arcq (-70 kg) en Sofie Michiels (-52 kg, lid van Kodokan Merchtem maar zeer dikwijls actief op de Leuvense tatami), alle drie Vlaams kampioen, kwamen er in actie.

 

In deze wedstrijd waar de 4 beste dames en heren van zowel Wallonië als Vlaanderen om de nationale titel strijden, startte Jennyfer Arcq, door afwezigheid van haar eerste tegenstrever, onmiddellijk in de halve finale tegen international Roxane Taeymans. Door de spijtige reglementering die de federatie invoert (de rechtstreeks geplaatste internationale judoka moet langs de kant van de kampioen uit zijn eigen regio staan), kregen we dus de eigenlijke finale al in de halve finale. Jennyfer neemt de kamp in handen en zal die eigenlijk  ook de hele tijdsduur van de kamp blijven leiden; met als gevolg dat Taeymans twee strafpunten krijgt voor passiviteit. Jammer genoeg begaat Jennyfer ook een foutje waarbij de Antwerpse kan scoren. Deze score kan Jennyfer niet meer ophalen en ze dient aldus te kampen voor brons. Ze klaart de klus in minder dan één minuut en wordt 3e op dit Belgisch kampioenschap.

 

Sofie Michiels ontdoet zich op een zeer mooie manier van haar eerste twee tegenstanders en komt zo in de finale te staan tegen Nica Antonis (ex-Opwijk maar overgestapt naar Wallonië). Sofie krijgt Antonis nooit echt onder controle, maar zilver op dit BK is zonder meer een prachtige prestatie!

 

Junior Lise Luyckfasseel, intussen 6-voudig Belgisch kampioen in de jeugdreeksen, was gekomen voor haar eerste titel bij de seniors. De opeenstapeling van kampen in de voorbije weken liet zich echter merken en het was op karakter dat Lise zich naar de finale van dit kampioenschap vocht met zeges tegen de Brusselse Julie Velle en een judoka uit Herstal, Lea Françoise. Regerend seniorkampioen en international Sandrine Billiet maakte haar opwachting in de finale. Na een felbevochten, tactische kamp won Lise voor de derde maal op rij haar kamp met een klein yuko voordeel, maar ze kon wel haar eerste Belgische titel bij de 'groten' op haar palmares bijschrijven.

 

Schitterende prestaties van onze Leuvense dames onder het goedkeurend oog van clubmaatje Ilse Heylen. Zij onderging drie weken geleden een kleine ingreep aan de elleboog en was nog niet klaar voor dit Belgisch Kampioenschap. Ilse, momenteel 8e op de wereldranglijst, treedt opnieuw aan op de Grand Prix van Abu Dhabi, eind november.

Op de bijgevoegde foto van links naar rechts: Ilse Heylen, Jennyfer Arcq (3e BK -70 kg), Lise Luyckfasseel (1e BK -63 kg), coach Olivier Berghmans.

 
Comments