Nieuws‎ > ‎Uitslagen‎ > ‎

02-11-2014: BK te Brugge

Geplaatst 22 nov. 2014 15:17 door Reno Rutten
Voor de 2e keer werd het BK judo in Brugge georganiseerd (1e keer voor de seniors). Ze hebben echt hun best gedaan om er een ordentelijke organisatie van te maken.

Onze enige vertegenwoordiger dit jaar is de jongste van heel het stel, Jorre. Hij weet in zijn 1e ronde gecontroleerd afstand te maken van zijn onbekende tegenstander en daarmee is de halve finale verzekerd. In deze halve finale komt hij opnieuw tegen de Waalse nr 1 Quiertinmont uit. Deze wist de weer ervoor nog een 1e plaats te nemen op een European cup te Zweden! Jorre vecht voor 3/5 van de partij een pracht match. Gecontroleerd weet hij de aanvallen (ouchi gari/uchi mata achtig) van zijn tegenstander op te vangen. Helaas loop hij in het 2e deel van de wedstrijd op een yuko. Hierdoor wordt het iets moeilijker voor Jorre want hij moet het tempo kunnen opdrijven en zijn tegenstander in de fout zien te krijgen, maar dat lukt helaas niet. Slechts met yuko moet Jorre het hoofd buigen... Zeker geen schande!!!!! Quiertinmont zal later Belgisch Kampioen worden tegen Gert Maes.
In de match om het brons komt Jorre, een beetje verrassend, weer uit tegen Yusup. Deze weet, van het RK, dat hij agressief moet vechten tegen Jorre en dat doet hij ook. Op een gegeven moment valt hij echter rechstaande een klem aan op de arm van Jorre. Hier moet normaal een hansuke make komen, maar na het bekijken van de beelden, wordt deze niet gegeven. Dit maakte Jorre duidelijk pissed en even later neem Jorre de bear hug van Yusup over met dé ippon van de dag!!!!!

Proficiat Jorre!

Even vermelden dat Sofie Michiels, geen onbekende voor onze club, een prachtige 2e plaats weer wist binnen te slepen ondanks de opgelopen blessures en angine waar ze de week is moeten doorkomen....

Proficiat!!

Comments