Nieuws‎ > ‎Uitslagen‎ > ‎

03-02-2018: PK jeugd te Merchtem

Geplaatst 6 feb. 2018 12:59 door Reno Rutten

Op zaterdag 3 februari werd het provinciaal judokampioenschap voor de jeugd gehouden te Merchtem. Voor Judocentrum Leuven kwamen 8 deelnemers aan de start. 4 Leuvense deelnemers tot 15 jaar, drie deelnemers tot 18 jaar en één deelneemster in de leeftijdscategorie tot 21 jaar. Onze club kan tevreden zijn met hun prestaties want 7 van de 8 Leuvense deelnemers behaalden het podium en daarmee ook de selectie voor het regionaal kampioenschap dat zal plaatsvinden op 10 en 11 februari te Tielt.

 

In de jongste leeftijdscategorie U15 konden Otto Antheunis (- 55kg) en Felix Aesloos (- 50kg) het brons mee naar huis nemen, Bram De Groote (-55 kg) behaalde de zilveren medaille. Jelle Neckebroeck (-46 kg) viel net buiten de prijzen. Onze jeugdige judoka’s hebben gestreden voor wat ze waard waren en ondanks het feit dat zij tot de jongsten behoren (12 en 13 jaar) in deze leeftijdsklasse U15, konden ze toch enkele mooie kampen laten zien.

 

In de leeftijdscategorie U18 en U21 stond er geen maat op de Leuvense judoka’s. De vier deelnemers stonden aan het einde van de wedstrijddag op het hoogste schavotje en bewijzen dat het harde werken van de voorbije weken hun vruchten afwerpt.

Lotte Petré (-44kg, U18), Camillia Lasagni (-63kg, U18), Yort Berckmans (-55kg, U18) en Verena Walsschaerts (-63kg, U21) zijn met hun provinciale titel extra gemotiveerd om zich opnieuw te bewijzen op het regionaal kampioenschap te Tielt volgend weekend.

 

De begeleiding van onze judoka's werd verzorgd door coaches Ilse Heylen, Reno Rutten en Eric Veulemans.

 

Afspraak volgende week op het 2e deel van het drieluik provinciaal, regionaal en nationaal kampioenschap: het Vlaams Kampioenschap te Tielt.

 

Comments