Nieuws‎ > ‎Uitslagen‎ > ‎

04-02-2012 Provinciale Kampioenschappen te Lennik

Geplaatst 5 feb. 2012 23:47 door Reno Rutten
Je hoorde het kraken, zo hard was de vrieskou, dat voelde je ook binnen in de sporthal van Lennik.

Onze judoka's moesten in toch wel iets te koude temperaturen strijden voor de provinciale kampioenstitel en ook om een kwalificatie af te dwingen om naar de regionale kampioenschappen te mogen gaan, hiervoor is een podiumplaats een must!

Bij de -15 mocht Lars de spits afbijten in een poule van 5, hij wint dan ook al onmiddellijk zijn 1e wedstrijden in minder dan 10 seconden. Zijn volgende match was al iets minder gemakkelijk, en zelfs met enkele gevaarlijke momenten was het nog tamelijk spannend, maar hij wist ook met ippon deze wedstrijd te winnen. Naarmate de dag vordert voelde Lars de druk komen om zijn 1e provinciale titel binnen te halen. Hij verkrampte een beetje in zijn volgende 2 kampen. Zijn 1e liet hij zich kort voor het einde verrassen en verloor zo met yuko. In zijn laatste kamp had hij zijn grootste tegenstander, waar al enige psychologische oorlogsvoering aan voorafgegaan was, maar Lars moest met een yuko het onderspit delven. Toch nog een 2e plaats in de einduitslag!

Bij de -17 was de opkomst in Vlaams-Brabant niet zo groot, en dat was duidelijk te zien in de verschillende kategorieën. Jana was als enige deelneemster 1e. Jorre moest slechts 1 maal vechten en werd zo opnieuw Provinciaal Kampioen.
Bij de -66kg kwam het er wel op aan: Joachim wist zijn 1e vlotjes en met overwicht van kracht te winnen. Andreas in dezelfde kategorie verloor zijn 1e gevecht. Joachim verliest zijn halve finale doordat hij zich laat counteren. Resultaat: Andreas en Joachim moeten kampen voor de 3e plaats. In een zwaarbevochten wedstrijd weet Joachim het van Andreas te halen. 3e plaats en kwalificatie voor het Vlaams voor Joachim.

Bij de -20 was Tom na blessure en examens als 1e aan de beurt. Zijn 1e match begint goed en komt snel wazari voor, maar je zag dat de conditie niet top was, na goed halfweg wedstrijd stapelt hij de straffen op. Nog net op tijd kan hij het roer omgooien en behoudt hij zijn voorsprong. Zijn volgende wedstrijd komt dan al gauw en hij is nog niet voldoende gerecupereerd, verlies tegen zeker een haalbare kaart. In zijn match voor de 3e plaats heeft hij de wedstrijd onder controle van in het begin, opnieuw verzwakt hij een beetje owv de conditie, maar behaald even later toch de 3e plaats!

Voor Baki was het zijn 1e wedstrijdervaring en dat was er aan te zien, een beetje onzekerheid op de mat maar zeker de bovenhand qua kracht en techniek. Hij weet dan ook zijn wedstrijd te winnen. In zijn halve finale komt hij duidelijk een meer ervaren judoka tegen en moet al snel het onderspit delven. Zijn kamp voor de 3e plaats ging duidelijk gelijk op, de beslissing moest in de golden score vallen. Helaas zie je dan dat de ervaring komt boven drijven bij zijn tegenstander, een ogenblik onoplettendheid van Baki en hij valt op zijn rug. Een mooie prestatie voor zijn 1e deelname!

Proficiat aan alle deelnemers en veel succes volgend weekend in Herentals!
Comments