Nieuws‎ > ‎Uitslagen‎ > ‎

05-02-2011: Provinciaal Kampioenschap Jeugd

Geplaatst 6 feb. 2011 09:17 door Reno Rutten
Dit kampioenschap kende een en al commotie, niet rond de regel dat buitenlanders mochten meedoen, want al bij al waren die er niet teveel in Vlaams-Brabant, maar vooral om de regel dat de vergunning van een deelnemer 1 volledig kalenderjaar + 1 dag actief moest zijn bij de federatie. Hetgeen niet duidelijk was, was het feit dat deze regel voor zowel Belgen als niet Belgen geldig was.

Uiteindelijk hebben er 6 deelnemers van JCL meegedaan van de initiële 8. Suleyman had zijn kat gestuurd en de Baki mocht niet omdat hij niet Belg was en zijn vergunning niet 1 volledig kalenderjaar + 1 dag verbonden was met de federatie. 

Onze -15 deelnemers waren allen 2e jaars en er werd dan ook veel van hen verwacht. Jorre Verstraeten (-38kg), vorig jaar 2e op het BK maakte niet zo'n goede start en had een golden score nodig en een boze coach om uiteindelijk uit zijn sloffen te schieten en dan de beslissende score te maken. Zijn volgende match duurde dan maar 5 seconden en de 1e kampioen was binnen. Jana Geens (-48kg), vorig jaar 5e op de regionale kampioenschappen, en dit jaar nog niet super goed gestart wist zonder enige complexen snel 2x te winnen en daarmee kampioen te worden. Ook Joachim Wauman(-60kg) wist binnen 30 seconden te winnen en zo kampioen te worden.

Bij de -17 deelnemers kwam Judocentrum Leuven met 2 deelnemers voor de dag, 2 van de 'nieuwe Belgen', ex Tsjechenen,  Mansur Nuchaev (-66kg) en Sulambek Betelguiriev (-73 kg). Voor beiden was het ongeveer hun eerste deelname aan een officiële wedstrijd. Sulambek heeft duidelijk een worstelervaring en die kwam duidelijk naar boven bij het grondwerk. Hij wist 3 matchen te winnen met een verwurging en zijn laatste met een combinatie van een worp die wazari opleverde om af te werken met houdgreep. Mooie 1e plaats voor hem. Mansur wist zijn 1e match gecontroleerd af te werken, eveneens met sterk grondwerk en dit na 20 sec. In zijn finale was zijn tegenstander binnen 6 seconden gevloerd en wordt daarmee 1e. Helaas kende zijn podiumplaats toch nog een staartje. Het bleek dat tussen zijn vorige vergunning en zijn huidige vergunning een periode van 1 maand verstreken was zonder dat hij aangesloten was, reden: een te late betaling van hem bij de clubsecretaris. Hij voldeed dus ondanks dat hij Belg was niet aan de voorwaarde van 1 jaar en 1 dag vergunning. Hij is dus uiteindelijk van de lijst geschrapt. Helaas, want gezien zijn uitstekend parcours waren er grote verwachtingen naar de regionale kampioenschappen.

Bij de -20 was er voor Leuven niet zoveel weggelegd. Stevie Theunis kampte 2x en verloor 2x, zijn 2e na een zware strijd maar helaas. Iets meer trainen is de boodschap vrees ik. 

Veel succes aan alle deelnemers volgende week te Herentals! Supporters op post!    
Comments