Nieuws‎ > ‎Uitslagen‎ > ‎

05-03-2011: Rankingtornooi Izegem

Geplaatst 16 mrt. 2011 01:05 door Reno Rutten
Het was alvast een spannend begin van de dag toen Coaches Reno & Sofie belden om te zeggen dat hun wagen in panne gevallen was. Gelukkig konden zij rekenen op taxi Verstraeten om toch nog ter plaatse te geraken.

Maar het was weer een voortreffelijke dag voor JudoCentrum Leuven.

Jorre zat in een poule van 4 met in totaal 4 verschillende poules. Hij controleerde zijn voorronde matchen voortreffelijk, hij wist zelfs de vice Belgisch Kampioen vlotjes aan te pakken deze keer en hem met houdgreep te verslaan. Zijn andere 3 matchen werden ook vlot gewonnen met de hoogste score. In de 2e ronde werden de beste 2 van elke poule weerhouden. Jorre mocht beginnen tegen een Waalse tegenstander, die hij toch niet helemaal vertrouwde. Deze leunde redelijk achteruit en dat werd hem dan ook fataal, O uchi gari en ippon voor Jorre. In zijn halve finale moest hij tegen een gekende tegenstander van de judoschool, Ayrton. Het duurde niet lang of hij kon ook Ayrton aan de kant zetten. In de finale was er de sterk draaiende Yorben Delangh, nog Vlaams kampioen geworden in de categorie tot 34 kg. Jorre bleef geconcentreerd en wist de linkse harai goshi van zijn tegenstander goed te controleren en op zijn beurt ippon te scoren. Knappe 1e plaats voor Jorre en weer heel wat punten voor de ranking.

Jana, die door een foutje haar Belgisch kampioenschap aan haar neus had zien voorbijgaan, was erop gebrand om dit recht te zetten. Ze zat in een poule van 4 met in totaal 3 poules. Haar eerste wedstrijd verliep dan ook zoals gepland, een snelle ippon met een mooie uchi mata beweging. De tweede scoorde ze ook bijna onmiddellijk, maar het lukt net niet. Dan werd ze misschien een beetje overmoedig en vergat aan haar partner te trekken waardoor ze gecounterd werd. In haar laatste match besefte ze dat ze alles op alles moest zetten om de volgende ronde te bereiken. En ja hoor ze was erg gedreven want haar laatste tegenstander ging er vlotjes over om af te werken met houdgreep. In de 2e ronde waren ze nog met 6, ze had het geluk om vrijgeloot te zijn, maar haar tegenstander zou zeker geducht zijn. Het werd Lieze Rylant van Merksem, ook een oude bekende. Ze wist zich niet laten te verassen door de seoi nage beweging van haar tegenstander, maar kon haar tegenstander zelf laten voelen wat ze in petto had. Winst voor Jana en finale tegen Leen Christiaens, onlangs nog Belgisch kampioen geworden in haar categorie. Jana was vurig om erin te vliegen en had haar plannetje goed voorbereid. Bij de 1e beweging al wist Jana Leen te counteren, de scheidsrechter gaf er slechts wazari voor, jammer want het was zeker een vol punt waard. Leen had zowaar schrik gekregen van Jana, die op haar beurt nog een stevige heupbeweging inkwam, zonder resultaat, maar Leen wist dat Jana gevaarlijk was vandaag. Op 50 seconden van het einde durft Leen dan toch nog een beweging inkomen, die Jana wou overnemen. De overname mislukt en Leen valt bovenop Jana, waarvoor ze een ippon kreeg. Volledig onterecht, maar dat was het verdict van de scheidsrechter. Belangrijk voor Jana was te onthouden dat ze het zeker in zich heeft en dat met voldoende training ze zeker nog beter kan, en het bewijs dat ze op dat Belgisch kampioenschap had moeten staan. Toch een supermooie 2e plaats.

Proficiat voor beiden!

Comments