Nieuws‎ > ‎Uitslagen‎ > ‎

05-11-2011: Belgisch Kampioenschap DAG 1

Geplaatst 7 nov. 2011 01:04 door Reno Rutten

Vandaag 05/11 en morgen 06/11 worden in Ronse de Belgische kampioenschappen Judo betwist.

 

Ilse Heylen (-52 kg) en Caro Verheirstraeten (-63 kg) hebben vandaag 5 november de titel van Belgisch kampioene behaald.

 

Voor Ilse was het de eerste wedstrijd na het wereldkampioenschap van Parijs en meteen een laatste repetitie voor de Grand Prix van Amsterdam op 19 november en het vertrek naar Japan en China om er daar de Grand Slam van Tokio en de Grand Prix van Qingdao te betwisten.

Ze werkte de klus feilloos af en won met ippon van Evelien Cappaert en Lotte Denoo, alvorens in de finale, eveneens met ippon, van revelatie Myriam Martin te winnen. Opdracht volbracht en meteen haar 17e medaille op een BK ooit.

 

Ook Caro Verheirstraeten leefde naar dit BK toe. Ze was erop gebrand om, na haar overstap naar de bedrijfswereld, te bewijzen dat zij nog steeds de beste in het middengewicht bij de vrouwen is.

Ze versloeg achtereenvolgens en dit telkens met ippon D’Haeseleir Sytske, Fagnoul Heather, Tielemans Lola, Van Doorslaer Wendy en ten slotte in de finale, eveneens met ippon, Sandrine Billiet die bij de Waalse federatie een carrière van international ambieert.

 

Caro en Ilse zullen morgen aanwezig zijn om te supporteren voor ploegmakker Jennyfer Arcq, die morgen haar Belgische titel van verleden jaar hoopt te verlengen.

 

Podium -52 kg : 1Ilse Heylen (Judocentrum Leuven), 2. Myriam Martin, 3. Lotte Denoo en Hanne Van Bossele.

Podium -63 kg : 1. Caro Verheirstraeten (Judocentrum Leuven), 2. Sandrine Billiet, 3. Sarah Ghysels en Lola Tielemans.

Comments