Nieuws‎ > ‎Uitslagen‎ > ‎

06-02-2010: Provinciaal Kampioenschap Jeugd

Geplaatst 8 feb. 2010 04:15 door Reno Rutten   [ 8 feb. 2010 06:04 bijgewerkt door Geert Debyser ]
Afgelopen zaterdag vond in Geetbets de Provinciale Kampioenschappen Judo voor de jeugd plaats. De opkomst was niet zo een groot succes en dat was duidelijk te merken aan de vele poules die niet volzet waren. Desalniettemin streden deze 160 jonge judoka's om de provinciale titel en meer nog om een kwalificatie voor de Vlaamse kampioenschappen die volgende weekend (13-14 februari) in Herentals zullen plaatsvinden, waar de 4 beste judoka's van elke provincie zullen strijden voor de Vlaamse titel in hun categorie en een kwalificatie voor het Belgisch Kampioenschap in Ronse op 27-28 februari.

In de leeftijdscategorie tot -15 jaar werd er door de meeste van onze deelnemers gestreden in poules. Jorre Verstraeten werd knap 1ste door 3 maal overtuigend te winnen. Jana, nog niet helemaal wakker laat zich verrassen in haar eerste wedstrijd, maar wist zich goed te herpakken in de volgende wedstrijden, dus 2de plaats.
Joachim, die goed wist te starten tegen de favoriet in zijn gewicht, moest uiteindelijk de duimen leggen. De andere gevechten, waar de kansen groter waren, heeft hij zich een beetje laten verrassen. Maar toch een 3de plaats voor hem. Ines, die nog wel wat wedstrijdervaring mist, verloor jammer genoeg al haar wedstrijden maar omdat ze ook in poule vocht, kon ze toch ticket krijgen voor de Vlaamse kampioenschappen. Mo kampte de ziel uit zijn lijf, verloor tegen een heel grote tegenstander, won vervolgens, maar moest net de duimen leggen voor de 3de plaats, toch verdienstelijk 5e dus.

In de categorie -20 jaar was het natuurlijk uitkijken naar de prestatie van Lise Luyckfasseel, vorig jaar nog 3de op WK en EYOF bij de -17 jarigen, omdat het toch een nieuwe categorie is voor haar. Maar met heel wat zelfvertrouwen en beheerst judo had ze geen enkel probleem om de titel van provinciaal kampioen op te eisen. De zusjes Exelmans, die de laatste tijd een mindere focus hebben op training en wedstrijd, draaiden inderdaad minder dan we van hen gewoon zijn. Elise wist haar eerste nog vlotjes te winnen, maar de clash tegen Marieke Van Malderen wist ze niet te winnen, hoewel ze enkele keren op de goede moment wist in te draaien, jammer voor haar en werd zo 2e. Carlien daarentegen draaide langs geen kanten en had natuurlijk ook niet de minste tegenstanders, de nr 1 en 2 van het BK van vorig jaar, een 3de plaats voor Carlien.

Koen en Stevie, die vroeger af en toe aan de provinciale kampioenschappen hebben deelgenomen, ondervonden dat de leeftijdscategorie -20 jaar een stevige brok aan deelnemers kende. Ze hebben des te meer beseft dat ze hun trainingsniveau zullen moeten opkrikken om mee te kunnen met de concurrentie.

Veel succes toegewenst aan de deelnemers van het Vlaams Kampioenschap!

-15 jaar

-34 kg

 

 

 

 

1

Verstraeten Jorre

JudoCentrum Leuven

 

2

Vandevelde Gianni

JC GEETBETS

 

3

Van Eylen Mathias

JC Jigoro stok

 

3

Storms Alex

JC LENNIK ROOSDAAL

-50 kg

 

 

 

 

1

Haverals Jonas

JC Nijdrop Opwijk

 

2

Meert Dries

JC ITTERBEEK

 

3

Hernalsteen Jasper

BUDO NO KI HOEILAART

 

3

Wauman Joachim

JudoCentrum Leuven

-44 kg

 

 

 

 

1

Lemmens Britt

JC YOSHI KAN HOFSTADE

 

2

Geens Jana

JudoCentrum Leuven

 

3

Vanhees Eileen

JC Jigoro stok

 

3

PAUWELS SARAH

JC KODOKAN MERCHTEM

-48 kg

 

 

 

 

1

Wils Irina

JC TERVUREN

 

2

Van Brabant Naomi

JC IPPON HULDENBERG

 

3

Peiren Jelena

JC BERREVOESJ LIEDEKERKE

 

3

Van Heesbeke Ines

JudoCentrum Leuven

 

-20 jaar

-52 kg


 

 

 

1

Van Malderen Marieke

JC Nijdrop Opwijk

 

2

Exelmans Elise

JudoCentrum Leuven

 

3

DE COOMAN NORE

JC AARSCHOT

 

3

 

 

-57 kg

 

 

 

 

1

GHYSELS SARAH

JC DWORP - HALLE

 

2

Van den Bossche Kaat

JC LENNIK ROOSDAAL

 

3

Exelmans Carlien

JudoCentrum Leuven

 

3

 

 

-63 kg

 

 

 

 

1

Luyckfasseel Lise

JudoCentrum Leuven

 

2

Vandesande Helena

JC TERVUREN

 

3

Schollen Liesbeth

JC GEETBETS

 

3

Minnoy Rebecca

ST AGATHA BERCHEM

Comments