Nieuws‎ > ‎Uitslagen‎ > ‎

06/10/2012: Provinciaal Kampioenschap Seniors te Gooik

Geplaatst 15 okt. 2012 01:17 door Reno Rutten   [ 15 okt. 2012 02:36 bijgewerkt ]
Ook JCL was weer met een knappe delegatie naar Gooik afgezakt! Ze werden op voorhand de 'Crazy Five' en  'The furious Five' genoemd. De sfeer zat er dus op voorhand al goed in.

Eerst kwam Bram aan de slag (-81kg), die in een poule van 5 moest strijden, hij wist zijn 1e simpel te winnen. Vervolgens kreeg hij de moeilijkste tegenstander, en favoriet van de categorie voorgeschoteld; hij hield goed stand. De valse aanvallen van zijn tegenstanders deden hem niet veel maar hij kon zelf ook niet helemaal zijn stempel drukken. Uiteindelijk weegt de conditie op Bram en verliest hij zijn wedstrijd. Bram bleef niet bij de pakken zitten en moest toen tegen Ingmar, geen onbekende op de Leuvense mat. Bram had er alle vertrouwen in en na goed 1 minuut wedstrijd wist Bram een mooie counter in te zetten. Ippon voor Bram. Voor zijn laatste match had Bram al wat van zijn conditie opgebrand. Zijn tegenstrever dook regelmatig op de knieën zonder enige controle. De scheidsrechters gaven hem echter geen straf. Bram kwam ondertussen er zelf niet helemaal uit en kreeg enkele tegenscores en zelfs nog eens strafpunt owv passiviteit. Dat was de emotionele druppel voor Bram en hij verliest dan ook zijn match.

Voor het podium werd het nog spannend, want er waren 3 deelnemers, waaronder Bram, die 2x winst hadden met ippon. Uiteindelijk moest het gewicht het verschil geven, waardoor Bram 3e werd.

Tim & Max, beiden in de -73kg overleefden hun 1e ronde, ze wisten beiden met ippon te winnen, maar je zag dat ze nog niet warm gedraaid waren. In de 2e ronde ging het veel vlotter, Tim won al na enkele seconden. Max moest tegen Jasper, ook geen onbekende op de Leuvense mat en Max verloor van hem vorig jaar, het beloofde dus spannend te worden. Het ging gelijk op, maar dan maakte Japser een foutje op de grond en Max wist hier slim gebruik van te maken. Beiden in de finale dus. In die finale ging het dus jong tegen oud, onstuimig tegen sluw, Tim wist door de iets betere conditie aan het langste eind te trekken en daarmee Provinciaal kampioen te worden.

Heidi, zat net zoals Bram in een poule van 5 in de categorie tot 63kg en kreeg met Sarah Ghijsels met de sterkste concurrente af te rekenen, met uitblijven van Lise Luyckfasseel, die haar knie spaarde na een knappe 3e plaats op het EK voor -20 te behalen! De andere concurrenten van Heidi kwamen uit de hoek van opwijk, waar ze ook in Open Brabant van gewonnen had. Ze wist hier te bevestigen en werd daarmee knap 2e!

De minst ervaren competitiejudoka, maar zeker niet minder gedreven was Bart, die een hele supportersgroep achter zich had. Hij begint sterk tegen een jonge deelnemer van Lennik, maar maakt dan de fout om mee te lopen, waardoor hij zijn 1e ronde verliest. Hij mag zowiezo rekenen op herkansingen, waar hij ook degelijk van gebruik maakt. Hij speelt een beetje teveel met zijn tegenstander, maar weet zijn kamp tot een goed einde te brengen. In de match voor de 3e plaats moet hij het opnemen tegen Mathias Keirens, die ook regelmatig op de mat staat in Leuven, zeker ook geen gemakkelijke wedstrijd, gezien Mathias toch al enkele mooie prestaties heeft gehaald op een provinciaal. Bart begint niet slecht aan de wedstrijd, maar je ziet dat hij weet dat zijn tegenstander in principe sterker is. Hij loopt tot 2maal toe in dezelfde harai goshi beweging en wordt helaas 5e. 

Hiermee selecteerden 4 van de 5 Leuvense judoka's zich voor een plaats op de Vlaamse Kampioenschappen, die op 20 oktober in Herentals plaatsvinden.

Nog even meegeven dat Thomas Bailly, die de Leuvense kleuren zal verdedigen op de interclub, ook provinciaal kampioen werd in de categorie tot 60 kg.

Podium -63kg:

-63 kg

 

 

1

Ghysels Sarah

JC Dworp Halle

2

Vlerick Heidi 

Judo Centrum Leuven

3

De Coninck Sara

JC Nijdrop Opwijk

4

De Maeseneer Ellen

JC Nijdrop Opwijk
Podium -73 kg:

-73kg

 

 

1

Demia Tim

Judo Centrum Leuven

2

Fontaine Max

Judo Centrum Leuven

3

Van Damme Joris

JC Groot Gooik

4

De Wandeler  Jasper

Kodokan Merchtem


Podium -81 kg:

-81 kg

 

 

1

Beleho Rodrigue

JC Lennik

2

Marcelis Owen

JC Jigo Tai Zemst

3

Van Eylen Ingmar

JC Edo

4

Sabbe Bram

Judo Centrum Leuven


Podium -60kg:

-60 kg

 

 

1

Bailly Thomas

Ippon Huldenberg

2

De Baerdemaeker Diederik

JC Groot Gooik


Comments