Nieuws‎ > ‎Uitslagen‎ > ‎

07-08/02/2015: Vlaams Kampioenschap Jeugd te Dendermonde

Geplaatst 8 feb. 2015 13:39 door Reno Rutten   [ 8 feb. 2015 13:46 bijgewerkt ]
Afgelopen weekend vond in Dendermonde het Vlaams kampioenschap voor de jeugd plaats.

Op zaterdag konden de mannen hun steentje bijdragen. Jorre begon de dag en walste de eerste 2 wedstijden over zijn tegenstanders. In de finale stond dan Lim tegenover hem. Als ik me niet vergis kon Jorre in het onderling duel tegen hem de laatste wedstrijden niet van Lim winnen. Hij was dus zeker gebrand om ervoor te gaan maar met voldoende behoedzaamheid! De wedstrijd gaat gelijk op, hoewel Jorre duidelijk meer aanvallend is en zijn tegenstander iets beter onder controle heeft. Hoewel Lim af en toe gevaarlijk kon uithalen. Het draait uit op een golden score, en na 10 min was de klok van het scorebord op en begon deze opnieuw te lopen. Na 17 min vechttijd (nooit eerder gezien!!!) weet Jorre de verlossende wazari score te behalen en de wedstrijd te winnen. Een prestatie om U tegen te zeggen. Hij kreeg dan ook een staande ovatie van het publiek!!!

Bij de U18 waren de gebroers Romain toch een beetje onder de indruk van de setting van het Vlaams kampioenschap. Ze hadden niet zo'n eenvoudige tegenstander in de eerst ronde. De ene kreeg de latere kampioen voorgeschoteld, de ander een halve finalist die later 3e zou worden. Dat maakte wel dat ze een herkansing kregen, maar duidelijk onder de indruk van vandaag hadden ze een mindere agressiviteit tov het PK. Elk 2 verliesmatchen dus, maar een hele boel ervaring erbij!


Underdog Lars kende een zware loting, eerst tegen Yorben Delanghe, laatstejaars U18 en een van de favorieten. Het gevecht start goed, maar op de grond draait Lars op een gegeven moment de verkeerde richting uit, waardoor hij onherroepelijk in een houdgreep belandt. Yorben doet wat van hem verwacht wordt, namelijk de finale halen, hoewel het niet zo'n eenvoudig pad kende. Uiteindelijk wordt hij 2e en verliest hij tegen Nathan Decuyper PK van Vlaams-Brabant en geen onbekende voor JCL, want zijn vader heeft, jawel een vergunning bij JCL! 
Lars kreeg in zijn eerste herkansing was niet van de poes, Kagermanov van Kosksijde, deze was pas in de golden score verloren tegen Yorben. Lars kwam al tamelijk snel yuko achter en het zag er niet zo best uit, maar Lars wist meer en meer vat te krijgen op de wedstrijd door een goede pakking. Hij draait dan linkse harai goshi in en krijgt wazari. Dat was een trigger voor Kagermanov om een versnelling hoger te schakelen en dat was er ook aan te merken. Lars deed goed weerwerk en dan kwam er een cruciale grondsituatie, waarbij Lars de kans kreeg om ongeveer een minuut grondwerk te doen, waardoor er nog slechts 10 sec op het scorebord stond. Lars een ronde verder, en de weg lag nu open naar de 3e plaats.

Het vertrouwen dat hij uit deze match geput had was duidelijk te zien en zijn volgende 2 tegenstanders maakten geen schijn van kans. Lars resoluut naar de 3e plaats!!! knap werk en een verdiende selectie voor het BK!

Op zondag is het de beurt aan Jente. De eerste 2 wedstrijden waren opwarmertjes voor haar en wint ze zonder problemen met ippon. In de halve finale komt ze tegen Silke Valy van Lummen. Deze was vorig jaar 2e op het BK en dus zeker een bekende voor Jente. Jente komt niet echt goed op dreef en Silke geeft een goede drukking op haar. Jente haar grondwerk was ok, maar toch wel met enige controleverlies, waardoor ze het niet kan afmaken. Ze krijgt op de koop toe een shido om in de broek te grijpen. Jente kan de aanvallen van Silke wel opvangen maar kan zelf niet echt aan de bak komen. Tot een kleine minuut voor het einde Jente een mooie armbeweging doet en de aanval van Silke countered, wazari voor Jente. Nog even de wedstrijd uitmaken en op naar de finale.

De finale, een heruitgave van de finale van Dutch open tegen Sofie Stessens. Na de eerste aanval van Sofie blokt Jente deze en zet ze een counterbeweging in, gevolgd door een houdgreep. Game over voor Stessens en de Vlaamse titel is binnen voor Jente.

Afspraak volgende week voor de familie Verstraeten en alle supporters op het BK te Brugge!!!


Comments