Nieuws‎ > ‎Uitslagen‎ > ‎

08-10-2011: Provinciaal Kampioenschap Seniors te Lennik

Geplaatst 11 okt. 2011 07:09 door Reno Rutten
Het was een armzalig provinicaal kampioenschap, amper 60 deelnemers, in een veel te koude zaal waar 1 tatami voorzien was. JudoCentrum Leuven nam deel met 7 deelnemers.

Nieuwkomer Annelies Vandeloo was alleen in de kategorie tot -52 kg en werd daarmee provinciaal kampioen.

Caro won in haar poule en werd daarmee eveneens Kampioen in de kategorie tot 70 kg.

Heidi zat in een poule van 5 en moest dus 4 keer vechten. Ze was duidelijk niet in haar beste doen en werd 3e.

Bij de jongens moest er zwaar geknokt worden. 
Voor Bart was het zijn 1e provinciaal kampioenschap, hij wist zijn 1e 2 wedstrijden te winnen en kwam daarmee in de halve finale tegen Mathias Keirens van Merchtem, die ook regelmatig op de mat in Leuven staat. Het werd een spannende match die gelijk opging, maar net op het einde wist Mathias Bart te slim af te zijn. In de herkansingen moest hij tegen een clubgenoot van Mathias en na een yuko achterstand wist hij dank zij de scheidsrechter ook een yuko te bemachtigen. het duurde tot ver in de golden score eer Bart zijn tegenstander het wist moeilijk te maken en uiteindelijk de overwinning naar zich kon trekken. Een verdiende 3e plaats voor Bart!

In de categorie tot 73 kg waren er 3 vertegenwoordigers van JCL, maar al in de 1e ronde bleken ze niet schitterend te draaien. Rico, duidelijk nog last van zijn verkoudheid, kon maar met moeite tegen zijn tegenstander winnen, na eerst wazari achter te komen. Max begon beter en wist snel van zijn tegenstander te winnen. Kristof liep al te gemakkelijk met zijn partner mee en vloog dus zoals in de boekjes. 
In de volgende ronde ging het beter met Rico, hij won zijn match met voldoende controle. Max daarentegen had geen gemakkelijke opdracht maar begon goed, hij liet zich dan, alsof hij een gele gordel was, in houdgreep draaien en kon er niet meer aan ontsnappen. Herkansingen dus voor Max.

Rico wist ondertussen door te stoten naar de finale. Max kende in zijn herkansing eenzelfde scenario. Een goed begin, maar zich dom laten counteren in zijn favoriete Uchi Mata. Kristof mocht ook herkansen, maar er was duidelijk een gebrek aan ritme en hij wist niet te winnen.

Alle hoop dus nog op Rico, die een lastige finale stond te wachten. De match ging gelijk op, zelfs iets meer in het voordeel van Rico. Na een gelijke 0-0 stand na de officiële tijd, ging de partij verder in de golden score. Daar slaagde de vermoeidheid duidelijk een beetje toe bij Rico, enkele tragere reacties waardoor zijn tegenstander een klein voordeel, maar geen score, wist te nemen. Rico kwam in de laatste minuut van de golden score nog een beetje terug maar het mocht niet baten. De scheidsrechter beslissing ging naar zijn tegenstander. Toch mooi gekampt en een verdiende 2e plaats!

Allen afspraak op 22 oktober in Herentals!

Comments