Nieuws‎ > ‎Uitslagen‎ > ‎

09-07-2011:Ilse Heylen wint de World Cup te Puerto La Cruz, Venezuela

Geplaatst 10 jul. 2011 23:07 door Reno Rutten

Op zaterdag 9 juli heeft Ilse Heylen de World Cup te Puerto La Cruz, Venezuela op haar naam geschreven.

Ilse versloeg in haar 1e kamp de Argentijnse Oritia Gonzalez met een prachtige beenveeg na ongeveer 1 minuut kamptijd. De 2e kamp, tegen de Dominicaanse Diana De Jesus, werd nog sneller afgewerkt. Reeds na 40 seconden besloot Ilse deze kamp met een sublieme armklem. De Dominicaanse die indruk had gemaakt tijdens haar eerste kamp, was er meteen aan voor de moeite.In de halve finale wachtte de Braziliaanse Andressa Fernandes, tegen wie Ilse in Sao Paulo veertien dagen geleden met 2 strafpunten tegen één won, maar dat was op Braziliaanse grond...

Ook hier in Venezuela domineerde Ilse de kamp en de Braziliaanse kreeg al snel 2 strafpunten. Ilse maakte het op iets meer dan een minuut van het einde dan ook netjes af met een ijzeren houdgreep, ippon en door naar de finale.

Daar stond een oude bekende te wachten, de Sloveense Petra Nareks. Na een reeks van zware kwetsuren is deze Sloveense aan een mooie terugkeer bezig en nadert ze stilaan haar oude niveau. De Sloveense was echter niet opgewassen tegen de sterke aanvallen en het dominante grondwerk van Ilse. Ze liep dan ook tegen een strafpunt aan. Met veel moeite kon ze dit tot het eind van de reglementaire tijd behouden, golden score dus. Ilse bleef maar domineren en een zoveelste valse aanval van de Sloveense werd eindelijk terecht bestraft.

 

Een verdiende zege als bekroning voor een ijzersterke dag!!

Podium van de -52kg in Venezuela : 1. Ilse Heylen (BEL), 2. Petra Nareks (SLO), 3. Eleudis Valentim (BRA) en Marie Muller (LUX).Woensdag 13 juli, na een paar trainingsdagen in Venezuela, reist Ilse door naar El Salvador waar ze daar op 16 juli de World Cup zal betwisten.
Comments