Nieuws‎ > ‎Uitslagen‎ > ‎

10-11/01/2015 Open Dutch

Geplaatst 8 feb. 2015 11:59 door Reno Rutten   [ 8 feb. 2015 12:42 bijgewerkt ]
Zaterdag 10 januari, treedt Jorre als eerste aan.

In U21 -55kg zijn er 16 deelnemers, iets minder dan oorspronkelijk verwacht, maar niet minder in kwaliteit, zeker met de sterke bezetting van België, Frankrijk en zelfs Italië. Jorre had misschien in zijn eerste 2 wedstrijden niet de sterkste tegenstanders, en weet gemakkelijk te winnen tegen SCHNEIDERS(NED) en FISCHER (GER) Dan volgt een zwaardere tegenstander DUMOMTIER(FRA), deze valse rechtse aanvaller weet niet echt door te komen bij Jorre en komt op een gegeven moment wazari voor. Even later weet Jorre de wedstrijd te beëindigen op de grond! Finale voor Jorre en niet tegen de verwachtte Lim, die voor stond in zijn partij van de halve finale, maar dan uiteindelijk in de golden score het onderspit moest delven tegen een andere Fransman Cattiez. Geen onbekende voor Jorre, ooit won deze nog van Jorre in Metz, maar ondertussen is Jorre duidelijk gegroeid en in de eerste halve minuut van de partij scoort Jorre eerst wazari en nadien een yuko (die oorspronkelijk wazari was gegeven). Voldoende om geen verdere risico's te nemen en de wedstrijd gecontroleerd uit te vechten. Een goede jaarstart bij de U21 voor Jorre. Knap 1e!

1e Jorre Verstraeten
2e CATTEZ, Remi (FRA)
3e LIM, Vladislav
3e CONET, Aymeric

Op zondag kwamen zowel Lars als Jente aan de beurt.

Lars die sinds enkele maanden het lastig kent door de enorme groeispurt vecht een dijk van een wedstrijd (zoals de Nederlanders dat zeggen) maar in de laatste halve minuut krijgt hij een strafpunt. Dit kan hij onmogelijk rechtzetten. Zijn tegenstander weet dan niet de halve finale te bereiken, waardoor het game over is voor hem.

Jente, op haar geconcentreerde gemak wint de eerste 2 wedstrijden met ippon. Vervolgens krijgt ze een iets lastigere tegenstander, waarbij ze wazari weet te scoren en daarna de wedstrijd rond te maken. In de halve finale krijgt ze moeilijk grip op haar tegenstander maar weet wel degelijk te controleren. Ze weet uiteindelijk haar finaleplaats af te dwingen. Daar wacht een andere Belgische, Sofie Stessens. Deze wist in de laatste ontmoetingen met haar niet meer te winnen. Jente domineert dan ook het gevecht, kan yuko scoren, maar Sofie had er al een mooie dag opzitten en zat duidelijk in een zeer goede dag. Jente kan de partij rondmaken met deze yuko en zo alweer een mooi resultaat neerzetten in Eindhoven!!

Proficiat aan de familie!

Dank aan Rik Vander Sanden voor de prachtige foto's: meer op https://www.flickr.com/photos/rikvandersanden/Comments