Nieuws‎ > ‎Uitslagen‎ > ‎

11-10-2014 PK Seniors te Gooik

Geplaatst 22 nov. 2014 14:32 door Reno Rutten
Het jaarlijks rendez-vous van de provinciale kampioenschappen vond ook dit jaar plaats in Gooik.

JCL had zoals elk jaar geen slechte vertegenwoordiging alleen was het zo dat er redelijk wat judoka's nogal geconcentreerd zaten in 2 categorieën, nl -73 kg en -90 kg.

Bij de dames wist Lise een test tornooi te draaien met de blessure die ze had. Ze wist wel provinciaal kampioen te worden, maar voelde ook dat haar blessure nog niet in orde was en wist daarmee dat ze forfait moest geven voor het RK. Helaas, maar dat is nu eenmaal de prijs van topsport. Jammer want ze was de regerende Belgische kampioen in de klasse tot 63 kg.

Bij de heren -73 kg kwam eerst Tim uit tegen Nils De Wit van Zemst. Hij wist een zeer goede eerste kamp te brengen en wist het vuur aan de schenen van deze Nederlander te leggen, maar in de laatste minuut komt hij wazari tegen door iets te gretig te worden en dan zijn het enkel nog wanhoops pogingen. Max weet zijn 1e wedstrijd wel te winnen en komt zo in de halve finale tegen diezelfde Niels. Max weet veel minder dan Tim een grip te krijgen en wordt de hele tijd gedomineerd door de ander zijn Kumi kata. Max kan dus niet stunten en zal later in de kamp om het brons nog onderuit gaan tegen een jongeling uit Geetbets. Het weinig trainen heeft duidelijk zijn sporen gelaten maar we gaan dat niet op zijn pasgeboren zoon Manasse steken ;).

In de andere kant van de -73 kg boom had Bart een iets makkelijkere loting en wist zijn 1e overtuigend te winnen. Daarmee kwam hij eveneens in de halve finale terecht. Ook tegen iemand van Zemst De Wandeler Bart weet snel yuko voor te komen maar zijn tegenstander krijgt dan meer vat op de wedstrijd en weet deze naar zich toe te trekken. Geen 3e judoka van JCL die het dus tegen Niels opneemt maar een iemand van Zemst. Bart mag het dan om het brons opnemen tegen Tim en hij moet het onderspit delven tegen Tim. 

Van de 3 deelnemers dus slechts 1tje op het podium. 

in de -90 kg hadden we een soortgelijk verhaal. Tom en nieuwkomer Dennis zitten langs dezelfde moeilijke kant met Auspert. Deze weet in minder dan 1 minuut overall vechten de gouden medaille te nemen en dus ook tegen Tom en Dennis te winnen. Dit maakt dat Tom, die toch in zijn match zich toch even leek gekwetst te hebben, het tegen Dennis moest openmen (die net niet in de -81 kg was geraakt). Dit werd alsnog een spannende gelijkopgaande match waar uiteindelijk Tom aan het langste eind trok. Tom mocht hierdoor nog herkansen voor de 3e plaats maar kon de sterke pakking van Axl niet onderdrukken en verliest de kans om het brons.

Langs de andere kant van de boom stond onze Spanjaard Daniel Perez, al een jaartje in Leuven en vol motivatie. Hij weet zijn 1e match snel te winnen. In de halve finale had hij iets meer last met Axl maar weet na een hard bevochten wedstrijd te winnen, waardoor hij in de finale tegen Auspert komt. Daar laat hij zich al snel verrassen door een veeg en heeft daarmee een mooie 2e plaats kunnen veroveren.

proficiat voor de deelnemers!
Comments