Nieuws‎ > ‎Uitslagen‎ > ‎

11/10/2012: Ilse Heylen 3e op de Grand Prix in Abu Dhabi

Geplaatst 15 okt. 2012 05:13 door Reno Rutten

De eerste competitie van Ilse Heylen na de Olympische Spelen van Londen. Een echte meevaller is het niet geworden.

 

In de eerste plaats hadden we zeker en vast meer deelnemers aan deze Grand Prix verwacht, maar helaas kwamen slechts 6 meisjes aan de start in de gewichtsklasse tot 52 kg.

Om echt wedstrijdritme op te doen, hetgeen voor Ilse de hoofdbedoeling was van dit tornooi, alvast geen goede voorbode. Toen Ilse dan rechtstreeks in de halve finale geloot werd, liep het al helemaal verkeerd.

 

Met Erika Miranda (BRA, 4e op de wereldranking), Ilse Heylen (BEL, 8e) en Majlinda Kelmendi (KOS, 9e) was de helft van het deelnemersveld wel binnen de top 10 van de wereldranking te vinden. Kelmendi ontdeed zich gemakkelijk van haar Amerikaanse tegenstandster in haar eerste ronde en kwam vervolgens in de halve finale tegen Ilse uit. De 21-jarige Kosovaarse is in volle opbouw voor het komend Europees Kampioenschap -23 jaar en was op die dag een maat te sterk voor Ilse. Ippon na goed anderhalve minuut kampen. Ook in de finale zou Kelmendi zich oppermachtig tonen, ze wint deze Grand Prix met groot gemak.

 

Podium Grand Prix Abu Dhabi 2012: 1. Majlinda Kelmendi (KOS), 2. Erika Miranda (BRA) 3. Ilse Heylen (BEL) en Eleudis Valentim (BRA).

 

Op 3 november zal Ilse het Belgisch Kampioenschap te Herstal betwisten en een paar weken daarna vertrekt ze naar China en Japan voor haar twee laatste wedstrijden van het jaar, maar vooral om een goede basis te leggen voor het komende, alweer drukke, jaar.

2013 wordt een jaar met zowel een Europees Kampioenschap (20-21/04/13, HUN) als een wereldkampioenschap (26-31/08/13, BRA). Ilse is daarbij nog met zekerheid geplaatst voor de Masters 2013, een competitie waar enkel de 16 besten van de wereldranking mogen aan deelnemen (25-26/05/13, RUS).

 


Na de Grand Prix van Abu Dhabi stijgt Ilse Heylen naar de 6e plaats op de wereldranking.


NIEUW

 

Volgt nu ook Ilse op Twitter http://twitter.com/HeylenIlse en op Facebook !!!!


Comments