Nieuws‎ > ‎Uitslagen‎ > ‎

11/12-02-2012 Regionaal Kampioenschap Jeugd

Geplaatst 5 mrt. 2012 02:18 door Reno Rutten
Een uitstekend Regionaal Kampioenschap voor JudoCentrum Leuven.

De jongens:
Bij de -20 jarigen ontbrak Tom om zijn  kansen te verdedigen, maar bij de -17 waren zowel Jorre als Joachim van de partij.
Joachim ging als eerste de mat op met volle motivatie. In het rechtstaande werk ging het gelijk op, maar dan kwam zijn tegenstander, die een armklem opzetten, aangezien Joachim zijn 1e jaar in de -17 deelneemt heeft hij hierin nog wat ervaring tekort. Hij moest dus ook afkloppen en zich gewonnen geven. Zijn tegenstander behaalde echter niet de halve finale, waardoor Joachim uitgeschakeld was. 
Jorre, wint zijn 1e kamp en in de halve finale komt hij tegen zijn geduchte tegenstander Abdulla uit Antwerpen. Jorre wordt duidelijk onderdrukt door de linkerarm van zijn tegenstander, maar hij probeert wel met 'open' judo op zoek te gaan naar de score, hierdoor wordt hij 2 maal gecountered en verliest hij de match. In de kamp voor de 3e plaats wint Jorre vlotjes en de 1e medaille en het ticket voor het Belgisch Kampioenschap is binnen.
In de categorie -15 komt Lars zijn kansen verdedigen, hij lijkt veel meer ontspannen dat het provinciaal en maar is niet helemaal overtuigd van zijn kansen. Hij wint zijn 1e match vlotjes, maar zijn 2e tegenstander is een Nederlander die meedoet voor een Belgische medaille... Daar moet hij het onderspit delven. In zijn herkansingen gaat het wonderwel goed en hij weet er 2 te winnen door sterk judo te laten zien en niet op te geven. In de kamp voor de 3e plaats staat hij tegen zijn Brabantse rivaal, waar hij vorige week nog van verloren had. Door het meekrijgen van de juiste tips van zijn coach komt hij al nel yuko voor in de match. Zijn tegenstander begint wat hopeloos te worden en Lars krijgt nog enkele kansen die hij  spijtig genoeg niet kan verzilveren, maar het belangrijkste is dat hij deze voorsprong kan behouden en zo zijn 1e medialle op een Vlaams Kampioenschap meeneemt.

De meisjes:
Bij de meisjes hebben we maar 1 deelname, Jana die als eerstejaars -17 in een tunnel van concentratie zit, weet haar 1e kamp snel af te werken en ippon te scoren. Haar 2e tegenstander is een tweedejaars die het zeker gemunt heeft op de titel. De start was goed, maar in het grondwerk laat ze zich vangen in een sankaku beweging, verlies dus voor Jana.
Haar volgende 2 matchen weet ze echter op sterke wijze te winnen en behaald ook daarmee voor het eerst een medaille op het regionaal kampioenschap!

Verder nog even vermelden dat Lise Luyckfasseel een 2e plaats behaalde na een beetje een teleurstellende finale, maar dat motiveert haar eens zo hard voor de Belgische kampioenschappen om het daar recht te zetten.

Proficiat aan de deelnemers!


1

Karapetyan Artion

 JC Agglorex Lommel

2

Martin Mauro

 JC Koersel

3

Stessens Toon

ASV Judo Arendonk

3

Verstraeten Lars

Judocentrum leuven1

 Adashev Abdulla

 JC Antwerp United Judo

2

Berckmoes Ruben

 JC Zele

3

 Lemmens, Bernd

JC Koersel

3

Verstraeten Jorre

Judocentrum leuven


1

Vandeputte Sien

 JC Antwerp United Judo

2

Algoet Larissa

 JC Otegem

3

Verschaere Ellen

JC Jigoro Kwai Waarschoot

3

Geens Jana

Judocentrum leuven
Comments