Nieuws‎ > ‎Uitslagen‎ > ‎

12-02-2011: Ilse Heylen wint de World Cup in Oberwart, Oostenrijk

Geplaatst 14 feb. 2011 01:13 door Reno Rutten

Zzaterdag 12 februari heeft onze eigen Ilse Heylen de World Cup van Oberwart, Oostenrijk in de gewichtsklasse tot 52 kg gewonnen. De 5e plaats op de Grand Slam van Parijs vorige week was reeds een veeg teken aan de wand dat de goede vorm aanwezig is. In Oberwart nam Ilse haar kans om dit te bewijzen dan ook met beide handen.

 

26 dames kwamen aan de start in de gewichtklasse tot 52 kg. Ilse werd vrijgeloot in de eerste ronde en diende haar tweede ronde af te werken tegen de winnares van het duel Muellauer (AUT) en Smiljkovic (SRB). Het was de Servische die won en hiermee was de eerste tegenstandster meteen gekend. Ilse kende een eerder trage start tegen de sterke en statische Servische. Halfweg de kamp vond ze dan toch een gaatje in de verdediging van Smiljkovic en wist ze yuko (klein voordeel) te scoren. Kort daarna kon Ilse de klus klaren door Smiljkovic 25 seconden in houdgreep te houden: ippon en een ronde verder.

 

Daar wachtte Inna Chernyak uit Ukraïne, een lastige linkshandige die maar blijft aanvallen. Ilse volgt echter tot op de letter het vooraf afgesproken tactische plan en ze kan ook Chernyak met yuko gooien. Helemaal op het einde van de kamp komt het nog tot houdgreep voor Ilse, waardoor ook in deze kamp de eindscore ippon luidt.

 

De halve finale tegen de Russin Anna Kharitonova belooft een thriller van formaat te worden. Beide dames kennen elkaar zeer goed en zijn aan elkaar gewaagd. Maar al gauw haalt Ilse alle spanning uit de wedstrijd. Nog binnen de eerste minuut neemt ze een aanval van de Russin over en scoort hiermee waza-ari. De voorsprong behouden en niet bezwijken onder de druk die Kharitonova ongetwijfeld zal ontwikkelen is nu de boodschap. Ilse slaagt hier wonderwel in en op 45 seconden van het einde doet ze er nog een yuko bij op beenveeg. Ze staat in de finale tegen de Braziliaanse Erika Miranda, die ze vorige week op de Grand Slam in Parijs al opzijzette met 2 strafpunten.

 

Maar er staat duidelijk geen maat op Ilse vandaag. Miranda slaagt er slechts in 1 aanval te plaatsen, helemaal bij het begin van de kamp. Verder is het Ilse die haar tegenstandster volledig domineert. Binnen de twee minuten slaagt ze er dan ook in, na prachtig grondwerk, de Braziliaanse in een armklem tot opgave te dwingen.

Meteen de 25e internationale medaille van Ilse Heylen op World Cup/Grand Prix en Grand Slam (11x goud, 4x zilver en 10x brons).

 

Na haar 5e plaats in Parijs van vorige week, bewijst deze overwinning meteen dat Ilse, na haar knieoperatie, volledig terug is en klaar om haar plaats bij de wereldtop opnieuw in te nemen. De 3-weekse voorbereiding die Ilse in december in Japan afwerkte, werpt nu zijn vruchten af en bewijst eens te meer aan alle non-believers dat met Ilse Heylen nog steeds rekening dient gehouden worden!

 

Volgende week zal Ilse deelnemen aan de Grand Prix te Düsseldorf en de week erna aan de World Cup te Praag, daarna volgt een korte rustperiode om dan te starten met de voorbereiding richting Europees Kampioenschap.

 

Podium -52 kg in Oberwart : 1. Ilse Heylen (BEL), 2. Erika Miranda (BRA), 3. Lucie Chytra (CZE) en Maria Buiok (UKR).

 


http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20110212_053

http://www.hln.be/hln/nl/956/Meer-Sport/article/detail/1221623/2011/02/12/Goud-voor-Ilse-Heylen-op-World-Cup-judo-in-Oberwart.dhtml

Comments