Nieuws‎ > ‎Uitslagen‎ > ‎

13-14-02-2010: Regionaal Kampioenschappen Jeugd

Geplaatst 17 feb. 2010 00:54 door Reno Rutten
Afgelopen weekend konden onze Provinciaal gemedailleerden de handschoen opnenen tegen de medaille-winnaars van de andere provincies om zo voor de Vlaamse Titel te strijden en een plaatsje te bemachtigen voor het Belgisch Kampioenschap in het weekend van 27-28 februari.

Zaterdag waren het Joachim en Jorre die paraat stonden. Jorre was de eerste die de mat opkwam, en na 15 seconden alweer van de mat kon afkomen, na het scoren van een knappe ippon met seoi nage. Al snel moest hij opnieuw aantreden tegen Dias Dylan, waar hij enkele weken geleden nog nipt van verloren was. Hij had zich de hele week al voorbereid op deze wedstrijd door aan de trainers te vragen wat hij best tegen de tomoe nage van Dylan moest doen. Met een en al concentratie wist hij de match naar zich toe te trekken met een heel scorebord vol en die tomoe nage van Dylan? Die was niet te zien! Dan naar de halve finale tegen Maarten Luyten, een tweedejaars kadet waar Jorre dit jaar al van gewonnen en verloren had, het zou dus geen gemakkelijke wedstrijd worden. Al snel wist hij de beweging van Maarten te counteren en over te gaan naar houdgreep, ippon voor Jorre en een finaleplaats! Daar kwam hij tegen een andere zware tegenstanders Bend Lemmens, nog 2e op het internationale tornooi Open Dutch. Jorre nam een goede controle van zijn tegenstander, die zijn favoriete worp ippon seoi nage niet kon uitvoeren. Beiden hadden ze 1 strafpunt gekregen aan het begin van de Golden Score. Jammergenoeg kwam Jorre zijn worp van iets te ver in, waardoor hij het tweede beslissende strafpunt opliep. Een verdienstelijke 2e plaats als eerstejaar kadet en een ticket voor het BK! Alle supporters op post!

Joachim, die het zowiezo niet gemakkelijk ging krijgen, had geluk dat zijn 1e tegenstander niet komen opdagen was, waardoor hij al meteen een ronde verder zat. Joachim die over het algemeen rustig start, wist deze keer zijn start zeker niet te missen en begon met heel wat overtuiging tegen Ruben Cappaert, een van de favorieten op het podium. Joachim, probeerde met aanvallend judo zijn tegenstander in het nauw te drijven, het tikkeltje meer ervaring van Ruben zorgde ervoor dat hij Joachim kon overnemen. Joachim mocht wel herkansen. Zijn volgende tegenstander, was zeker een haalbare kaart, maar hij liet zich even verrassen. Geen podium voor Joachim, maar enkele wedstrijden met een goede ingesteldheid om zich aan op te trekken!

Zondag was het de beurt aan de dames, met natuurlijk topfavoriet Lise Luyckfasseel, die ondanks de overschakeling van leeftijdscategorie klaar staat voor dit kampioenschap. Gecoached door haar persoonlijke begeleider en kersvers herkozen voorzitter Olivier, ging ze vlot voorbij haar eerste match. De kwartfinale tegen Milane Kerckhove werd een gelijkopgaande match die leidde tot een golden score. Hier wist Lise met mooi tactisch werk de match naar zich toe te halen. De halve finale daarentegen ging veel vlotter en wist ze zich te plaatsen voor de finale. In die finale tegen Charlotte Temmerman, kwam ze geen enkele seconde in gevaar, met een seoi nage kwam ze wazari voor en werd ze knap Vlaams Kampioene.

Twee andere judoka's van JCL probeerden ook een plaatsje te veroveren voor het BK, Elise Exelmans bij de junioren en nieuwkomer Jana Geens. Elise was enorm gestresseerd in haar eerste wedstrijd en na 2 min goed de match onder controle te hebben, laat ze haar kumi kata verdringen en verloor ze haar 1e wedstrijd. In de herkansingen ging het echter vlotter, ze wint 2 wedstrijden overtuigend en mag dan kampen voor de 3e plaats. Lisa Pyckavet is een geduchte tegenstander die reeds enkele malen op een Belgisch podium gestaan heeft. Elise krijgt niet helemaal de controle over de beweeglijke Lisa, en komt dan ook wazari achter. Toch geeft ze de moed niet op en probeert grip te krijgen op haar. Helaas mag het niet baten en Lisa scoort een 2e wazari. Toch een knappe 5e plaats!
Jana, die net zoals Elise last heeft van haar start, verkrampte helemaal en kwam er totaal niet uit. Resultaat dat ze haar 1e wedstrijd verliest. Jana krijgt herkansingen en is er van overtuigd om deze niet zomaar te laten schieten. Haar eerste kamp vliegt ze er stevig in. Ze laat zich nog bijna helemaal verrassen wanneer ze in haar aanval niet genoeg trekt en wordt daardoor gecountered en ze staat meteen wazari achter. Vol aanvalsdrang neemt ze haar tegenstander vast en een mooie linkse harai goshi en wazari is de score. Ze weet haar tegenstander nog in houdgreep te houden en de winst is binnen. Haar 2 volgende matchen laat ze zich niet meer verrassen, maar met een harai goshi en osae komi vecht ze zich naar de kleine finale. De match voor de 3e plaats loopt heel spannend, een gelijke stand na de normale tijd en de golden score moet dan maar de beslissing brengen. na ongeveer 1,5 minuten valt Jana en stort ze in schreeuwen uit... het blijft even stil, de overwinning gaat naar haar tegenstander omdat ze haar wedstrijd heeft moeten staken. Uiteindelijk bleek dat ze bij het vallen redelijk hard een knie in haar buik gekregen had.... Jammer om zo de wedstrijd te moeten staken, want die bronzen medaille lonkte zeker. Toch een absoluut knappe prestatie als 1e jaars kadet, dat belooft zeker nog voor de toekomst!

Dikke proficiat aan alle deelnemers! En supporters op post te Ronse!!
Comments