Nieuws‎ > ‎Uitslagen‎ > ‎

14-15/02/2015: BK jeugd te Brugge

Geplaatst 15 feb. 2015 10:28 door Reno Rutten

Dit weekend vonden in het Bloso centrum Julien Saelens te Brugge de Belgische Jeugdkampioenschappen judo plaats. Onder het goedkeurend oog van hun grote voorbeeld, Ilse Heylen, zette de getalenteerde Leuvense jeugd weer enkele prachtprestaties neer.

 

De jongens kampten op zaterdag, de meisjes mochten op zondag de tatami betreden. Voor Judocentrum Leuven mocht Lars Verstraeten de spits afbijten. Hij kreeg met Julien Debruycker uit Moeskroen direct de Waalse nr. 2 voorgeschoteld. Lars had er duidelijk zin in en kon Debruycker verschillende malen in gevaar brengen. Jammer genoeg kan deze iets over de wedstrijdhelft een yuko score laten optekenen. De Waal weet deze score, ondanks nog enkele goede pogingen van Lars, goed te beschermen. Lars dus meteen verwezen naar de herkansingen. Daar treft hij de sterke Arthur Hovhannisyan uit Schaarbeek. Mooie, sterke en aanvallende kamp van Lars die met een waza-ari score deze kamp naar zich toe weet te trekken. In de kamp voor het brons zal hij het moeten opnemen tegen Yorben Delanghe uit Ronse. Lars verloor nog van Delanghe, verleden week op het Vlaams kampioenschap.

Maar Lars is vastbesloten om revanche te nemen. Hij start de kamp met de perfecte ingesteldheid en al snel kan hij, met een prachtige beenworp, Delanghe op de rug werpen. Ippon en brons op dit BK voor Lars Verstraeten!!

 

Podium U18 -50 kg: 1. William Hale (Asahi Marcinelle), 2. Julien Debruycker (Ecole de Judo Mouscron), 3. Lars Verstraeten (Judocentrum Leuven) en Nathan Decuyper (Sint-Pieters-Leeuw).  

 

Volgende deelnemer voor Judocentrum Leuven was torenhoog favoriet Jorre Verstraeten. In zijn 2 eerste kampen deed Jorre simpelweg wat van hem verwacht werd. Hij zette Thomas Vanhamel (JC Beynois) en Francesco Zeami (Royal Visetois) simpelweg met ippon en mooi judo opzij. Het werd dus een heruitgave van de Vlaamse finale tegen Vladislav Lim uit Hooglede. 17 minuten en 14 seconden bedroeg de totale kamptijd toen op het Vlaams kampioenschap, pas na zoveel tijd kon Jorre de gepaste opening vinden in de verdediging van Lim. Die kamp zal waarschijnlijk nog jaren in het geheugen van menig judoliefhebber gegrift blijven, het was ware reclame voor onze prachtige sport. Ook deze keer waren beide jongens aan elkaar gewaagd, al dient het toch gezegd dat Jorre deze keer iets meer de bovenhand had. Na 'slechts' iets meer dan 4 minuten in de golden score kon Jorre Lim met een armklem tot opgave dwingen. De Belgische titel was binnen.

 

Podium U21 -55 kg1. Jorre Verstraeten (Judocentrum Leuven), 2. Vladislav Lim (Hooglede), 3. Siem Van Damme (Zemst) en Aymeric Conet (Sambreville).

 

Op zondag dan, was het de beurt aan de jongste judotelg van de familie Verstraeten. Ook Jente was de uitgesproken favoriete in haar gewichtsklasse! Zij presteerde eveneens naar verwachting en won met ippon van achtereenvolgens Cassandra Sanfilippo (Ryu Kodokan) en Celine Ramon (Neko Ieper). Ook hier werd het een heruitgave van de finale van het Vlaams kampioenschap. En ook hier diende Sofie Stessens uit Kasterlee (opnieuw) haar meerdere te erkennen in Jente Verstraeten.  Het werd dus een 2e opeenvolgende nationale titel voor Jente Verstraeten!

 

Podium U15 -36 kg1. Jente Verstraeten (Judocentrum Leuven), 2. Sofie Stessens (Hirano Kasterlee), 3. Silke Valy (Lummen) en Florence Sarti (JC Chievrois).

 

Op de bijgevoegde foto herkent u van links naar rechts Lars Verstraeten, Jente Verstraeten en Jorre Verstraeten.

Voor meer informatie omtrent Judocentrum Leuven, zie de contactdata hieronder.

 

Comments