Nieuws‎ > ‎Uitslagen‎ > ‎

15/16-01-2011: Open Dutch Espoir, Nederland

Geplaatst 18 jan. 2011 03:02 door Reno Rutten

Het eerste selectietornooi voor de jeugd van 2011, onze 2 jongste afgevaardigde Jorre en Jana waren er om het beste van zichzelf te geven.

Jorre mocht de spits afbijten op zaterdag middag. Zijn loting was niet zo gunstig, 2e ronde tegen diezelfde Duitser waar hij de week ervoren met ippon van verloren was in de finale, 3e ronde een Engelse, die vorig jaar nog op het podium stond, 4e ronde mogelijks tegen de winnaar van het tornooi van vorig jaar. Het zag er dus niet zo fraai uit. Eerst maar de 1e match zien te halen.

Jorre wint zijn 1e match zoals te verwachten en moet dan de strijd aangaan tegen de Duitse Kochih. na een zware kamp blijft de score 0-0 en beslissen de vlagjes van de scheidsrechters, terecht 3 vlagjes voor de Duitser, hopen op herkansingen dus. De Duitser wint dan opnieuw met vlagjes tegen de Engelse, en stoot dan relatief gemakkelijk door naar de finale, om uiteindelijk 1e te worden. Jorre mag dus herkansen, eerst een opwarmertje denken we, maar hij laat zich bijna verassen en krijgt al direct een wazari tegen. Maar dat heeft Jorre wakker geschud en wint dan toch vlot zijn kamp. De volgende ronde de Engelse Ham, het wordt opnieuw een spannende partij, Jorre weet hem te counteren en komt zo wazari voor. Op het einde wordt het nog even spannend, maar Jorre geeft zijn voorsprong niet meer uit handen. De volgende rondes gaan vlot de ene ippon na de andere om uiteindelijk een verdiende 3e plaats op te strijken. Mooi resultaat na 7 gevochten kampen! Proficiat!

Jana, staat een beetje zenuwachtig aan de kant maar begint toch stevig aan haar partij. De uchi mata waar ze deze week op geoefend heeft wil nog niet helemaal werken, maar ze laat aan haar tegenstander voelen dat ze wil winnen. Na een goede minuut is Jana even iets minder geconcentreerd in haar pakking en dat laat haar verrassen, ippon tegen. Ze verliest van de latere winnares, toch een mooie kamp. Herkansen dus, ze zet haar uchi mata aan bij de 1e beweging en vol punt! Ippon voor Jana, op naar de volgende ronde. Deze partij is zeker een haalbare kaart, ze begint opnieuw sterk aan de partij, overhand in de kumi kata en de ene aanval na de andere. Na ongeveer half wedstrijd komt ze opnieuw aanzetten, ze trekt iets minder hard en wordt dus gecounterd. Jammer geen podium, maar toch weer een ervaring om mee te nemen naar de jeugdkampioenschappen!

Proficiat aan beiden!! 

Nog een vermelding: Lise Luyckfasseel, die een vaste waarde is in de Damesploeg van Leuven en die gecoached wordt door onze voorzitter Olivier werk knap 2e, ze moest op de vlagjes maar de duimen leggen voor een Nederlandse!

Comments