Nieuws‎ > ‎Uitslagen‎ > ‎

16-07-2011: World Cup El Salvador: Ilse pakt goud!

Geplaatst 17 jul. 2011 23:25 door Reno Rutten

Met Eleudis Valentim (BRA) kreeg Ilse Heylen in haar eerste kamp op deze wereldbeker in El Salvador meteen een zware klepper voorgeschoteld. De Braziliaanse is vice-wereldkampioene bij de -20 jarigen en stond, net als Ilse trouwens, reeds op het podium bij de World Cups in Sao Paulo (BRA) en Puerto La Cruz (VEN).

Ilse startte echter sterk en agressief en al gauw stond Valentim met yuko door 2 strafpunten achter. Na ongeveer 2 minuten kamptijd kon Ilse de wedstrijd definitief beslissen door de Braziliaanse 25 seconden in houdgreep te houden. Ippon en door naar de kwartfinale waar de Israelische Levy wachtte.

Deze Levy is een sterk meisje dat nog vele toppers zal verontrusten in de nabije toekomst. Ilse wist deze wedstrijd perfect uit te controleren en op het einde van de kamptijd stonden er 2 yuko's voor Ilse op het bord. De Israelische had niet kunnen scoren. Door dus naar de halve finale waar de Sloveense Nareks, tegenstander in de finale van vorige week, haar opwachting maakte.

Daar waar de finale vorige week een spannende kamp opleverde die in het voordeel van Ilse uitdraaide, was Nareks deze keer geen partij voor een beresterke Ilse. Reeds na 1 minuut kamptijd kon Ilse de perfecte worp uitvoeren, ippon en finale tegen de Luxemburgse Muller.Hoewel deze finale tot de volle kamptijd van 5 minuten liep, had de Luxemburgse geen schijn van kans. Ilse domineerde de kamp van begin tot einde, de Luxemburgse werd tot tweemaal toe gestraft voor negatief vechten en Ilse scoorde daarbovenop nog 2 maal. Ilse won de wedstrijd uiteindelijk met 3 yuko's.

Podium van deze World Cup in de -52 kg : 1. Ilse Heylen (BEL), 2. Marie Muller (LUX), 3. Petra Nareks (SLO) en Shahar Levy (ISR).Na deze zeer succesvolle Zuid-Amerikaanse tour met 3 medailles (2 x goud, 1 x brons) op 4 tornooien, keert Ilse Heylen op dinsdagmorgen naar België terug. Na een weekje rust wordt dan de voorbereiding voor het komende WK te Parijs ingezet.

 

Het moge duidelijk zijn dat Ilse, met deze succesvolle campagne, een grote stap gezet heeft richting kwalificatie voor de Olympische Spelen van Londen 2012.

Comments