Nieuws‎ > ‎Uitslagen‎ > ‎

16-07-2013: Jorre pakt zilver op EYOF (Jeugd Olympische Spelen)!!

Geplaatst 5 aug. 2013 02:33 door Reno Rutten   [ 20 aug. 2013 23:48 bijgewerkt ]
Na een teleurstellend EK, waar Jorre in de 1e ronde van zijn Nederlandse concurrent Van Harten verloor met 2 shido's tegen 1, was hij nog meer gedreven en niet meer gehinderd door schoolexamens, klaar om deze editie van het EYOF het beste van zichzelf te geven!

Er was een hele rits supporters speciaal afgereisd naar Utrecht om onze clubgenoot te ondersteunen in het hol van de Nederlandse leeuw. Waarvoor dank!

Er was een minder grote opkomst in zijn categorie dan op het EK, maar dat heeft enerzijds te maken met het feit dat elk land slechts 1 judoka mag afvaardigen per categorie en anderzijds, vonden enkele landen/judoka's het misschien een te zwaar programma, want na dit EYOF volgt er nog het WK begin augustus te Miami.

Dit doet zeker niets af aan de prestatie van Jorre, want elke judoka op de lijst is er omdat zij hun selectie behaald hebben! Jorre begint eerst tegen een eerder onbekend Armeniër, dat is altijd afwachten en krachtjudo. Jorre begint onmiddellijk met zijn kumi kata op te dringen maar is dan net niet agressief genoeg en geeft hij de Armeniër enkele kansen, maar niet gevaarlijk. Jorre kan dan toch voldoende drukking geven op de wedstrijd en uiteindelijk zijn tegenstander in houdgreep nemen. Door deze winst komt hij in de halve finale terecht en jawel tegen zijn rivaal van het EK de Nederlander Van Harten.

Na de vorige nederlaag was Jorre des te meer gebrand op een revanche. Hij had in de voorbije trainingssessies voldoende feedback gekregen hoe hij deze moest aanpakken. En zo gebeurde, een alerte Jorre die heel beweeglijk was en zich niet liet vastzetten won verdiend met 2 yuko's! Knap werk!

In de finale kwam Jorre tegen de sterke Azeri, op papier geen eenvoudige klus en in de praktijk evenzeer. De eerste 2 minuten gaat Jorre goed mee maar dan was er een, op het eerste gezicht, betwistbare score voor de Azeri en dan was de veer bij Jorre gebroken. Er zat iets minder een agressieve vechtstijl in en hij slikt achteraf nog een score. 

Al bij al een knappe, verdiende 2e plaats en de eerste voor de Belgisch Olympische delegatie!
Comments