Nieuws‎ > ‎Uitslagen‎ > ‎

16-11-2014: Interclub Heren D1

Geplaatst 22 nov. 2014 15:38 door Reno Rutten
In Sint-Truiden werd er gestreden voor reeks 2A Heren, waar onze mannen de kleuren van onze Club verdedigden.

Deze reeks was tamelijk nieuw, gezien er slechts 3 ploegen van het oorspronkelijke 2B van vorig jaar in zaten, namelijk Boom, Lummen en Leuven. De anderen waren ofwel stijgers van 3e afdeling ofwel overgekomen van 2A. Het was dus even afwachten wat we konden verwachten.

We startten alvast met enkele versterkingen. Door het herinvoeren van de -60 kg categorie kwam Jorre aansluiten bij de ploeg. Maar ook Christophe, Pieter en Daniel waren mooie versterkingen van de ploeg.

De eerste tegenstanders Hamme, vorig jaar vice kampioen in 2A, leek anders wel een haalbare kaart, maar het liep niet helemaal zoals verwacht. Reno die ondanks wazari voor, toch verliest door uit reflex naar het been te grijpen... Deze wedstrijd werd echter 3-3 en kon gewonnen worden op basis van technische punten.

Lummen, toch wel wat verzwakt tegenover de voorbije jaren, kreeg dan ook een pandoering van 5-1 om de oren.

Vervolgens ging ook Gooik met 5-1 voor de bijl, een beetje gesteund door een fout in hun opstelling... Jammer, anders had het zeker nog een spannende wedstrijd geworden...

Als laatste ploeg kwam Berlare, kampioen vorig jaar, en gezien hun voorbije matchen zou dit zeker geen gemakkelijke kluif worden. -66 wordt snel verloren tegen Ruben Cappaert. ook -73 kg kende een snel onverwacht verlies. We waren dus niet goed gestart, maar daarvoor ben je in een ploeg. Max weet onverwacht te winnen tegen Neal en ondanks dat Pieter een slag tegen zijn scheen kreeg wist hij gebruik te maken van de jonge onstuimigheid van zijn tegenstander. Daniel deed weer een thriller van een match en had tot in de golden score nodig om zijn tegenstander uit te putten en te werpen!! Jorre maakte het feestje af en het werd winst 4-2!!

een mooie 2e plaats in de stand met slechts 3 technische punten verschil met Boom ... het zal nog spannend worden, want de laatste wedstrijd is Boom-Leuven!!

Alle supporters op post!!


Comments