Nieuws‎ > ‎Uitslagen‎ > ‎

16/02/2013: BK Jeugd: Broers Verstraeten pakken goud en zilver!

Geplaatst 11 mrt. 2013 08:37 door Reno Rutten   [ 12 mrt. 2013 02:25 bijgewerkt ]
Het Belgisch kampioenschap, een van de belangrijkste momenten van het Belgische Judo seizoen! Voor Judocentrum Leuven waren er 2 officiële deelnames van onze Club namelijk Jorre en Lars, maar ook iemand die bijna de kleuren van JCL verdedigde, namelijk Lise Luyckfasseel.

Jorre kwam voor niet minder dan de titel in de categorie -18 jaar -50kg. Hij startte tegen de ietwat onbekende ANSION THOMAS, maar hij had niet de volledige tijd nodig om een einde aan deze wedstrijd te maken. Zijn volgende ronde zou minder gemakkelijk worden, deze keer geen verrassing, tegen de eerstejaars Abdulchamidov Movsar. De wedstrijd begon met overwegende leidend judo van Jorre, maar hij was ietwat teveel gefocust op een techniek die hij wou uitvoeren, waardoor de grote onderscheiding wat op zich liet wachten. Toch bleef hij de hele kamp kalm en scoorde hij uiteindelijk wel zijn verdiende ippon. In de finale was er de verwachtte, Waalse tegenstander Conet. Jorre wist wat hem te doen stond, controleerde hem van bij de kumi kata en kwam al snel wazari voor. Dat zette de druk des te meer bij Conet die in de tweede wedstrijdhelft uit zijn pijp moest komen, wou hij nog kans maken op de overwinning. Jorre wist hier handig gebruik van te maken en kon zo een feilloos parcours neerzetten. Uitstekend werk en nu werken naar het EK/WK en EYOF!!!

Zijn broer Lars kreeg alvast een zware kandidaat in de eerste ronde, de Waalse nummer 1 DEBRUYCKER JULIEN. Vorig jaar verloor Lars hiervan in de golden score, doordat hij toen een beetje panikeerde. Deze keer werd het opnieuw een triller van formaat. Na de normale tijd was het nog steeds 0-0. Enkele kleine voordelen voor Lars maar net geen scores. In de golden score ging het verder gelijk op maar Lars bleef het gevaarlijkst loeren op de counter. Dit jaar geen paniek bij Lars maar een en al sterkte in het hoofd en dit maakte het verschil! Winst voor Lars doordat de scheidsrechters terecht 3 vlaggetjes voor hem omhoog staken.

Zijn volgende ronde leek zeker haalbaar, als hij zich niet liet verrassen door de rechtse o uchi gari beweging van zijn tegenstander. Inderdaad, Lars deed wat hem verwacht werd, snel afmaken door ippon te scoren en de finale was een feit! Daar wachtte zijn 'zwart beest' de Nederlander Martin Mauro. Dit gevecht zat, na de wrange smaak van het VK, al volledig in Lars zijn hoofd, en dat was eraan te zien. Hij kwam snel wazari achter, en niet lang daarna volgde de tweede wazari. Jammer voor Lars, maar hij mag absoluut met opgeheven hoofd dit kampioenschap verlaten. Hij mag zich terecht de beste Belg noemen, gezien hij tegen de sterkste Waal gewonnen is en slechts tegen dezelfde Nederlander tot 2x toe verloren was op zowel het Vlaams als het Belgisch! Knap werk Lars!

Lise wist zonder al teveel moeite haar 3 matchen af te werken en overtuigend haar favorieten rol te bevestigen!! We gaan zeker en vast nog meer mogen schrijven rond deze judoka die ook de kleuren van JCL zal verdedigen. (Ze deed dit in het verleden al eerder, onder andere in de damesploeg)
Proficiat Lise & Welkom!

Lees zeker ook de nieuwsartikels onder de rubriek 'Weetjes'


Comments