Nieuws‎ > ‎Uitslagen‎ > ‎

17/11/2012: Interclub dag 1 Mannen

Geplaatst 18 nov. 2012 13:11 door Reno Rutten
Onze mannen, die vorig jaar van 2e afdeling naar 3e waren gedaald waren hongerig om zich dit jaar te bewijzen.

Bijna iedereen stond er met de 100%, zelfs Maxime die speciaal van Frankrijk overgekomen was om onze club te helpen. Dat kan helaas niet van iedereen gezegd worden, maar op de dag van de feite was iedereen wel aanwezig met 1 doel: het beste van zichzelf geven en de ploeg vooruit te helpen.

De eerste wedstrijd tegen Merchtem was als een derby, die andere Vlaams-Brabantse club waarvan enkele tegenstanders wekelijks op de mat staan in Leuven. Naast de mat zijn beide clubs allerbeste vrienden (daar moeten we geen tekeningske bij maken, voor de meeste mensen), maar op de mat werd er keihard gevochten. 

De coach Reno mocht alvast de ploeg de juiste richting in te sturen door zijn 1e gevecht binnen de minuut te winnen in de -81 kg. Vervolgens kregen Tom en Max geen dankbare tegenstanders en stond het 2-1 voor Merchtem. Door het feit dat zij geen -60'er hadden, was het eenvoudig 2-2. met nog 2 wedstrijden te gaan werd dit best spannend. Maxime mocht onmiddellijk laten zien wat hij waard is en zorgde voor Merchtem alvast een verrassende tegenstander. Hij kwam snel yuko voor, maar dan werd het nog even spannend en door wat scheidsrechtersdwalingen stond het dan gelijk. Hij kon uiteindelijk wel zijn match overtuigend winnend afsluiten. Ook Tim kon, ondanks een verkoudheid, zijn match voortijdig beëindigen. 4-2!

Bree was de volgende tegenstander, dit was een onbekende voor JCL. Fredje startte super door overtuigend te winnen, ook al kreeg  hij even een wazari tegen door een iets mindere concentratie. Max had het niet onder de zon, hij moest het opnemen tegen een beest dat ze precies losgelaten hadden, het gebruik van vuisten en knieën waren blijkbaar allemaal toegestaan. Het werd nog spannend toen Max net voor het einde van de 4 minuten nog een 2e bestraffing kreeg wegens passiviteit en daarmee de score gelijk trok. Golden score dus, maar die duurde uiteindelijk slechts 10 sec omdat zijn tegenstander die de hele tijd al niet veel anders deed dan op zijn knieën vallen zijn terechte 3e bestraffing! Deze wazari score kon wel eens belangrijk worden.

Thomas, duidelijk niet niet in zijn beste doen, verloop in de laatste seconde door een armklem.
Rico kwam snel yuko achter door een spectaculaire rol. Hij knokte zich terug, maar kon helaas de match niet helemaal naar zich toe trekken. 2-3 was de stand dus. Om nog te winnen moest Reno zijn match winnen en met niet minder dan ippon, een belangrijke opdracht dus.

Hij vloog er iets te enthousiast in, door zelfs een opmerking te maken naar de onsportieve andere kant. Hier kreeg hij een strafpunt voor maar ging het er zeker niet bij laten. al snel kwam hij yuko voor, maar wist niet helemaal te kunnen doorbreken om die nodige ippon te behalen. Hij kreeg zelfs nog een yuko tegen. Maar zijn gedrevenheid dreef hem in de laatste 30 seconden van de match naar een ippon overwinning door een overname op de harai goshi beweging van zijn tegenstander. 3-3 dus en 27-25 voor JCL!!

De derde wedstrijd tegen Zonhoven, verliep beter dan verwacht. Bram zette het tempo in door met een knappe counter ippon te score in een gelijkopgaande wedstrijd. Tom had de hele wedstrijd de bovenhand en kreeg zelfs zijn kansen om te gooien, helaas moest hij in de Golden Score zijn meerdere bekennen door zowat de enige beweging dat zijn tegenstander was ingekomen. Jammer, want het zat er zeker in voor hem. Thomas had het weer niet onder de zon, maar wist toch de punten te houden door te luisteren naar de coach. Bartje die niet alleen lustig suikerwafels uitdeelde die dag, mocht de 10 punten in de -66 kg thuisbrengen. -73: Het zou een 'makkie' moeten zijn voor Tim, maar duidelijk door de verkoudheid in zijn bloed weet hij zijn tegenstander veel te weinig te domineren. Hij kan wel scoren maar zijn tegenstander geeft niet op en kan terugkomen en uiteindelijk zelfs winnen met ippon. Reno mocht de laatste wedstrijd opnieuw op zich nemen, met een 3-2 stand voor JCL. Met een hele reeks yuko's en een wazari had hij genoeg om voor de 4e overwinning te zorgen.

De vierde en laatste wedstrijd was tegen Oud-Turnhout, Reno startte in de -73 kg en wist met een simpele houdgreep snel komaf te maken met de tegenstand. Fredje, kwam niet in zijn ritme en had last met een groene gordel. Deze was niet altijd gevaarlijk maar het duurde toch even eer Fred de match in zijn voordeel kon besluiten. Bram kreeg -90 eveneens een groene gordel en wist snel de match in zijn voordeel te beëindigen. Max kreeg een grote man (met wat leeftijd) voor hem, ondanks de raadgevingen om niet op de grond te gaan, ging Max tot 2 keer toe naar een Tomoe nage, de 2e keer met succes, zijn tegenstander die vlotjes +100 zit vloog door de lucht en belandde op zijn rug, terecht een oorverdovend applaus in de zaal!!! Thomas kon de kumi kata van zijn tegenstander niet afhouden en wou er niet meer voor knokken, ippon voor Oud-Turnhout. Maxime mocht met een vlotte zege de reeks afsluiten 5-1 dus!

Dikke proficiat aan alle deelnemers en op post voor volgende week!!

hierbij de stand na de 1e dag:


Comments