Nieuws‎ > ‎Uitslagen‎ > ‎

18-10-2014 RK te Dendermonde

Geplaatst 22 nov. 2014 14:53 door Reno Rutten   [ 22 nov. 2014 15:07 bijgewerkt ]
Voor de 2e maal werd het RK in Dendermonde georganiseerd en ook onze delegatie was aanwezig.

Jorre die een vrijgeleide kreeg van het PK, moest niets bewijzen, alleen maar ervaring opdoen als laatstejaars -18. In zijn 1e ronde weet Jorre het hoofd koel te houden en al snel de wedstrijd naar zich toe te trekken. Ippon voor Jorre.
Zijn volgende match zou moeilijker zijn tegen Losapio, een zeer beweeglijke judoka van Kemzeke. Jorre weet wel al snel wazari voor te komen, maar de vegen en het grondwerk van Losapio blijven gevaarlijk. Toch weet Jorre voor het einde van de tijd een ippon score in de wacht te slepen. Halve finale dus voor Jorre tegen, een beetje onverwacht Yusup Adashev van Antwerp United. Deze wist eerder Joran Schildermans te verrassen. Jorre komt ook in deze wedstrijd met goed veegwerk voor te komen. Yusup wordt daardoor agressiever in zijn aanvallen, tot een gevaarlijke klemsituatie toe. Uiteindelijk weet Jorre toch de beslissende ippon te scoren.

Was het door het lange wachten of door de opluchting dat hij al een medaille had, in de finale was zijn concentratie iets minder. Het plan was goed maar hij wou te snel winnen. Hij bleef daardoor te statisch staan en daarmee wist Gert Maes, nog eentje van Antwerp United, Jorre te verrassen met een yuko door een ko uchi gari beweging. Deze kon Jorre niet meer rechtzetten en dus een verdiende knappe 2e plaats voor Jorre en een plaats voor het BK als laatstejaars u18!!! proficiat!

in -73 kg, start Tim wat onzeker, maar houdt goed stand tegen Van De Walle uit Varsenare. Hij weet alsnog de ippon score te halen tegen het einde van de wedstrijd. De volgende ronde zou geen gemakkelijke tegenstander worden, Jens Robijns van Antwerp United. Deze weet Tim snel op de grond te krijgen, zonder score echter, maar door het snel schakelen naar grond was Tim verrast en werd hij gewurgd. Jens verliest in de volgende ronde en game over voor Tim.

in de -90 komt Daniel tegen een andere echte 'Belg' nl de Hongaar Molnar, nadat deze toegevoegd was na de eerst gepubliceerde listing. Dit was al een match op leven en dood. de volle 5 minuten werd het spel van de straffen gespeeld en ondanks dat Daniel 2 simpele straffen weggaf door buiten lopen, wist hij toch de kamp te winnen met een linkse seoi nage.
De volgende tegenstander Van Braeckel had meer geluk in zijn 1e ronde, zijn tegenstander was namelijk niet komen opdagen, hierdoor was hij nog redelijk fris. Daniel weet de match van begin tot einde te domineren en halfweg scoort hij een wazari. 
Halve finale was een ander paar mouwen tegen Jelle Hoste, waar Daniel enkele weken geleden nog grandioos van verloren was, zat hij nu beter in de wedstrijd. Hij weet de partij met enkel een straf voor ieder tot in de golden score te trekken. Daar zal hij uitendelijk na 1,5 min toch nog op de seoi nage van Hoste lopen. Deze partij was een fysieke doodslag.
Dit was duidelijk te merken aangezien de match voor de 3e plaats redelijk snel op deze volgde en opnieuw tegen Axl was. Ondanks dat Daniel nog relatief gemakkelijk van Axl gewonnen had op het provinciaal was de partij hier snel beslecht in het voordeel van Axl deze keer. De fut was er even uit bij Daniel. Jammer want Hoste wordt uiteindelijk 2e, de Hongaar Molnar 3e en Axl 3e, wetend dat Daniel van beide 3e plaatsen eerder heeft gewonnen verdiende hij zeker een podiumplaats!

Proficiat mannen!

Ook even vermelden dat Sofie Michiels, geen onbekende voor onze club, een prachtige 2e plaats wist te behalen en zo nogmaals haar niveau bevestigd! Proficiat!

Displaying -60kg.JPG

Comments