Nieuws‎ > ‎Uitslagen‎ > ‎

19-02-2011: Ilse 5e op Grand Prix Düsseldorf!!

Geplaatst 21 feb. 2011 02:58 door Reno Rutten

Drie weken na elkaar binnen de top 5 van een toptornooi eindigen, deze prestatie wordt momenteel door Ilse Heylen geleverd.

 

Ilse werd na haar 5e plaats op de Grand Slam van Parijs (FRA) en haar overwinning op de World Cup in Oberwart (AUT), opnieuw 5e op de Grand Prix in Düsseldorf (GER).

In de eerste ronde won ze van de Mongoolse Baatarsaikhan Solongo op beslissing van de scheidsrechters (3-0). Ilse domineerde deze wedstrijd volledig en had de Mongoolse 2x bijna in armklem. Behalve een negatieve score voor de Mongoolse kwam er niets op het scorebord. De scheidsrechters dienden dan na 8 minuten (5 minuten kamptijd + 3 minuten golden score) uiteindelijk de beslissing te brengen, ze waren het eensgezind, Ilse door naar de volgende ronde.

 

Daar wachtte de Luxemburgse Marie Muller, nummer 12 op de wereldranglijst en ongetwijfeld een talent voor de toekomst. In de onderlinge duels stond het 2-0 voor Ilse.

Ilse begon uiterst geconcentreerd aan deze kamp en wist de aanvallen van de Luxemburgse goed op te vangen en eveneens haar eigen aanvallen goed te plaatsen. Net voor halfweg kon Ilse een aanval van Muller overnemen met yuko score tot gevolg. In de laatste minuut voegde Ilse daar nog een yuko aan toe, ze werd zelf nog bestraft voor passiviteit, geheel logisch want ze hoefde enkel nog haar voorsprong te beschermen.

Deze bestraffing had geen enkele invloed meer op het resultaat en een plaats in kwartfinale tegen de regerende wereldkampioene Yuka Nishida was een feit.

 

Maar op Nishida stond geen maat gisteren in Düsseldorf, ze won al haar kampen binnen de tijdslimiet met ippon, het werd een ware demonstratie. Ook Ilse moest eraan geloven. Op een tijdsbestek van 10 seconden plaatste Nishida drie aanvallen, een veeg gevolgd door een lage armworp en opnieuw een veeg. Ilse kon de eerste twee nog pareren maar de derde was er teveel aan. Ippon tegen.

 

Al bij al was dit toch wederom een mooi parcours, waarbij Ilse bewijst dat ze, na haar knieoperatie, helemaal terug is. Driemaal binnen de eerste 5 op drie weken tijd, daar waar sommige ‘experten’ haar aanraadden om aan deze tornooien zeker niet deel te nemen, het was nog te vroeg na de kwetsuur…

 

Volgende week neemt Ilse nog deel aan de World Cup in Praag, daarna volgt een korte rustperiode en dan start de voorbereiding naar het Europees Kampioenschap toe, dat zal plaatsvinden in Istanbul, van 21 tot en met 24 april 2011.


Comments