Nieuws‎ > ‎Uitslagen‎ > ‎

19/01/2013: 3 Provinciale Titels bij de jeugd en 1 3e plaats!

Geplaatst 21 jan. 2013 06:41 door Reno Rutten   [ 23 jan. 2013 23:37 bijgewerkt ]
Afgelopen zaterdag vond te Merchtem het Provinciaal Kampioenschap plaats.

JCL was uiteindelijk met slechts 4 judoka's kunnen afzakken naar dit kampioenschap owv blessureleed en examens (niet slim van de federatie om een kampioenschap in volle examentijd te zetten!!!).

Deze 4 judoka's gingen zeker voor de winst!

Lars wist de spits af te bijten, hij zat in een poule van 5 en mocht dus zeker 4 keer vechten, ideaal om nog wat wedstrijdritme op te doen. Hij start zijn 1e match een beetje langzaam, hij was de meest aanvallende en meest controlerende judoka maar hij kon alleen niet scoren. Hij wist dan ook pas laat in de wedstrijd het verschil te maken. Winst met Yuko. Zijn volgende wedstrijden, zat hij er veel beter in, een goede kumi kata en mooi combinatiejudo levert nog 3 ippon overwinningen op. Knappe 1e plaats voor Lars!

Jana was de volgende die startte, ze mocht al onmiddellijk tegen Tara beginnen, die we de laatste weken eveneens vaak op de Leuvense mat tegenkomen. Ze kennen elkaar dus duidelijk en Jana begint terughoudend aan haar wedstrijd. Ze weet uiteindelijk een mooie combinatie harai-goshi, ko uchi gari tevoorschijn te toveren en dan te volgen op de grond. Ippon en de halve finale is er. Daar moet ze het opnemen tegen een van de Merchtemse favorieten Carlotte De Keersmaeker  met coach Sofie achter haar. Sofie kent natuurlijk de technieken van Jana door en door en dat kan in haar voordeel spelen. Maar Jana laat zich niet afschrikken. Ze neemt de match in handen, maar moet toch enkele keren opletten op de counter. Uiteindelijk weet Jana haar tegenstander vol ippon te gooien. In de finale staat die andere Merchtemse Ines Lenie met min of meer hetzelfde plannetje, Jana proberen te counteren, en het lukt zelfs bijna, maar Jana kan zich nog mooi herstellen en uiteindelijk Ines in houdgreep nemen. Daarmee weet Jana haar provinciale titel te verlengen.

Jorre heeft niet de grote tegenstand in zijn categorie en dat zien we ook duidelijk in de gevechten. De eerste match duurde slechts 3 seconden en de volgende was ook binnen de minuut beëindigd. Jorre kijkt al uit naar het echte treffen, namelijk het Vlaams Kampioenschap.

De verrassing kwam wel van Andreas, hij had net de klasse tot -66kg niet gehaald en moest dus aantreden in de -73 kg. Zijn 1e match moest hij onmiddellijk tegen een bruine gordel die wel een hoofd groter was dan hem. Hij werd dan ook weggedrukt in zijn verdediging en kreeg daardoor een bestraffing. Hij wist echter goed stand te houden maar liep dan toch op een worp van zijn tegenstander en verloor daarbij. Zijn tegenstander wist uiteindelijk de winnaar te worden van deze categorie waardoor Andreas mocht herkansen. In zijn herkansing voor de 3e plaats kent hij een beetje hetzelfde verhaal. Hij wordt weggedrukt in zijn pakking, hij kan goed stand houden, maar laat zich dan verrassen en krijgt wazari tegen. Andreas had eerder in de partij al wel laten blijken dat hij de sterkere was op de grond en hij wist na de wazari score onmiddellijk zijn partner in houdgreep te nemen, waardoor hij uiteindelijk ippon kon scoren.

Een knappe verdiende 3e plaats voor Andreas!

Proficiat aan allen!! En paraat volgende week op de Vlaamse Kampioenschappen te Herentals.

Lees zeker ook de krantenartikels onder de rubriek weetjes!Comments