Nieuws‎ > ‎Uitslagen‎ > ‎

20-04-2013: European Cup Cadets: Jorre opnieuw 3e!

Geplaatst 22 apr. 2013 04:52 door Reno Rutten
Vorige zaterdag nam Jorre deel aan de European Cup te Teplice (CZE), waar er een record aantal jongeren deelnamen: 714 'cadets' = -18 jarigen uit 35 landen.
Jorre kwam in zijn reeks met 45 deelnemers uit in een niet zo gemakkelijke zijde van de loting, met o.a. de de Italiaan Pantano, die de voorbije weken 2 european cups wist te winnen,  de Nederlander Matthijs Van Harten (waar jorre de laatste 2 gevechten nipt van verloren had).

Zijn eerste ronde was een opwarmer tegen de Nederlander Rick Manders, geen onbekende, vanop vorige tornooien, winst met ippon, vervolgens won Jorre eveneens met ippon van de Rus Akimov, hier had Jorre in Zagreb eveneens van gewonnen. De Duitser Zieke was de volgende en ook dit vormde geen probleem, opnieuw winst met ippon.

In de kwartfinale was er de Azerbeidzjan Hasanov, maar deze was duidelijk een maatje te sterk voor Jorre, Jorre verliest met Wazari en zijn tegenstander zal later het tornooi winnen. Dit betekende eveneens dat Jorre zich moest opladen voor de herkansingen.

Daar ontmoet hij de Nederlander Van Harten, met de vorige 2 onderlinge kampen in gedachten, had Jorre nog een eitje met hem te pellen. Jorre wist dat hij hem meer op snelheid moest nemen en hem geen kans geven in zijn pakking. Hij had blijkbaar de raadgevingen goed opgevolgd, want Jorre kwam al snel op voorsprong door een bestraffing van de Nederlander. Na een tweede bestraffing, begon de Nederlander ongeoorloofde risico's te nemen en wist Jorre deze match overtuigend te winnen met Ippon! Een mooie revanche! 

Zijn volgende herkansing was opnieuw een Azerbeidzjan, deze was duidelijk van een minder niveau dan zijn landgenoot en na halfweg match was het alsof zijn energie op was. Jorre wist hier duidelijk van te profiteren en zo de overwinning te nemen.

Die andere Belg, Lim Vladislav, zat ondertussen in de halve finale in de andere boom. Hij wist zijn tegenstander te wurgen, en die verloor even het bewustzijn. Deze verliezende Azerbeidzjan, zou voor Jorre de volgende tegenstander geweest zijn. Maar door deze wurging, was Jorre zeker van de 3e Plaats. Lim mocht dan de finale doen tegen dezelfde Hasanov als Jorre. Ook Lim weet niet te winnen en wordt daardoor 2e.

Hierbij de uitslag:

1 HASANOV, Khazar AZE
2 LIM, Vladislav BEL
3 VERSTRAETEN, Jorre BEL
3 LESYUK, Artem UKR
Comments