Nieuws‎ > ‎Uitslagen‎ > ‎

20/03/2015: Ilse Heylen behaalt zilver op de Grand Prix van Tbilisi (GEO)

Geplaatst 22 mrt. 2015 16:12 door Reno Rutten

Op de vooravond van haar 38e verjaardag heeft Ilse Heylen op de Grand Prix van Tbilisi (GEO) zilver behaald.

 

Ze startte haar competitie tegen de Turkmeense Gulbadam Babamuratova, in 2014 nog vice-Aziatisch kampioene.  Na een spannende kamp in de reguliere tijd met toch regelmatige valse aanvallen van Babamuratova, kon Ilse in de golden score haar stempel nog iets meer drukken, hetgeen uiteindelijk leidde tot een bestraffing voor de Turkmeense.

Kwartfinale tegen de Israelische Cohen, die hier in Tbilisi vorig jaar de Grand Prix won, ze was in 2014 ook 3e op het EK. Ilse neemt in deze kamp resoluut de leiding, Cohen krijgt al snel 2 straffen voor passiviteit. Iets later komt er nog een derde bij. Ilse laat dan de teugels iets vieren en krijgt zelf een strafpunt. Net voor het eind van de kamp kan Ilse echter afronden met een mooie omkeertechniek en dito houdgreep. 20 seconden later staat ze in halve finale tegen de Spaanse Gomez.

 

Deze Spaanse is een gekende tegenstander en al een paar keren, laatst nog op de Grand Slam van Tokio eind 2014, was het net niet. Ook deze kamp start Ilse uitstekend en al snel scoort ze een yuko voordeel. Nog voor half wedstrijd maakt de Spaanse gelijk met een offerworp, maar Ilse is goed gevolgd. Opnieuw een ijzeren houdgreep en haar ticket voor de finale is binnen! Daar wacht de Finse Jaana Sundberg.

 

Helemaal in het begin van de finale neemt de Finse Sundberg een aanval van Ilse mooi over, houdgreep voor de Finse. Ilse slaagt erin om zich uit de houdgreep te bevrijden en de kamp gaat verder. Helaas staat er dan een yuko voordeel voor Sundberg op het scorebord. De Finse beschermt verder haar voorsprong, krijgt nog een straf voor een valse aanval maar Ilse geraakt niet door de stugge verdediging van Sundberg. Een prachtige zilveren medaille op deze sterk bezette Grand Prix van Tbilisi is haar deel.

 

Podium -52 kg Grand Prix Tbilisi: 1. Jaana Sundberg (FIN), 2. Ilse Heylen (BEL), 3. Laura Gomez (ESP) en Odette Giuffrida (ITA).  

 

Het 'goede gevoel' van de afgelopen weken en het harde werk op de stages van Düsseldorf (GER) en Nymburk (CZE) hebben duidelijk gerendeerd. Deze zilveren 48e (!!) internationale medaille heeft natuurlijk een positieve invloed op de wereldranking van Ilse, haar mogelijke kwalificatie voor de Masters (top 16 WRL) en haar voorlopig puntentotaal voor de kwalificatie voor de OS 2016 te Rio!!

 

Op 38-jarige leeftijd behoort Ilse Heylen nog steeds tot de wereldtop in de zeer sterke gewichtsklasse tot 52 kg.

Volgende week zal Ilse de Grand Prix in Samsun (TUR) betwisten. Daarna volgt een verdere voorbereiding met een aantal stages en wedstrijden in aanloop naar de European Games van 25 tot 28 juni te Baku (AZE), die dit jaar de Europese Kampioenschappen zullen vervangen.

Comments