Nieuws‎ > ‎Uitslagen‎ > ‎

20/10/2012: Regionaal Kampioenschap Seniors

Geplaatst 23 okt. 2012 01:35 door Reno Rutten
Afgelopen weekend kwamen onze geselecteerde seniors aan de bak op het Regionaal Kampioenschap te Herentals.

Bij de dames was Heidi de enige deelneemster van de club en ze startte goed. Ze wist haar 1e match vlot te winnen. In haar kwartfinale startte ze niet slecht maar liet zich dan toch pakken, ze blesseerde zelfs haar elleboog een beetje door haar hand te zetten.
Ze mocht dus herkansen en daarin had ze niet zo'n makkelijk parcours eerst tegen De Wit, wie ze toch kon verschalken met ippon. In de match om de 3e plaats moest ze tegen een bekende van het PK, Sarah Ghysels. Iedereen weet dat ze een gevreesde uchi mata heeft, en daar kon Heidi deze keer mooi gebruik van maken door haar op te tillen en zo ippon te scoren. Een knappe 3e plaats voor Heidi en tevens een kwalificaties voor het BK over 2 weken (3 november) in Herstal.

Na het voorbeeld van Heidi wisten de mannen wat te doen. Helaas was hun loting niet zo schitterend. Max moest tegen Jens Degroote, een naam die al een paar keer op een RK podium gestaan heeft. Hij hield goed stand, maar hij kon zelf niet echt zijn judo drukken. Hij liep dan ook enkel strafpunten op en kon niet helemaal aan de linkse ouchi gari ontlopen. Verlies voor Max, maar wel herkansingen. Zijn 1e herkansing zag er veelbelovend uit en zeker een haalbare kaart. Max domineert dan ook 4 minuten maar kan niet echt het verschil maken, maar dan slaat het noodlot toe en bij de 1e beweging van de match scoort zijn tegenstander yuko. De concentratie was even weg en de druk iets groter, waardoor hij een grote fout maakt en alsnog ippon verliest.

Tim, in dezelfde categorie begon tegen Bram Van Herck, eveneens een sterke tegenstander en geen cadeau. Hij verweert zich niet slecht in de 1e minuut, maar wordt dan overklast door de kracht van Bram en vliegt erover, ippon. Helaas gaat Bram er door een 'stommiteit' zelf uit, dus geen herkansingen voor Tim.

Bram, begon tegen een jonge tegenstander, en het kon alle kanten uitdraaien. Helaas voor hem verliest hij zijn 1e match. Gelukkig krijgt hij nog herkansingen en krijgt hij nog een kans om zijn dag goed te maken. Een beetje een onstuimige beweging waardoor hij zichzelf werpt, en hij komt daarmee wazari achter. Dat levert natuurlijk de nodige stress en eveneens de nodige gaten waar zijn tegenstander van profiteren. Verlies voor Bram en daarmee een einde aan het kampioenschap.
Comments