Nieuws‎ > ‎Uitslagen‎ > ‎

22/09/2012 - EK -20: Lise 3e op het EK -20 jarigen in Porec (CRO)

Geplaatst 24 sep. 2012 04:36 door Reno Rutten   [ 24 sep. 2012 08:23 bijgewerkt ]

Op het Europees kampioenschap voor junioren (-20 jaar) in het Kroatische Porec heeft Lise Luyckfasseel, de vaste trainingspartner van Ilse Heylen en een vertrouwd gezicht op de Leuvense mat, vandaag 22 september een schitterende bronzen medaille veroverd.

 

Twee weken geleden zag het er nochtans minder goed uit voor Lise. Zij kwetste zich aan de knie en het EK kwam toen serieus op de helling te staan. Na verder onderzoek kreeg ze echter van zowel dokters als kiné groen licht voor deelname aan dit EK. Met de mentaliteit die haar eigen is, vocht ze terug en kreeg ze die knie net op tijd ‘competitieklaar’…

 

Vandaag startte Lise de competitie supergoed met een ippon overwinning op de Bosnische Zorana Malbasic. In de 2e ronde wachtte de Italiaanse Simona Abate waar Lise een paar maand geleden in Paks (HUN) nog van verloor. Lise toonde echter de meeste aanvalslust en de Italiaanse kreeg dan ook één straf meer, Lise door naar de kwartfinales.

Daar kon ook de Wit-Russin Daniela Kazanoi Lise niet stoppen.

 

Halve finale van dit EK tegen de Française Margaux Pinot, de latere Europese kampioene. Lise heeft tegen deze Française al een aantal keer gevochten maar hoewel ze er al een paar keer dichtbij was, heeft ze er nog nooit kunnen van winnen. Ook vandaag was Pinot de sterkste en ze verwees Lise dan ook naar de kamp om het brons tegen de Bosnische Aleksandra Samardzic.

Lise blijft, ondanks het verlies in halve finale, goed geconcentreerd. Ze domineert de Bosnische en behaalt een absoluut verdiende 3e plaats op dit EK.

 

De judoka van Judoclub Groot-Gooik bekroont hiermee haar prachtig seizoen. Ze veroverde op de internationale tornooien reeds 4 medailles en twee 5e plaatsen.

Podium van de gewichtsklasse -63 kg op dit EK: 1. Margaux Pinot (FRA), 2. Vivian Herrmann (GER), 3. Lise Luyckfasseel (BEL) en Rotem Shor (ISR).Comments