Nieuws‎ > ‎Uitslagen‎ > ‎

23-11-2014: Finaledag Interclub Heren 2A

Geplaatst 30 nov. 2014 14:06 door Reno Rutten   [ 1 dec. 2014 13:22 bijgewerkt ]
Gisteren was het een groot feest in Gent, niet alleen omwille van de organisatie dat alle afdelingen (met uitzondering van de nationale dan) in Gent hun finaleweekend, maar ook omdat onze mannenploeg, net zoals de vrouwen kampioen zijn geworden in hun afdeling!!

De dag van JCL startte met een handtekeningsessie door onze eigen Jorre Verstraeten en Mathias Casse, de twee jonge revelaties van het moment. Jorre nog 3e op de YOG te China en augustus en ook 3e op BK van de senioren!

Hier alvast op de foto met sponsor Eddy Willeput van Matsuru

De supporters maakten nog net voor het begin van de wedstrijd de nodige slogans klaar, maar ze hadden alleszins zin in een feestje!!

De eerste wedstrijd van de dag was tegen Beveren, een van de zwakkere tegenstanders in de reeks. Het ideale moment om enkele andere mensen aan de bak te laten komen.

Lars mocht met een groet de eerste overwinning laten optekenen. Christophe had het minder onder de zon tegen zijn Tsjetsjeense tegenstander. Hij wist deze verschillende keren op te vangen maar moest uiteindelijk het onderspit delven. 1-1 tekende het scorebord. 

SuperBart mocht zijn kunnen laten zien, hij begon met volle moed en overtuiging, maar dan kreeg hij een fysiek dipje en wist zijn tegenstander minder af te houden, waardoor het 1-2 werd voor Beveren.

In de categorie tot -81 kg, was Fred duidelijk de betere van zijn tegenstander, alleen was hij niet agressief genoeg in de afwerking, waardoor hij wel voor stond met een verschil in strafpunten, maar waardoor hij ook in de laatste 30 sec een yuko tegenkreeg. Deze kon hij niet meer rechtzetten, maar zou later wel belangrijk worden, want we konden geen verliesmatch meer veroorloven.
Yannick greep ook zijn, kans in de -90 kg. Hij had nog een revenche good te maken van vorige keer, waar hij onterecht verlies heeft moeten optekenen omdat de scheidsrechters niet gezien hadden dat zijn tegenstander de broek greep. Hij startte een beetje terughoudend, waardoor hij op een gegeven moment geworpen werd. Het eerste verdict was ippon, maar deze werd, gelukkig voor ons herroepen tot een wazari. Dit had Yanick duidelijk geprikkeld en hij kwam steeds beter in de wedstrijd. Hij scoorde eerst zelf wazari en nadien zelf ippon. 2-3 met nog 1 wedstrijd te gaan.

Daniel kende minder problemen met zijn tegenstander en deed wat er van hem verwacht werd winnen met ippon :).. en de eerste, moeilijke, buit van de dag was binnen. 3-3 en winst door technische punten omdat Fred maar met yuko verloren was.


Vervolgens werd er komaf gemaakt met Geraardsbergen. Jorre weet zijn partij eenvoudig te winnen, ook Nils blaakte van zijn form en won zijn match. Tim overheerste zijn gevecht maar moest toch doorvechten in de golden score. Daar kreeg hij ietwat onterecht een laatste strafpunt waardoor deze match naar de tegenstand ging. Max kreeg zowat de moeilijkste en meest ervaren tegenstander van de ploeg tegen hem. Alles liep volledig gecontroleerd, zijn tegenstander geraakte niet uit de sterke kumi kata van Max maar de laatste 7 sec liet Max even de arm los en daar ging Max, winst voor Geraardsbergen dus. Tom kon met een groet de winst halen en uiteindelijk wist ook Daniel zijn match gecontroleerd naar hem toe te trekken. 4-2 was de eindstand!

Zonhoven, met een duidelijke versterking (Christophe Van Dijk) aangetreden vandaag. Ze hadden eerder die dag al hun 3 matchen al gewonnen, inclusief van Boom. Het zou er dus kunnen om spannen. Hoewel bij het bekijken van hun ploegopstelling waren er duidelijk mogelijkheden....

Jorre had misschien iets meer moeite met zijn tegenstander, omdat deze eens niet binnen de minuut op zijn rug lag, maar Jorre was nooit in gevaar en met de gepaste moment komt de ippon dan toch. Nils draait lekker en ook deze wedstrijd wordt eenvoudig gewonnen. Hij wist dat hij moest opletten met de rechtse uchi mata van zijn tegenstander en kon hem dus niet deren. Tim, stond vandaag duidelijk beter geconcentreerd dan de week ervoor. Hij weet snel voor te komen, maar als hij zich liet inpakken in de kumi kata, was zijn tegenstander toch elke keer een tikketlje gevaarlijk.Niets beter dus dan de match te beëindigen in het voordeel van Tim.

Pieter mocht het opnemen tegen Geoffrey Maes, een geduchte tegenstander, die wel wat judo kent, maar achteraf zal blijken dat hij toch nog een maatje te licht is voor onze Pieter. Pieter die er scherper dan ooit voorkomt, drijft zijn tegenstander op de rand van de mat en dat is het eerste moment voor Pieter om toe te slagen... Wazari voor. De veer is gebroken en Geoffrey probeert nog enkele pogingen, maar Pieter vangt alles gecontroleerd op en maakt er uiteindelijk nog ippon van.

Tom kreeg een iets lichtere tegenstander en na de eerste kumi kata was er al een botsing, waardoor zijn tegenstander en zware buil op zijn oog kreeg. Tom overheerste duidelijk en kon na het gooien van zijn tegenstander het afmaken met houdgreep.

Daniel mocht het dan opnemen tegen Christophe Van Dijk, dit kon wel eens een mooi gevecht worden. Hoewel het veel minder lang duurde dan we allen gehoopt hadden. Bij de eerste kata guruma aanval van Christophe was het raak. Daniel op zijn rug en ippon tegen. 5-0 voor Leuven dus!


Uiteindelijk werd de kampioenstitel beslist in de match tegen Boom. Het draaide verrassend niet tussen Leuven en Boom, maar tussen Leuven en Berlare. Winst tegen Boom betekende Kampioen, verlies betekende 2e.

We hadden alleszins een ploeg opgezet om te winnen!

Jorre wint eenvoudig van zijn tegenstander. Ook Nils wist zijn match eenvoudig te winnen, maar dan zou het moeilijker worden. Tim mocht het opnemen tegen Ken. Hij draaide 2 min goed mee, maar kon nooit echt gevaarlijk zijn in een aanval. Dat kan Ken dan weer wel, bij een echt goede inzet gaat Tim erover en winst voor Ken. Max kreeg evenmin een cadeau Mathias Casse, net nog Belgisch Kampioen geworden bij de Seniors, terwijl hij nog belofte is. Max probeert vooral niet vastgepint te geraken en doet dus een beetje wanhoopsjudo, waardoor de straffen snel komen en blijven komen. Uiteindleijk wordt hij uitgesloten na 4 straffen. Pieter mocht het dan in zijn 'oude' categorie opnemen tegen een quia gewicht stevigere tegenstander, qua ervaring duidelijk nog iets minder. Pieter heeft dan ook niet echt problemen en wint overtuigend. Ook Daniel ken niet veel moeite met zijn tegenstander en wint zijn match ee mooi 4-2 om af te sluiten en te gaan vieren dus!!!! en te starten dromen over 1e afdeling!!!
bekijk ook de artikels onder de rubriek 'weetjes'!!


Comments