Nieuws‎ > ‎Uitslagen‎ > ‎

24/01/2015: PK Jeugd te Lennik

Geplaatst 8 feb. 2015 12:34 door Reno Rutten
Vandaag vond het Provinciaal Kampioenschap van de Jeugd plaats te Lennik.

Bij de U15 was er een beperkte opkomst, Jente zal slechts in een poule van 2 deelnemers (-36 kg). Ze weet tamelijk snel en gecontroleerd haar match te winnen en zo de eerste titel voor JCL binnen te halen.

Bij de U18 waren nog de meeste deelnemers. Lars kwam in een poule van 3 (-50kg). Hij wint zijn eerst vlotjes met ippon en weet dan dat hij aan Nathan Decuyper geen eenvoudige kandidaat heeft. Lars wet nochtans snel te scoren met yuko, maar laat zich dan tot 2maal toe vangen in de sankaku van Nathan. De 2e keer fataal, waardoor de winst voor Nathan was. Lars kijkt echter al uit op een sportieve revanche op de regionale ;).

Nieuwkomers Geoffrey en Wesley wisten nog niet goed wat hen te wachten stond. Geoffrey -81kg zat in een poule van 5. Hij start tegen misschien wel de zwakkere van de poule en weet deze te winnen met ippon door een armklem. Dit heeft hem vertrouwen gegeven voor zijn andere wedstrijden die nog moeten volgen. Daarvan weet hij er nog 2 te winnen met een knappe counterbeweging. Een tegenstander was duidelijk te sterk, deze wordt dan ook kampioen, en Geoffrey wordt knap 2e! 
Wesley zit in een boom van 7 deelnemers in de -73kg en start zijn eerste wedstrijd enorm sterk rechstaande maar laat zich even nadien ietwat gemakkelijk vangen op de grond. Hij wordt hiermee verwezen naar de herkansingen. In de herkansing voor de 3e plaats start hij eveneens goed maar is hij attenter op de grond, meer zelfs hij weet zijn tegenstander te verwurgen op de grond en weet daarmee een mooie 3e plaats binnen te halen!!

Een mooie prestatie voor de 2 nieuwelingen!!

Yana zat in een poule van 4 -70kg. Haar eerste gevecht, waarschijnlijk tegen de lastigste tegenstander lijkt het alsof ze zich maar al te gemakkelijk laat doen. Na een peptalk weet ze in de volgende wedstrijd als een leeuw te vechten en volop in de aanval te gaan. Ze komt dan ook verschillende yuko's voor, maar de genadeslag komt helaas niet. Na de dominantie van de hele wedstrijd komt de vermoeidheid op en komt ze alsnog door 1 domme beweging wazari achter. Helaas niet meer in te halen op enkele seconden van het einde.

In haar laatste wedstrijd was de vermoeidheid duidelijk aanwezig. ze probeerde wel maar het lukte niet. Achteraf bleek ook dat ze een blessure opgelopen had... Een spoedig herstel gewenst. 

Uiteindeiljk mag Jorre aan de bak. Eerst Maarten Putteneers die ooit nog samen met Jorre op een BK stond, maar duidelijk de mindere is verliest al snel van Jorre. Even nadien moet Jorre tegen zijn trainingsmakker Siem. Het gaat gelijk op en het is wahten tot even in de golden score om de de beslissing in het voordeel van Jorre te laten vallen.

Proficiat aan alle deelnemers!
Comments