Nieuws‎ > ‎Uitslagen‎ > ‎

24/03/2018: Tornooi van de Fruitsteek

Geplaatst 25 mrt. 2018 12:51 door Reno Rutten   [ 25 mrt. 2018 13:22 bijgewerkt ]

Afgelopen zaterdag namen enkele JCL'ers deel aan het Tornooi van de Fruitsteek te Sint-Truiden:


               - Bram De Groote, U15, -50 kg, 2 wedstrijden, 2x verloren, geen overwinningen, geen klassering. 10 deelnemers verdeeld over 3 poules, Bram komt terecht in een poule van 3, later zal blijken dat hij is beland in een poule met de 2 latere finalisten van zijn gewichtsklasse. 1e kamp verdienstelijk gevochten tegen een bruine gordel die een kop groter is dan Bram. Bram komt waza-ari achter, scoort dan zelf waza-ari. Beide judoka's hebben kans om de wedstrijd te winnen maar het is de tegenstander van Bram die een 2e en beslissende waza-ari scoort. In zijn 2e kamp heeft Bram weinig kans tegen de nationaal gemedailleerde Islam Geriev, verlies met 2x waza-ari. Bram weet dat hij nog aan zijn techniek kan werken maar de motivatie zit goed!


               - Lotte Petré, U18, -44 kg EN -48 kg, 3 wedstrijden, 2x verloren, 1x gewonnen, 1e in haar gewichtsklasse, 3e in de -48 kg. Na de weging blijkt Lotte alleen te zijn in haar gewichtsklasse en na het akkoord van coach Olivier wordt ze dan bij de drie deelneemsters in de -48 kg geplaatst. Zelfde verhaal in haar eerste 2 wedstrijden, een sterke Lotte die haar tegenstander domineert en die eigenlijk beter is, in de 2e wedstrijd komt ze zelfs waza-ari voor. De ongeveer 5 kg die ze op haar tegenstanders moet inboeten spelen echter in haar nadeel en ze verliest dan ook haar eerste 2 wedstrijden puur op kracht. In haar 3e wedstrijd wint ze van haar trainingsmaatje Babet Swaegers met 2x waza-ari.

 

 

               - Verena Walschaerts, U/+21, -70kg, 4 wedstrijden, 3x verloren, 1x gewonnen, 3e plaats. Redelijk sterke poule van 5 deelneemsters die uiteindelijk door een sterke Duitse zal gewonnen worden. Verena toont een goede mentaliteit en slaagt er toch in om 1x mooi te winnen. Ook in haar verlieskampen heeft ze zich goed verweerd.

 

               - Amer Ali Hatif, U/+21, -66 kg, 5 wedstrijden, 5x gewonnen, 1e plaats + prijs van de beste judoka +21 jaar. 8 deelnemers in deze -66 kg, opgedeeld in 2 poules van 4. Amer wordt ingedeeld in de sterkste poule en weet zijn drie wedstrijden mooi te winnen. Ook de halve finale vormt niet echt een probleem en in de finale wacht (opnieuw) zijn trainingsmakker Thomas Bailly. Amer blijft geconcentreerd en scoort 2x waza-ari. Na afloop van het tornooi krijgt hij zeer terecht de beker van de beste judoka +21 jaar.


Proficiat aan alle deelnemers!


Comments