Nieuws‎ > ‎Uitslagen‎ > ‎

25-09-2011: Pot van Olen

Geplaatst 29 sep. 2011 01:15 door Reno Rutten   [ 29 sep. 2011 01:40 bijgewerkt ]
Het voorlaatste Rankingtornooi voor de -15 jarigen, vond plaats in de Olen, waar er werd gestreden voor de Pot van Olen.

Jorre mocht de spits afbijten, zijn 1e 4 gevechten gingen vlotjes, allen gewonnen met ippon, 3 van de 4 met houdgreep. In de volgende ronde wist hij eveneens een Nederlander aan de kant te zetten. De halve finale was tegen een oude bekende, Logan Verbeke van de Waalse vleugel. Deze zat die dag duidelijk in zijn sas en Jorre keek al snel aan tegen een Wazari achterstand. Jorre deed er alles aan om dit nog weg te werken, maar kwam niet verder dan een Yuko. Ook Logan kon nog profiteren van de onstuimigheid van Jorre om nog enkele Yuko's te scoren. Geen finale dus, maar wel een verdienstelijke match dat de finale waard was. Voor de 3e plaats werd er snel korte metten gemaakt met zijn tegenstander. Toch verdienstelijk 3e dus, maar alleszins een iets mindere zaak voor de algemene ranking van de VJF, waar jorre nu 2e is met een aanzienlijke achterstand op de 1e, met nog 1 tornooi te gaan zal dat niet eenvoudig zijn.

Joachim, had al een hele tijd moeten wachten, maar hij was er zeker klaar voor. Hij wint zijn 1e match vlotjes. Zijn 2e is tegen de meervoudig Belgisch kampioen Matthias Casse, geen gemakkelijke opdracht dus en Joachim moet dan ook het onderspit delven. Zijn volgende match is beslissend om door te mogen naar de volgende ronde. Daar wint hij verdientelijk met ippon van zijn Nederlandse tegenstander. Ook in de volgende ronde weet Joachim te winnen, hoewel het iets moeilijk was dan verwacht. De halve finale krijgt hij eveneens een zware tegenstander, nr 2 van het BK. Ook hier moet Joachim voor passen. Alles dus voor de beslissende match voor de 3e plaats, maar hier had Joachim de match niet helemaal onder controle, het leek alsof het concentratie vatje af was. Toch een verdienstelijke 5e plaats voor Joachim! Proficiat!

Jana, liet zich in de 1e match verrassen met een heupbeweging en stond al snel yuko achter. De rest van de match was in haar handen, maar ze slaagde er niet in de yuko weg te werken. Daarna verloor ze van een sterke Nederlandse, waar ze eerder dit jaar ook al eens van verloren had, zij zou de latere 1e worden. Het werd dus spannend, want Jana's 1e tegenstander verloor haar match tegen de Nederlandse en ook tegen de 3e tegenstander. De opdracht van Jana, winnen van deze 3e tegenstander en wel met ippon, anders mocht ze niet naar de volgende ronde. Ja hoor, opdracht volbracht, winst voor Jana met ippon.
In de 2e ronde weet ze dat ze geen gemakkelijke opdracht heeft en moet opletten voor de uchi mata van de tegenstander. Jana komt al snel yuko voor, en het mocht zelfs wazari geweest zijn. Maar dan haakt haar tegenstander achter haar been, het is een inzet van jawel haar uchi mata. Toch verrast en ippon tegen. Terecht kwaad op zichzelf verlaat Jana de mat. Er is nog een waterkansje als haar tegenstander de halve finale wint, dan mag ze nog herkansen voor de 3e plaats. Helaas is dit niet het geval. 

Toch een dikke proficiat om weer een zonnige dag in een sporthal door te brengen en volop werken naar het volgende tornooi!

1 Verbeke Logan 5135 Ecole judo Mouscron
2 Cools Brent 1038 ASV Judo Arendonk
3 Storm Arie 9578 JudoGoes (NED)
3 Verstraeten Jorre 2014 Judo Centrum  Leuven
Comments