Nieuws‎ > ‎Uitslagen‎ > ‎

25-26/02/2012: BK Jeugd te Herstal

Geplaatst 5 apr. 2012 04:47 door Reno Rutten
Na de succesvolle regionale kampioenschappen, mochten er 3 deelnemers van JCL aantreden op het Belgisch Kampioenschap, waar de beste 4 Vlamingen het opnemen met de beste 4 Walen.

Onze 3 deelnemers zijn allen 1e jaars in hun leeftijdscategorie en daarbij was voor 2 van hen hun eerste selectie voor een Belgisch Kampioenschap, wat op zich al een uitstekende prestatie is om hier te mogen deelnemen.

Lars beet de spits af en had zich voorgenomen om zeker 1 match te winnen. Zijn eerste kamp was dan ook al spannend. Zelfs de golden score bracht geen uitsluitsel en de vlagjes van de scheidsrechters velden het oordeel dat hij zijn 1e match verloor. Zijn 1e herkansing ging dan weer redelijk vlotjes en zijn doel was al bereikt. Natuurlijk lonkt dan die medaille en wil hij wel meer. In zijn volgende match haalt hij ook het onderste uit de kan, maar met een zeker ingehoudenheid. Het komt opnieuw tot golden score, maar daar slaat de stress een beetje toe en laat hij zich vangen. een mooie 5e plaats voor Lars.

Jorre is ondertussen al een beetje een routinier wat BK betreft en gaat ook nu weer resoluut voor een medaille. Door zijn derde plaats op het regionaal kampioenschap moest hij onmiddellijk beginnen tegen de nummer 1 van de Walen. Al onmiddellijk een triller, maar hij weet het hoofd koel te houden en de wedstrijd te winnen na 4 min wedstrijd. Zijn volgende wedstrijd was een 'makkie' het was duidelijk dat deze tegenstander met een gelukje tot op de Belgische geraakt was. Simpele winst en dus finale. Hier wachtte zijn verwachte tegenstander Abdullah van AUJ. Een goede voorbereiding aan deze wedstrijd gaf een totaal ander wedstrijdverloop dan op de regionale. Jorre had zeker de bovenhand in de wedstrijd maar 2 situaties waren cruciaal. Het waren beiden een dubbeltje op zijn kant, met de nodige discussies tussen de aanhang van beide partijen, maar de hoofdscheidsrechter met de videobeelden besliste dat het voordeel naar Abdullah ging. Jammer, maar al bij al een mooie prestatie voor Jorre.


1 Adashev Abdulla 1K Antwerp United Judo VJF
2 Verstraeten Jorre 2k Judocentrum Leuven VJF
3 VANHAMEL Thomas 1K J.C.BEYNOIS            FFBJ
4 CONET Aymeric 2k J.C.SAINT-DENIS        FFBJ


u17-46.jpg


Op de laatste dag mocht ook Jana aantreden, voor haar ook haar eerste deelname aan een BK en dat was eraan te merken, een beetje gespannen begon ze aan haar wedstrijd. Ze kon niet altijd haar pakking opdringen en viel enkele keren hard met haar hoofd op de grond, een keer bijna fataal, maar de scheidsrechter legde de match op tijd stil. Ze kon zich nog herpakken en het kwam tot een golden score, daar sloegen de zenuwen even toe en liet ze zich verrassen. Jammer want dat zou de weg op gelegd hebben voor een medaille. Nu was het verhaal anders en kwam ze in haar herkansingen tegen een sterke Waalse die haar klemde op haar reeds gekwetste arm dus, game over en een genoodzaakte rustpauze voor haar arm.

Al bij al een mooi prestatie van onze deelnemers!

Proficiat en dit zal zeker motiveren voor volgend jaar!

Comments