Nieuws‎ > ‎Uitslagen‎ > ‎

26-27/01/2013: Vlaams Kampioenschap Jeugd

Geplaatst 11 mrt. 2013 07:25 door Reno Rutten   [ 11 mrt. 2013 07:48 bijgewerkt ]
Het verslag heeft een tijdje op zicht laten wachten, maar onze judoka's hebben het perfect gedaan. Jullie hebben waarschijnlijk al de tal van krantenartikels kunnen lezen, dan zij de publicatie van Stefaan Van de Weyer, waarvoor dank!

Het verhaal begon bij Jorre en Andreas. Elk met hun eigen doel voor ogen. Jorre, kwam om de kampioenstitel te pakken, en dat was ook duidelijk te zien. Hij won zijn 1e en 2e wedstrijd overtuigend door al tamelijk snel ippon te score tegen resprectievelijk: Degryze Aaron en Broeckx Arno. In zijn halve finale kwam hij alvast tegen een tegenstander van formaat, Yildaz Serhat. Toch werd het geen match om op het puntje van je stoel te gaan zitten. Jorre veegde Yildaz al snel onderuit met een ippon score was zijn plaats voor de finale binnen. In die finale vonden we niet de verwachte tegenstander Abdulchamidov Movsar, maar de onverwachte Maarten Putteneers, die tot 2maal toe zijn tegenstanders verraste met een wuring. Deze tegenstander kende Jorre van op de provinciale kampioenschappen, en Jorre gaf hem van hetzelfde laken aan zijn broek. Wurging en Jorre verdient zijn Vlaamse Titel. Op weg dus naar de felbegeerde Belgische titel!!

Andreas, die met onverwacht doorstootte tot het Vlaams kampioenschap, had hier niets te verliezen, alleen maar ervaring mee te nemen voor de toekomst. Hij was al tevreden dat hij hier mocht aantreden en al hetgeen erbij kwam zou mooi meegenomen zijn. In zijn eerste kamp ging de wedstrijd gelijk op maar naar het einde van de wedstrijd liet hij zich verrassen en was het voor hem gedaan. Hij kreeg namelijk geen herkansingen meer. Jammer want in zijn eerste wedstrijd zat er zeker meer in.

Later die dag kwam ook nog Lars aan de bak, hij had zeker niet de gemakkelijkste loting, maar hij wist zijn 1e wedstrijd te winnen tegen Vanoppen Kevin met een yuko die hij scoorde en kon controleren. Zijn volgende wedstrijd was ook niet van de poes normaal gezien, want Paul Annis is geen onbekende. Lars wist echter zijn tegenstander vlotjes te gooien, de halve finale was dus een feit. Dit tegen Martin Mauro, een Nederlander die in België woont, maar zowel in België als Nederland aan de kampioenschappen kan en mag deelnemen (snappen wie snappen kan, maar in judo zijn dat nu eenmaal de regels). Martin is een zeer gekende en geduchte tegenstander van Lars, tot nog toe heeft Lars altijd al aan het kortste eind getrokken, maar in de Open Dutch Espoir enkele weken eerder wist Lars slechts in de laatste 30 seconde het hoofd te buigen. Helaas stond Lars vandaag niet zo scherp, met ook enkele koortsopwerpingen was er iets minder scherpte bij Lars te merken. Lars komt op een gegeven moment in een sankaku van Martin te zitten, die stevig om zijn nek zat. (Lars was eerder zo eens gewurgd geweest door diezelfde Mauro, hoewel dit niet toegelaten is bij de -15.). Deze keer niet helemaal een wurging, maar alleszins voldoende om Lars uit zijn lood te brengen en de gemoederen te doen oplaaien. Hij laat zich daardoor ook even nadien vangen in een worp van Mauro. 

Vermannen en de focus leggen op zijn match voor de derde plaats dan, want enkel het podium geeft recht op een deelname op het BK. Deze match moest beslecht worden tegen Valk Belmin, hij was eerder, een beetje onverwacht, ten ondergegaan tegen Mouradov Arsen, die de finale zou verliezen tegen Mauro. Valk krijgt al snel een counter aan de broek en Lars met een Wazari voorsprong zou de wedstrijd moeten kunnen rondmaken. Helaas laat Lars zich iets te gemakkelijk counteren als hij na een seoi nage aanval op de knieën blijft zitten. Het stond dus weer gelijk. Lars die dit seizoen zeker meer mentale weerbaarheid laat zien, wist naar het einde van de wedstijd zijn tegenstander nog met ippon te score!

Dikke proficiat Lars! ticket naar het Belgisch was binnen met deze 3e plaats.

Op zondag was het de beurt aan onze enige dame in het circuit, Jana Geens. Het zou geen gemakkelijke opdracht worden want er zijn in haar categorie toch enkele stevige kanshebbers en het zou 

Ze begon supersterk door haar eerste wedstrijd overtuigend te winnen tegen de eerstejaars Kelly Deloof, waar ze vroeger ook al enige kampen tegen gevochten had. De volgende ronde was een blokje, Delbaen Eveline, maar Jana wist perfect op haar overname te reageren en al snel ippon te scoren en halve finale dus. 
De halve finale tegen Stessens Evelien werd een triller, de match ging gelijk op en geen van beiden kon echt scoren. Het duurde tot ver in de golden score totdat Jana helaas op een beweging van Evelien liep. Een zelfde scenario als Lars dus, met alles op alles op de match voor de 3e plaats. Deze moest gevochten worden tegen de laatstejaars Algoet Larissa, geen gemakkelijke tegenstander, gezien zij ook al enkele keren op een Belgisch podium gestaan had. Ook deze match ging gelijk op, maar Jana kon helaas haar sterke rechterhand niet voldoende afhouden en haar counters kwam er niet helemaal uit. Spijtig genoeg moest Jana dus tevreden stellen met een 5e plaats. Gezien haar prestaties was een medialle zeker terecht maar dat is helaas de harde wereld van de sport. Nipt tekort voor een podium dus. 

Proficiat voor alle deelnemers en eveneens proficiat met de uitstekende resultaten!!!

lees zeker ook de krantenartikels onder de rubriek 'Weetjes'.

Comments