Nieuws‎ > ‎Uitslagen‎ > ‎

26 okt. 2009 - Pupillen en Miniemen tornooi

Geplaatst 28 okt. 2009 18:05 door Geert Debyser   [ 3 jan. 2010 13:08 bijgewerkt ]
Afgelopen zondag vond in Lennik de laatste Vlaams-Brabantse pupillen en miniemen ontmoeting van het kalenderjaar plaats. 
Onze jongste deelnemers waren al vroeg op post om het beste van zichzelf te geven. Lars Verstraeten, in de voetsporen van zijn oudere broer tredend, kampte 3 maal en wist alles met de volle ippon te score, een knappe 1e plaats. Wim Dillen, die ook al enkele competities had deelgenomen moest zwaar kampen en wist 2 wedstrijden met wazari te winnen om enkel tegen de latere winnaar het onderspit te moeten delven. Knappe 2e plaats voor Wim!
Later die dag, was het de beurt aan de Miniemen voor het echtere werk. Er stond heel wat op het spel, Jorre Verstraeten en Jana Geens moesten hun koppositie in de ranking weten te verdedigen. Winst of verlies zou alles kunnen keren. Maar ook Joachim Wauman, was van de partij, hij had zeker nog iets goed te maken omdat hij er vorige keer niet kon bijzijn.

Jorre had geen enkel probleem met 2 van de 3 tegenstanders, de 3e tegenstander was iemand van het Brusselse waar hij zeker wat moeite mee had. Hij wist de wedstrijd to naar zijn hand te zetten en kon met een yoku de wedstrijd winnen. Hiermee verstevigt hij niet alleen zijn leidersplaats in de ranking, met enkel nog 4 punten mogelijk te score door deel te nemen aan de provinciale trainingen (7/11 en 5/12) is hij wel zeker van winst in de ranking. 

Jana wist met 2 gevechten te winnen met ippon ook haar leiderspositie te verstevigen in de ranking, zeker omdat haar naaste concurrente niet wist te winnen en slechts 2e werd. 

Joachim, ten slotte, zag het volledig zitten en wou voor deze laatste miniemenontmoeting laten zien dat hij er klaar voor was. Hij deed dit ook voortreffelijk door 3 keer te winnen met ippon! Door deze overwinning zal hij zeker ook nog enkele plaatsen stijgen in de ranking, even afwachten hoe de nieuwe ranking eruit ziet na publicatie!

In de eindstand van de clubs werd onze club knap 5e! Proficiat voor alle deelnemers gedurende het jaar!
Comments