Nieuws‎ > ‎Uitslagen‎ > ‎

27-09-2014: Open Van Brabant

Geplaatst 5 okt. 2014 13:41 door Reno Rutten
6 moedige deelnemers voor de Open van Brabant die deze maal plaatsvondt in Tervuren. Open van Brabant is typisch een U18 rankingtornooi. Bij deze leeftijdsgroep namen Yana en Lars deel. Yana die net teveel woog voor de -63kg moest dan als lichtgewicht deelnemen bij de -70kg. Ze had het niet onder de zon, met 2 zwarte gordels en wist geen van beide matchen te winnen. Geen 2e ronde dus voor haar.

Lars was niet in zijn beste doen, wellicht door het wat ziekerig gevoel gedurende de week en een eerste tornooi in een nieuwe gewichtscategorie. Hoewel hij al stevig mocht beginnen tegen 2e jaars U18 Dylan De Crop, die toch al een zekere reputatie heeft weet hij na lange tijd toch met yuko te winnen. Zeker geen overtuigende match van Lars. Zijn 2e wedstrijd ging dan al iets beter, maar had toch nog niet het niveau dat we gewoon zijn van Lars. Hij weet echter wel zijn match te winnen met ippon. In de laatste wedstrijd van de poule komt hij tegen een onbekende nederlander, die op zich niet zo gevaarlijk leek, maar dat is nu eenmaal judo, de vel van de beer niet verkopen tot hij geschoten is. Lars zat net zoals in zijn vorige gevechten niet van de 1e seconden in de wedstrijd en na een kleine minuut laat hij zich verrassen door een seoi nage en verliest hij deze match met ippon. Gezien ze in deze poule met 3 zijn die 2 wedstrijden gewonnen hebben, en doordat Lars in zijn 1e gevecht slechts yuko scoorde mag hij niet door naar de volgende ronde. Jammer, maar zeker geen schande.

Bij de Senoirs waren er enkele gemotiveerden die al wat judowedstrijd op wilden doen voor het provinciaal kampioenschap dat er zit aan te komen half oktober. Tim en Bart traden beiden aan in de 73kg. Tim weet zijn eerste drie wedstrijden tamelijk vlot te winnen, en stond daarmee in de finale. Het lag zeker niet aan zijn talloze trainingen die hij achter de rug heeft maar eerder aan zijn judoervaring. Voor de finale had hij al wat krachten verspeeld en dat was duidelijk te merken. Ook had Tim last met de kumi kata van zijn tegenstander wat hem toch wat demotiveerde. Hierdoor kon hij zijn wedstrijd tegen de Nederlander niet winnen. Toch zeker een geslaagd oefentornooi. Bart kwam tegen Peelman uit, zeker geen slechte tegenstander, en dat zou Bart geweten hebben. Hij verliest met opgeheven hoofd deze wedstrijd. In zijn 2e ronde wint Bart met een mooie overname. In zijn 3e wedstrijd start hij goed, maar zie je dat hij conditie te kort komt en moet  na iets meer dan halfweg wedstrijd opgeven.

Baki, onze jongeling, verliest zijn eerste wedstrijd, maar mag dan herkansen. In zijn herkansing zien we een Baki met overtuiging en wilkracht. Hij kiest resoluut voor de aanval en weet deze wedstrijd snel te winnen, met ippon. In zijn match voor de 3e plaats is hij nog een schim van wat hij in zijn vorige wedstrijd was.... Helaas, verliest hij dan ook zijn match hoewel er zeker meer inzat. Iet smeer zelfvertrouwen krijgen misschien?

Onze Spaanse vriend Daniel, krijgt al onmiddellijke een stevige tegenstander voorgeschoteld, Hoste van Ingelmunster, vorig jaar nog goed voor een podium op het BK. Daniel zit duidelijk onder qua kracht tov de lange Hoste. Hij moet dan ook het onderspit delven en verliest zijn eerste wedstrijd. Door het dubbele herkansingsysteem moet hij dan nog voor de derde plaats tegen de verliezende halve finalist in de andere boom. Tegen De Somer weet hij duidelijk hoe hij deze moet aanpakken en kan gecontroleerd de wedstrijd naar zich toeschuiven. Winst en 3e plaats voor Daniel.

Proficiat aan de deelnemers!
Comments