Nieuws‎ > ‎Uitslagen‎ > ‎

28-09-2013: Ilse Heylen wint de Grand Prix van Almaty (KAZ)

Geplaatst 6 okt. 2013 01:16 door Geert Debyser
Op 28 september heeft Ilse Heylen de Grand Prix van Almaty (KAZ) op haar naam geschreven.

 

Na een lange en vermoeiende reis met een aankomst pas op donderdagmorgen, diende Ilse van start te gaan tegen de sterke Witrussische Darya Skrypnik. Aanvankelijk was de kamp helemaal in evenwicht en geen van beide kon tot scoren komen. Dit tot wanneer Ilse een lang uitgesponnen aanval op grond kon afronden en Skrypnik met wurging tot overgave kon dwingen. Ippon en Ilse geplaatst voor de halve finale tegen de Braziliaanse Silva.

 

De Braziliaanse is zeker geen onbekende en de onderlinge kampen zijn tot hiertoe steeds zeer spannend geweest. Deze halve finale zal hierop geen uitzondering vormen. Ilse domineert nagenoeg de hele kamp maar kan niet tot scoren komen. De Braziliaanse echter ook niet en zij loopt daarbij al vroeg in de kamp een straf voor passiviteit op. Ilse met het kleinste voordeel door naar de finale waar de Israelische Cohen wacht.

 

In de finale krijgen we een andere Ilse te zien. Aanvallender, agressiever, ... gewoon beter! De Israelische krijgt geen schijn van kans in deze finale. Reeds in de eerste seconden van de kamp komt Ilse bijna tot scoren. Lang moeten we niet wachten vooraleer er waza-ari voor Ilse (was het misschien ippon???) op het bord komt. Een halve minuut voor het einde van de kamp komt Cohen nog in houdgreep terecht en wint Ilse uiteindelijk toch nog met ippon.

 

Podium -52kg GP Almaty (KAZ): 1. Ilse Heylen (BEL), 2. Gili Cohen (ISR), 3. Raquel Silva (BRA) en Roni Schwartz (ISR).

 

Podium GP

Na de 2e plaats in Kroatië, nog maar eens de bevestiging van de goede vorm van Ilse.

Een pluim tenslotte voor de scheidsrechters op dit tornooi die (eindelijk) ook de evolutie van het grondwerk stilaan beginnen toe te laten en ook daar de judoka's een aanval laten afronden. Jammer echter dat sommige scores, door slechts 1 scheidsrechter op de mat en/of door het feit dat de camera's niet alle hoeken afdekken, gewoonweg niet gegeven of herzien kunnen worden. Opnieuw drie scheidsrechters op de mat zou echt geen overdreven luxe zijn!

 

Op maandag 30 september verhuist Ilse van Kazachstan naar Oezbekistan, waar ze er zal deelnemen aan de Grand Prix van Tashkent op vrijdag 4 oktober. 

Daarna volgt een periode van rust.


Comments