Nieuws‎ > ‎Uitslagen‎ > ‎

29-10-2011: Flanders Judo Cup

Geplaatst 2 nov. 2011 13:39 door Reno Rutten
Aan de Flander Judo Cup moet je geselecteerd zijn om te mogen deelnemen, een prestatie op zich dus al. Van onze club, 2 afgevaardigden: Jorre en Jana, die het met de top van België en vooral ook van de omliggende landen (Nederland, Duitsland, Groot-Brittanië,...) mochten uitvechten.

Jorre mocht eraan beginnen en zat voor de 1e echte keer -46kg. Hij won zijn 1e wedstrijd, maar het was duidelijk dat hij nog niet super stond te draaien, en dat zag je in zijn 2e wedstrijd, het tempo van de Nederlander lag iets te hoog en ondanks hij voorkwam met een yuko, dat gerust een wazari mocht zijn, verliest hij de match op vlagjes. Zijn laatste match weet hij dan wel met meer ovetuiging te winnen, waardoor hij door is naar de volgende ronde.

Jana, begint zeer goed weet haar 1e twee wedstrijden gecontroleerd en met overtuiging te winnen van een Engelse en een Belgische, haar laatste wedstijd ging de moeilijkste van de poule worden, tegen een Nederlandse. Ze begint de wedstrijd zeer goed, komt zelfs voor maar laat zich dan een beetje gemakkelijk op grond vastzetten. Helaas dus, maar toch naar de volgende ronde.

Jorre weet zijn 1e match moeizaam te winnen van een Nederlander, in de volgende ronde, ook een Nederlander. Jorre komt op dreef en wint deze match tamelijk makkelijk. De finale lijkt een straffe tegenstander, ook een Nederlander. Jorre komt in de finale al snel yuko achter door zijn gevaarlijke ko uchi beweging waarvoor hij gewaarschuwd was. De verder match laat hij zich niet meer verrassen, maar hij kan zelf ook niet meer scoren. 2e plaats dus!

Jana komt tegen een oude bekende een Duitse waar ze in Meeuwen-Gruitrode ook al enkele keren tegen gevochten had. De match gaat helemaal gelijk op. De golden score komt eraan en Jana kan een seoi beweging van haar tegenstander opvangen, maar haar tegenstander blijft aanhouden tot 3x toe en dan rolt Jana op haar rug: wazari voor de Duitse is het resultaat... Jammer! Ze zal ook geen herkansing meer krijgen dus 7e plaats voor Jana.

Proficiat aan beiden!


Heren -15  -46kg  14 deelnemers 
1 Corzilius Owen NL Kenamju Haarlem
2 Verstraeten Jorre BE JUDO CENTRUM LEUVEN
3 Kruisman Dede NL Kenamju Haarlem
3 Hsia Harry NL Top Judo Nijmege
Comments