Nieuws‎ > ‎Uitslagen‎ > ‎

06-11-2010: 2 x goud op het BK Judo voor Judocentrum Leuven

Geplaatst 6 nov. 2010 15:36 door Geert Debyser   [ 7 nov. 2010 01:18 bijgewerkt door Reno Rutten ]

Vandaag vond het Belgisch kampioenschap judo plaats in het Oost-Vlaamse Ronse. 2 Leuvense dames waren gebrand op het behalen van eremetaal.

Caro Verheirstraeten wou bewijzen dat haar verlies in de nationale finale van verleden jaar slechts een ongelukje was en deed dat dan ook op zeer mooie wijze. In haar eerste kamp won ze van de Waalse Céline Costa op overtuigende manier. De halve finale werd een heruitgave van de halve finale van het regionale kampioenschap. Caro liet zich echter niet meer op achterstand brengen en wist tegen Leen Pauwelijn uit Ingelmunster de volledige kamp te domineren.

Finale dus, tegen, jawel alweer, trainingsmaatje Lise Luyckfasseel, die zelf ook een prachtig parcours had afgelegd door van Mélanie Malburny uit Frameries met ippon te winnen en in haar halve finale de Waalse favoriete Sandrine Billiet wist uit te schakelen, dit op unanieme beslissing van de scheidsrechters. Beide finalisten kennen mekaar intussen door en door en na een spannende en mooie finale wist Caro haar eerste Belgische titel te veroveren.

In de gewichtsklasse tot 70 kg was het dan de beurt aan Jennyfer Arcq om een gooi te doen naar de Belgische titel. Zij ontmoette in haar 1e wedstrijd Gaelle Marez uit Frameries. Binnen de eerste minuut van deze kamp wist Jennyfer met een prachtige heupworp ippon te scoren en de kamp te beëindigen. Haar halve finale tegen Fran De Somer uit Moorsel duurde amper iets langer. Ippon na een prachtig afgewerkte actie op grond. Finale tegen Zoë Peeters dus, een concurrente voor uitzending naar internationale wedstrijden door de federatie.

Maar op Jennyfer stond vandaag geen maat en na amper 31 seconden moest Zoë eraan geloven, prachtig ingezette worp, ippon en ook voor Jennyfer de eerste Belgische titel bij de senioren.

Het damesteam van coach Olivier Berghmans blijft hiermee hoge ogen gooien. Olympisch atlete Ilse Heylen behaalde begin dit jaar onder meer haar 6e Europese medaille in 7 jaar, Lise Luyckfasseel werd in februari als eerstejaars junior Belgisch kampioene bij de junioren en vandaag vice-kampioene bij de senioren. Ondervoorzitter van de Vlaamse Judofederatie Bart Demuynck zei op de persconferentie voor het BK nog dat juniores die de ambitie hebben om in 2011 deel te nemen aan het Europees Kampioenschap junioren dat plaatsvindt in Lommel, België zich best konden tonen op dit BK. Wel, Lise heeft zich zeker en vast getoond en meteen sterk gesolliciteerd voor een plaats in het Belgische team voor het EK junioren 2011!!

Daar bovenop behaalden zowel Caro Verheirstraeten (-63 kg) als Jennyfer Arcq (-70 kg) vandaag de nationale titel.

De rekening is snel gemaakt, op een totaal van 7 gewichtsklassen bij de dames zijn er 3 die in België door leden van het Leuvense team gedomineerd worden (Ilse Heylen -52kg, Caro Verheirstraeten -63kg, Jennyfer Arcq -70kg).

Daarbij wist ook Sofie Michiels, afkomstig van de club van Merchtem maar met als echtgenoot Leuvense trainer Reno Rutten en dus ook meer dan regelmatig aanwezig op de trainingen in de Leuvense sportoase, beslag te leggen op brons in de gewichtsklasse tot 52 kg.

In Leuven wordt er dus wel degelijk goed werk geleverd op de tatami!!!

Podium -63 kg : 1. Caro Verheirstraeten (Judocentrum Leuven), 2. Lise Luyckfasseel (Groot Gooik), 3. Millane Kerckhove (Varsenare) en Sandrine Billiet (Top Niveau Tournai)

Podium -70 kg : 1. Jennyfer Arcq (Judocentrum Leuven), 2. Zoë Peeters (Antwerp United Judo), 3. Fran De Somer (Moorsel) en Charlotte Temmerman (Lummen).

Comments