Nieuws‎ > ‎Uitslagen‎ > ‎

3/11/2012: Belgisch kampioenschap

Geplaatst 18 nov. 2012 12:37 door Reno Rutten
Dit jaar had JCL 2 vrouwen aan het werk op het BK, Heidi Vlerick die zicht via de regionale kampioenschappen wist te plaatsen voor het BK en natuurlijk onze internationale vedette Ilse Heylen.

Ilse Heylen is vandaag 3 november voor de 7e maal Belgisch kampioene geworden bij de seniors. 8e nationale titel en 18e nationale medaille in totaal.

 

Ilse won in de kwartfinale van dit BK van Amélie Dedisse (Frameries) met houdgreep. In de halve finale werd Aino Gansemans (Deinze) met een vol punt verslagen.

In de finale maakte Rani Declerck (Judoschool Sen No Sen) haar opwachting. Na een tweetal minuten kampen scoorde Ilse met een mooie worp ippon, maar de hoekrechters dachten er anders over. Een minuutje later was het dan wel zover, derde ippon van de dag en Belgisch kampioene.

 

Opdracht volbracht maar vooral leuk voor Ilse om voor eigen (Belgisch) publiek met mooi judo haar 7e seniorstitel te kunnen pakken.
Heidi had het veel minder gemakkelijk en kwam eerder in een underdog positie aan de start. Haar 1e wedstrijd verloor ze dan ook tegen de nr 2 van de Walen. Ze was alleszins niet van plan om het daarbij te laten en herpakte zich in de 2e wedstrijd. Ze stond al wel snel yuko en wazari achter maar met een knappe counter kon ze toch de bevrijdende ippon scoren.


In de match om de derde plaats moest ze echter haar meerdere erkennen in een Française FRANCOISE Léa. Vijfde dus, een zeer ondankbare plaats!


Proficiat aan beide dames!

Comments