Nieuws‎ > ‎Uitslagen‎ > ‎

5-10-2013: Ilse Heylen wint de Grand Prix van Tashkent (UZB)

Geplaatst 6 okt. 2013 01:20 door Geert Debyser

Amper 6 dagen na haar overwinning in Almaty (KAZ) heeft Ilse Heylen nu ook de Grand Prix van Tashkent (UZB) op haar naam gezet.

 

Ilse ging in deze Grand Prix van start tegen de Oezbeekse Shaodat Supihonova. Ze deed dat op overtuigende wijze door na iets meer dan 1 minuut kampen waza-ari te scoren en direct te volgen naar houdgreep. Ippon en door naar de halve finale. Het scenario van vorige week herhaalde zich en het werd opnieuw een halve finale tegen de Braziliaanse Raquel Silva. Eenzelfde beeld als vorige week, geen scores in de kamp maar de Braziliaanse die enkel aan verdedigen denkt en Ilse die constant pogingen onderneemt om Silva te gooien. Eindresultaat: 2 strafpunten voor de Braziliaanse en geen voor Ilse. Een tweede opeenvolgende finale tegen de Israelische Gili Cohen.

 

Al in de eerste minuut van deze kamp kan Ilse een klein voordeel (yuko) scoren. Net zoals vorige week domineert Ilse de wedstrijd met kop en schouders. Er komt zelfs nog een waza-ari score bij en Ilse controleert de wedstrijd volledig uit. De 2e overwinning in een Grand Prix in 6 dagen tijd is hiermee een feit!!!


Podium -52 kg GP Tashkent:  1. Ilse Heylen (BEL), 2. Gili Cohen (ISR), 3. Kalpana Thoudam (IND) en Roni Schwartz (ISR). 

Podium Tashkent (UZB)a

Op het einde van deze dag wordt Ilse nogmaals op het podium geroepen, ze wordt immers geëerd als beste vrouwelijke judoka van de dag, een mooie eer!!!

 

Met deze overwinning behaalt Ilse haar 44e internationale medaille op een toptornooi! In deze rangschikking gebaseerd op het AANTAL medailles komt Ilse nu op de 8e plaats aller tijden terecht (dames en heren samen!). In de Belgische rangschikking neemt Ilse de 1e plaats aller tijden over van Ulla Werbrouck. Deze rangschikking (bron: www.judoinside.com) ziet er als volgt uit: 1. Ilse Heylen (44), 2. Ulla Werbrouck (43), 3. Gella Vandecaveye (36); 4. Harry Van Barneveld (30), 5. Robert Van De Walle (29), 6. Ingrid Berghmans (26), … En zijn er meer toptornooien dan vroeger? Natuurlijk, dat is een absolute zekerheid. Maar het is evenzeer absoluut zeker dat het aantal deelnemende landen en dus de concurrentie in het hedendaagse judo sterk zijn toegenomen!

 

Met deze 3 finales (GP CRO, KAZ EN UZB) en 2 overwinningen op rij in amper drie weken bewijst Ilse eens te meer nog steeds tot de wereldtop te behoren. Ze komt na deze zegereeks op plaats 8 op de wereldranking en we kunnen en mogen het ondertussen met zekerheid stellen: Ilse zal deelnemen aan de kwalificatieperiode voor de Olympisch Spelen 2016 te Rio met de bedoeling om een 4e opeenvolgende maal te schitteren op de OS!

 

Er volgt nu een korte periode van rust voor Ilse, daarna zal ze dit jaar nog aan 2 internationale wedstrijden (Abu Dhabi en Tokio) deelnemen en vooral op het einde van het jaar een drieweekse stage in Japan afwerken om in optimale conditie aan 2014 te kunnen starten!


Comments