Nieuws‎ > ‎Uitslagen‎ > ‎

Belgische Kampioenschappen

Geplaatst 28 okt. 2009 03:25 door Geert Debyser   [ 3 jan. 2010 13:10 bijgewerkt ]
Op zaterdag 24 oktober vond te Herstal het Belgisch kampioenschap judo plaats.

Judocentrum Leuven veroverde er met de 1e plaats van Ilse Heylen in de gewichtsklasse tot 52 kg en met de 2e plaats van Caro Verheirstraeten in de gewichtsklasse tot 63 kg, 2 medailles.

Caro diende van start te gaan tegen Marie Sophie Herman van Judoclub Montagnard. Al snel kon Caro deze tegenstander domineren, Herman geraakte dan ook niet meer uit haar ijzeren houdgreep. Ippon en een plaats in de halve finale tegen de Waalse kampioene, Sandrine Billiet.

Ook hier neemt Caro de touwtjes snel in handen, een kleine yuko score zorgt al snel voor een voorsprong en even later dwingt Caro Billiet tot opgave met een armklem. In de finale van dit Belgisch kampioenschap wacht Katrien Verheeke.

Caro start uitstekend aan deze finale, ze domineert maar weet jammer genoeg niet te scoren. Verheeke loopt een verwittiging op voor passief vechten, maar slaagt er net in om de kamp tot in de golden score te krijgen. Ook hier laat Caro zien dat ze wil winnen, maar net voor het einde van deze golden score maakt ze een foutje, Verheeke profiteert onmiddellijk en verwijst Caro naar een toch mooie 2e plaats op dit Belgisch kampioenschap.

Ilse Heylen start natuurlijk als grote favoriete aan dit tornooi, maar net hier schuilt het gevaar. Iedereen wil wel winnen tegen een wereldtopper. Maar Ilse blaakt momenteel van vertrouwen en haar eerste kamp duurt amper 8 seconden, een perfecte beenveeg en ippon! De halve finale tegen Katrien Natoli is een ander verhaal. Natoli vecht een hele kamp om niet te verliezen. Ilse scoort tweemaal in deze kamp, Natoli wordt ook nog tweemaal bestraft wegens passief vechten. Ilse uiteindelijk simpelweg naar de finale. Daar wacht Laure Paquet, de Waalse kampioene.

Ilse wil de talrijk meegereisde supporters (jammergenoeg waren er niet zoveel van onze eigen club) mooi judo laten zien en slaagt dan ook wonderwel in haar opzet. Nog net binnen de 1e minuut van deze finale zet ze een mooie aanval in, waarvan de score (waza-ari) net niet genoeg is voor een vol punt. Ze volgt mooi naar houdgreep, Paquet weet zich hier nog te bevrijden, maar haar arm zit vast. Armklem en ippon, meteen een nieuwe titel voor het al zo grote palmares van Ilse.

Podium -52 kg: 1. Ilse Heylen (Judocentrum Leuven) 2. Laure Paquet, 3. Lotte Denoo en Cynthia Rosseneu.

Podium -63 kg: 1. Katrien Verheeke, 2. Caro Verheirstraeten (Judocentrum Leuven), 3. Sandrine Billiet en Milane Kerckhove.

Comments