Nieuws‎ > ‎Uitslagen‎ > ‎

21-11-2011 Interclub Kampioenschappen dag 1

Geplaatst 21 nov. 2011 01:11 door Reno Rutten   [ 5 feb. 2012 23:08 bijgewerkt ]

Vandaag zondag 20 november vond in het Oost-Vlaamse Kruishoutem het Vlaams Judo Kampioenschap voor damesploegen in de hoogste afdeling plaats.

Na hun 2e plaats, net achter Koksijde, vorig jaar, waren de Leuvense dames erop gebrand om dit jaar minstens even goed te doen.

 

De loting zorgde ervoor dat Leuven al bij de 1e kamp tegen de kampioen van vorig jaar, Koksijde, diende aan te treden. Het werd een spannende kamp waarin Leuven uiteindelijk met 3-2 cijfers aan het langste eind trok. In deze kamp toonde Jennyfer Arcq van Leuven zich opnieuw sterker dan international Roxane Taeymans. Jennyfer bevestigt hiermee dan ook haar Belgische titel van 14 dagen geleden.

 

Daarna werd Lummen met droge 5-0 cijfers opzijgezet. Volgende tegenstander was Donkmeer, de latere 3e van deze interclub.

Ook zij moesten eraan geloven, het werd 4-1. In deze kamp onderscheidde junior Lise Luyckfasseel zich, door te winnen tegen Milane Kerckhove, onlangs nog uitgestuurd door de Vlaamse Judo Federatie (VJF) naar het wereldkampioenschap junioren in Zuid-Afrika en daar uiteindelijk 7e geworden.

 

Ook Neerpelt en Kruishoutem werden nog met 4-1 ingeblikt en daarna konden de dames van Judocentrum Leuven hun 1e Vlaamse titel in de hoogste afdeling vieren.

Tenslotte toch nog even vermelden dat wereldtopper Ilse Heylen, na een minder geslaagde Grand Prix in Amsterdam gisteren, het karakter en de mentaliteit toonde om vandaag voor haar ploeg te kampen en al haar wedstrijden wist te winnen!

 

Het podium van dit Vlaams kampioenschap per ploeg voor dames: 1. Judocentrum Leuven, 2. Koksijde, 3. Donkmeer.

 

Op de bijgevoegde foto herkent u op de 1e rij (knielend) van links naar rechts: Annelies Vandeloo, Ilse Heylen, Lise Luyckfasseel. Op de 2e rij (staand), van links naar rechts: Barbara Van Dorpe, Caro Verheirstraeten, Micheline Raeyen, Jennyfer Arcq.

 


De heren daarentegen hebben een iets mindere beurt gemaakt 3 keer zeer nipt verlies tegen Koersel met 3-1, Zemst met 3-2 en Beveren eveneens met 3-2.

Hopelijk kunnen zij op de 2e dag volgende week zondag 27 november zich herpakken en zit het geluk iets meer aan hun kant zodat ze het behoud in de 2e afdeling kunnen waarmaken.


Comments